Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

No jo, ono to fakt neni složitý. Já bych na to určitě šel přes čidlo v nádrži jak se znám! :D:D:D Ty modrý světýlka, to se prodává nebo to nějak přelakováváváváte??? :D:papa

Odesláno

Zajimalo by me jakto delate ze vam ty rucky sviti?to tam ve stredu mate diodu smerovanou ven a pak se to svetlo prenasi po rucce? ci jak? Delam si vlastni polep budiku v Photshopu na moji P205D ale s tema ruckama mi to neni jasny.:papa :papa

Odesláno

Ne ne, kdyby se to prodávalo. Tak není co řešit. Je to podsvětlené modrou diodou. Jenže průser ten, že do světlovodů nesmí jít jiné světlo než z diod. Nevím jak u 309 ale já to musel u 405 překopat.

Odesláno
Napsán autorem Jaris

Ne ne, kdyby se to prodávalo. Tak není co řešit. Je to podsvětlené modrou diodou. Jenže průser ten, že do světlovodů nesmí jít jiné světlo než z diod. Nevím jak u 309 ale já to musel u 405 překopat.

S tim prekopavanim to neni tak horky... staci natrit okraj svetlovodiveho zakladu budiku cernou barvou, ono uz pak skoro nic neprojde...a to malo LEDka v pohode presviti...

Co se tyka prepinani modra-cervena, dal jsem tam na spinani tranzistory, pripojene k hladovemu ocku. Prislo mi totiz zbytecne tam davat oddelene cervenou a modrou LEDku, kdyz se delaji RGBcka... ale maji jeden pol spolecny, takze je potreba, aby byl vzdycky jeden tranzistor sepnuty a druhy rozepnuty.

To KOZLIK: je tam LEDka, smerovana ven... ale ma to podminku, musis mit budiky z \"luxusnejsi\" verze, ktera ma rucky z pruhledneho plastiku. Ta ma taky budiky Podsvetlene zezadu. Levnejsi verze mely plechove budiky, osvetlene zepredu par zarovkama, a plechovou rucku... tam jedine vymenit cely budiky, nebo aspon rucky.

Odesláno

Já jsem u 405 musel zkrátit světlovody, zastrříkat barvou a nechat nenastříkané jenom odrazné plochy. Pak plochy kudy bude svítit dioda vyleštit. Potom zabrousit kulatou plochu diody na plocho kvůli přilepení. Poté odstranit z ručiček reflexní oranžovou barvu a podetřít býlou.. Hrál jsem si s tím týden, než jsem vychytal všechny mouchy. nakonec to tady už popisoval HICS.

Odesláno

Jo a ještě k těm tranzistorům. je to dobrý nápad ale pochybuju, že tu všichni umí tranzistor zapojit. Tak proto jsem psal dvě diody. RGB dioda má myslím společnou katodu (mínusový) pól.

Odesláno
Napsán autorem Jaris

Já jsem u 405 musel zkrátit světlovody, zastrříkat barvou a nechat nenastříkané jenom odrazné plochy. Pak plochy kudy bude svítit dioda vyleštit. Potom zabrousit kulatou plochu diody na plocho kvůli přilepení. Poté odstranit z ručiček reflexní oranžovou barvu a podetřít býlou.. Hrál jsem si s tím týden, než jsem vychytal všechny mouchy. nakonec to tady už popisoval HICS.

máš fotky?

Odesláno
Napsán autorem Jaris

Jo a ještě k těm tranzistorům. je to dobrý nápad ale pochybuju, že tu všichni umí tranzistor zapojit. Tak proto jsem psal dvě diody. RGB dioda má myslím společnou katodu (mínusový) pól.

Máš pravdu, já ani nevim, co to je a k čemu to slouží! Je to něco jako rádio??? :D:D:D:D:D:D

Odesláno
Napsán autorem Jaris

RGB muze mit spolecnou katodu nebo anodu, podle typu... v GMku maji podle katalogu oba typy, fyzicky skladem jak kdy....

S tim zapojenim je to fakt, ale ono dost lidi nevi ani jak se zapoji dioda...

jo, a se svetlovodama mas vlastne pravdu, ale nic jsem nelestil... proste jsem zvetsil diru kolem osy rucicky a nalepil tam diody se zbrousenou hlavou... ani jsem je nelestil, ono se aspon svetlo trosku rozptyli...

Odesláno
Napsán autorem Operator

Napsán autorem Jaris

Máš pravdu, já ani nevim, co to je a k čemu to slouží! Je to něco jako rádio??? :D:D:D:D:D:D

V podstate :)

Pridas kus dratu jako antenu, ladeny filtr na volbu stanic, baterku, par odpurku a maly repracek... a uz to hraje :) :)

Odesláno

Impact: Bohužel nemám. Zatím mám auto v servisu, tak až ho budu mít doma (vyfotím). Stejně ze zadu budu dávat červené diody. Měly by mít lepší svit. Hlavně jim v cestě nebude překážet folie.

Odesláno
Napsán autorem Jaris

Impact: Bohužel nemám. Zatím mám auto v servisu, tak až ho budu mít doma (vyfotím). Stejně ze zadu budu dávat červené diody. Měly by mít lepší svit. Hlavně jim v cestě nebude překážet folie.

Maji sice podstatne lepsi svit, ale jednu obrovskou nevyhodu - je to prilis bodovy zdroj svetla (maji vyzarovaci charakteristiku kolem 20-30 stupnu), takze jich je potreba bud hodne, a nebo je videt velke rozdily v intenzite podsvetleni... :(

• O 3 měsíce později...
Odesláno

to s tima LED je sice pravda, ale po menší ůpravě by se dali použít, když vezmete jemnej smirk a drobet ji \"odřete\" tak že není čirá, ale taková skoro do běla, brobet se změní, její vyzařovací ůhel, takže je z ní místo bodovky, skoro rozptylka. Mohli by jste mi poradit, mám necelý rok peugeota 309 a rád bych ho drobet upravil, bavíte se tu o podsvícení budíků, z čeho by se dali dát budíky do 309 aby se dali tak krásně osvítit ručky a podsvítit čísla, jako na Vašich fotkách? A ještě jeden dotaz, existuje u nás firma která na 309 dělá spoilery? moc děkuju

Odesláno

fakt pěkný, taky si to dávám dohromady, ale asi budu mít barvy opačně....

Budíky 605

zatím jsem ve fázi po scanování, dál se nemůžu dostat protože mám moc práce...

Update: objetoval sem to chvilku, zatím to vypadá takto:

návrh č.1

(lev navrchu by měl být chromovej, budíky by měly svítit modře, zatím jenom rychloměr)

tak pomlouvejte, kritizuje, poraďte

[Editován dne 26/11/04 Fusion]

Update 2

návrh č.2 - více méně hotovo

návrh č.3 - včetně \"podsvícení\"

[Editován dne 26/11/04 Fusion]

Odesláno

Aha, to podsvícení je kopie \"fauwe\" co?Jestli můžu poradit, tak z estetického hlediska bych vyměnil červenou za bílou Přemýšlel jsem už nad tím u naší Bory a ta červená je tam asi hlavně kvuli dobré viditelnosti ručiček na budících. Bílá by mohla trochu splynout, ale já bych se toho tolik nebál. Udělal bych to modro-bílé.

Mimochodem nevíte někdo o přístrojovce do 307? Klidně i nefunkční. Zkusil bych si to nejdřív na ní, než bych se vrhnul na prznění té, co mám v autě.

Možná bych i kombinaci modrá/bílá volil hlavně proto, že by mi to ladilo s podsvícením radia. :cool:

Odesláno

LED je potreba sbrousit v kazdem pripade, protoze jinak se tam nevejdou a hlavne kulata hlava se blbe lepi no rovne plexo :)

Ale porad to bude bodovy zdroj, 90% vykonu pujde smerem dopredu... coz je na \"backlight\" problem :(

Napsán autorem talla

to s tima LED je sice pravda, ale po menší ůpravě by se dali použít, když vezmete jemnej smirk a drobet ji \"odřete\" tak že není čirá, ale taková skoro do běla, brobet se změní, její vyzařovací ůhel, takže je z ní místo bodovky, skoro rozptylka. Mohli by jste mi poradit, mám necelý rok peugeota 309 a rád bych ho drobet upravil, bavíte se tu o podsvícení budíků, z čeho by se dali dát budíky do 309 aby se dali tak krásně osvítit ručky a podsvítit čísla, jako na Vašich fotkách? A ještě jeden dotaz, existuje u nás firma která na 309 dělá spoilery? moc děkuju

Odesláno

jo, a ty budiky jsou original z 309... ale do \"delnickych\" verzi se davaly jen plechove s nasvicenim zepredu, takze je nutne sehnat spravnou verzi :)

Napsán autorem talla

Odesláno

Takže v tý mí \"dělnický verzi\" mam ty osvícený zepředu, moh by jsi mi prosím poradit kde, od jakýho roku výroby, nebo verze s jakym označením se dělala jako\"nedělnická\" a měla by i takovýhle budíky.......

Díky moc

Napsán autorem Vvitty

jo, a ty budiky jsou original z 309... ale do \"delnickych\" verzi se davaly jen plechove s nasvicenim zepredu, takze je nutne sehnat spravnou verzi :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...