Spec Odesláno 16. červenec 2004 Odesláno 16. červenec 2004 Zdravim, mohl by mi někdo osvětlit k čemu je taková malinká nádržka dole u ABS, do které vede hadička z vrchního víčka nádržky brzdové kapaliny a pak z té malé nádržky ještě vedou dvě malinké tenké černé hadičky někam do ABS? Nepochopil jsem její funkci. Když mám vypnutej motor a začnu šlapat na brzdu, tak se v té velké nádržce na brzdovku zvedá hladina a když dosáhne nahoru, tak teče tou hadičkou dolu do té malé nádržky. A taky to dělá to, že když otočim klíčkem, tak nějaké čerpadlo žene zpátky tu brzdovku z té malé nádržky zpět nahoru do té velké... Zkoušel jsem včera měnit brzdovku a na tenhle mechanismus jsme s kámošem koukali dost nechápavě. Díky Citovat
Petr605 Odesláno 16. červenec 2004 Odesláno 16. červenec 2004 Jo to je taky zajímavý. To mi nefuguje. S minulou pumpou to fungovalo, ale tam zase přestala fungovat ta pumpa. Druhý konec té hadičky vede do mažety u jednoho tlakového čidla (aspoň u mě) a začínám mít pocit, že to není správně. Možná nám to vysvětlí Sarkan, ten má tohle ABS v malíčku. Protože ani v servisním manuálu jsem nic k tomuhle nenašel. Citovat
Spec Odesláno 16. červenec 2004 Autor Odesláno 16. červenec 2004 Tak to doufám, že to někdo vysvětlí. Teď mám strach, aby to nepřestalo brzdit. Protože než jsem si všimnul co se děje, tak mi, při výměně té brzdovky, horem z nádržky hadičkou dolu do malé a z ní pak pod auto, vyteklo asi 250ml brzdovky.... dost jsem se vyděsil, když jsem to viděl.... [Editován dne 16/7/04 Spec] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.