Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

myslim ze zalezi na tom aky kusok sa ti podari zohnat mal som 406 2,1 td najazdene to malo 230tis a uplna pohoda teraz mam 406 coupe 2,0 a tiez okrem normalne opotrebovanych veci no problem najazdenych 172tis km bat sa toho auta ozaj nemusis pokial kupis aspon relativne dobre auto po normalno clovekovi ktory sa aspon trochu o to staral len neviem ci LPG je stastna volba

Odesláno
Původně zaslal: VladoHA

myslim ze zalezi na tom aky kusok sa ti podari zohnat mal som 406 2,1 td najazdene to malo 230tis a uplna pohoda teraz mam 406 coupe 2,0 a tiez okrem normalne opotrebovanych veci no problem najazdenych 172tis km bat sa toho auta ozaj nemusis pokial kupis aspon relativne dobre auto po normalno clovekovi ktory sa aspon trochu o to staral len neviem ci LPG je stastna volba

jasne to je v pohode, mam najeto na 406 asi 295 000km a od zacatku jezdi na LPG ( ja osobne jsem s tim na LPG najel asi 95 tisic km ) a zatim bez problemu

Odesláno

Problemom zvycajne nikdy nebyva fakt, ze tam je LPG, ale to, ze motor je zanedbany, zapraseny, uduseny - ludia to zvycajne hadzu na plyn. Taki ludia, co nadavaju na plyn to nemyslim, ze maju z vlastnej hlavy, ale od niekoho nieco poculi. Samozrejme, s plynom treba vediet jazdit, su tam urcite finesy a zasady, ktore ked dodrziavas, a mas motor ok a mas to namontovane v poriadku, tak poblem nie je.

Odesláno

Yantschi můžeš zmínit alespoň ty nejdůležitější finesy a zásady? Mám 3/4 roku 406 1,8 16V LPG AG-DGI 2000 (dané hned po uvedení do provozu v r. 1998) a zatím žádný problém. Je to dovoz z Holandska. Nerad bych něco zanedbal a o nějakém speciálním ježdění na plyn nic nevím.

Odesláno

Yantschi můžeš zmínit alespoň ty nejdůležitější finesy a zásady? Mám 3/4 roku 406 1,8 16V LPG AG-DGI 2000 (dané hned po uvedení do provozu v r. 1998) a zatím žádný problém. Je to dovoz z Holandska. Nerad bych něco zanedbal a o nějakém speciálním ježdění na plyn nic nevím.

Odesláno

V ČR nemajú také stupidné zákony ako v SR. U nás je možné LPG domontovať tuším len na Ladu, Daewoo a Škodovky..Skvelé že?

Ale viem, že majú ľudia na plyn aj Vectry alebo Peugety..Ale to je asi všetko dovoz. Keď by som chcel auto s plynom, tak by som si dal radšej namontovať nový a netrpnuť, čo sa kedy vys*re.

Pretože autá dovlečené odniekiaľ z nemecka + s LPG určite po desiatich rokoch nebudú mať najazdene 120 000 km ako často výdavam v inzerátoch.

A keď si niekto dá do nového auta LPG, tak ročne nebude robiť 10 000 km..Tie autá mávajú zväčša natočené viac km ako diesle..

Odesláno

LPG je uz mozne normalne dorobit aj na slovensku legalne len ti to musi robit firma uplne offico a prihlasit do papierov aj brasin si to daval dorabat na opel tigra a poznam mnoho ludi co si to davali dorabat aj na inych autach ale ta cena cca 30 tis no neviem ci to stoji za to

Odesláno

to jojo0608

Na tachometru to mělo 122 tisíc, ale v přihrádce byla serviska podle které jel majitel naposledy na servis při 240tisících!!! Nicméně auto se mi moc líbilo, při zkušenbní jízdě s emi zdálo být v opravdu dobrém stavu, tak jsme se domluvili na slevě a plácli si.

Takže to auto bude mít brzo naježděných 300tisíc na plyn a je pořád ve výborném stavu.

Majitel se o něj evidentně dobře staral a jezdil pravidelně na prohlídky.

[upravil dne 17.1.08 Marcelus]

Odesláno
Originally posted by jojo0608

V ČR nemajú také stupidné zákony ako v SR. U nás je možné LPG domontovať tuším len na Ladu, Daewoo a Škodovky..Skvelé že?

Ale viem, že majú ľudia na plyn aj Vectry alebo Peugety..Ale to je asi všetko dovoz. Keď by som chcel auto s plynom, tak by som si dal radšej namontovať nový a netrpnuť, čo sa kedy vys*re.

Pretože autá dovlečené odniekiaľ z nemecka + s LPG určite po desiatich rokoch nebudú mať najazdene 120 000 km ako často výdavam v inzerátoch.

A keď si niekto dá do nového auta LPG, tak ročne nebude robiť 10 000 km..Tie autá mávajú zväčša natočené viac km ako diesle..

Jojo, u nas je to uz tiez legalne zhruba od novembra minuleho roku, hovori o tom nariadenie EHK c.115, ale zalezi, ake mas auto. Pozri tento link.

Odesláno
Originally posted by Marcelus

Marcellus, tu je nieco o Tvojom systeme: 2006-09-29 UPOZORNĚNÍ: Pokud vlastníte vůz (já mám Peugeot 406 r.v.2000) se systéme AG-DGi pak si dávejte pozor na regulátor(nebo také směšovač). Já mám AG-DGi 210,216*4 h.č.E4 67R 0096001. Tento regulátor se mi poškodil tak,že se mi dostálval plyn do chladící vody. Okruh byl tak nafučen,že unikal přes pojišťovák na vyrov. nádržce i s vodou,navíc voda necirkulovala,tudíž došlo k tzvn. uvaření. Následovala destrukce těsnění pod hlavou válců a jejímu zkroucení-oprava 22 000 Kč!! K tomu deset za výměnu regulátoru !!! Sumasumárum 32 000 Kč. Prý je to vzácná závada. Ať jsem zavolal kamkoli,s touto poruchou se ještě nesetkali. Já bohužel ano ! Pokud budete mít stejné příznaky , tak nejezděte na plyn. Přepněte si na benzín a ODPOJTE hadice s vodou od regulátoru. Pak máte velkou šasnci na záchranu hlavy válců a těsnění pod ní. Bude Vás to stát o těch cca 20 tisíc méně. P.S. I přes tuto nemilou skutečnost jsem na pohon LPG nezanevřel a jezdím dál za polovic. Mějte se fajn Radim radimdanko@seznam.cz

[Edited on 17.1.08 by Yantschi]

Odesláno

A este si sa pytal na "finesy", samozrejme, kedze jazdis uz 3/4 roku na LPG, asi o nich vies. Tyka sa to hlavne "zášlehú", ktore obcas nastanu, ked clovek nevie jazdit s plynom. Stava sa to zriedka, najma pri velmi prudkom stlaceni plynoveho pedalu, alebo ked su otacky prilis nizke a vznika efekt, ja to nazyvam "kockaty benzin". Problemy s tymi zaslehmi som vyriesil tromi pretlakovymi ventilmi, dva mam na vrchu sacieho potrubia a jeden zboku pri skrtiacej klapke. Tieto problemy sa tykaju iba tych, co maju plastove sanie a nemaju sekvencne vstreky. Dalej treba sem tam skontrolovat imbusy, ktorymi je prichytena membrana na splynovaci a ked su netesne (skuska napr mydlovou vodou), tak ich utiahnut. Dalej je na spodku splynovaca taky plastovy srobik, co je vlastne prepadovy venticek a tym odstranis olej zo splynovaca, v ktorom je potom namocena membrana, co nie je dobre.

Odesláno

A este je nieco o "zášlehoch" pisane tu:

Problém "střílení" (tzv. zpětný zášleh) je obecně brán za věc, která má příčinu v přílišné chudosti směsi. Stává se to například, když je někde přisáván falešný vzduch a směs exploduje ještě v sacím traktu. Že to dokáže uděklat pěknou rotyku je jasné, proto existuje řešení, které se jmenuje protizášlehová klapka, která v případě vzniku přetlaku v sacím potrubí povolí a přetlak upustí. Já jsem si něco podobného vytvořil ze špachtle (tedy z ocelového pružného plechu ze špachtle), který mám přišroubován zboku na obalu sání (Laguna 1.8, motor F3P) - jakoby směrem k baterce - ten plech je přišroubován za jednu stranu k obalu sání, pod ním je v obalu sání vyříznutý menší otvor, no a kdyby něco, tak ta klapka povolí (odehne se) a přetlak uteče. Samozřejmě že to je utěsněné, aby to netahalo falešný vzduch (okolo toho otvoru). Zatím jsem to nepotřeboval, ale co kdyby.

Zdrojem může být (jak jsem psal) buďto netěsnost, anebo nějaká změna v přípravě směsi. LPG řídící jednotky totiž mají "paměť" a v ní si ukládají a prúběžně vyhodnocují provozní údaje k přípravě směsi. Pokud se stane, že se na delší čas odpojí baterka, tak některé jednotky "zhloupnou" a chvíli jim trvá, než se zase samy nastaví.

Renault u vlastních vozidel - OEM systém Vialle - doporučuje "rekalibraci" jednotky každých 15000 km a při delším odpojení akumulátoru. Rekalibrace spočívá v nastavení jednotky do režimu "učení se" a následným vytočením motoru do 2500 ot na dobu cca 30 sekund. Potom se to zase zapojí normálně. Sevis to asi nedělá - aspoň v Praze na LPG jenom objednají díly, ale auto moc opravovat nechtějí. Podleodborníků od Viallle (Gera HK) ale toto není tak dramatické,protože motor se to taky naučí sám, ale chvíli mu to trvá (a za blbé konstelace by asi mohlo šlehnout zpátky). Chce to údajně vyvarovat se podtáčení (k čemuž LPG obecně svádí, protože nezvoní) a prudkých akcelerací a po krátké době se to zase naučí.

Pokud máte k dispozici DIALOGYS, tak je celá LPG problematika okolo Renaultu skvěle popsaná v doumentu s referenčím číslem 2806B.

Odesláno

ja osobne zaujem nemam ja musim dat dokopy svoje coupe ale znamy chce v6ku sedana dam mu vediet a pak sa ti ozvem len to chcem este vediet ci je v PD alebo v neakom okoli nemusis davat adresu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...