Přejít na obsah

Marcelus

Uživatel
  • Počet příspěvků

    43
  • Registrace

Marcelus's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. nedopadl jsem nijak. Stále jezdím s blikající (cca po 10ti minutách jízdy už nebliká ale svítí) kontrolkou. Dráty pod sedačkou jsem zkoušel rozpojit z konektorů vyčistit a znovu zapojit, ale to nepomohlo. Uvažoval jsem nad tím, že to střihnu a napájím natvrdo, ale je tam těch drátů více a nevím které přesně jsou od AIR bagu. Nechci \"opravovat\" i to co jinak normálně funguje... Kroužek pod volantem... do toho jsem neměl odvahu jít. Nevím jak se k němu dostat a jak je to náročné. Když tak poraďte. díky
  2. Marcelus

    Zkušenosti s LPG a rady

    no jak jsem ji teď teda měnil, tak jsem chtěl taky samozřejmě nádrž s co možná největším objemem. Původní holandská byla na 50L (42l netto). Teď tam mám italskou, do které jsem tankoval 47l max. A na ni ujedu cca 450-500km. Tak to snad není zas tak zlé.
  3. Marcelus

    Zkušenosti s LPG a rady

    já mám dobrou zkušenost s AutoGas v Opavě. Nemáš to zas tak daleko. http://www.autogas.iol.cz/index.html nechával jsem si tam měnit nádrž po 10ti letech a to jsem s Ostravy, kde je montážníků více. Ptal jsem se taky tady v HL Propan, ale slyšel jsem na ně dost blbé reference, takže jsem se zajel do té Opavy podívat a domluvit. Vše si proměřili, podívali se, napsali si co budou potřebovat a pak jsem tam jeden den ráno přijel nechal tam auto a odpoledne mi volali, že si jej můžu zase vyzvednout. Opava je krásná, proč si neudělat výlet? Mají hnedka vedle STK a emise a po domluvě mi v rámci montáže udělali právě i ty emise, takže jsem měl hned o starost méně.
  4. Ahoj, mám to samé auto se stejnou LPG výbavou (AG - DGI). Ty kontrolky s obloučkama jsou opravdu ukazatel hladiny plynu v nádrži. kontrolky nefungují pro to, že se na autě měnila nádrž a nový typ je bez senzorů hladiny. Mezipoloha spínače je u DGI na nic. Používala se u starších typů. Ať už máš zapnutý plyn nebo benzín auto stejně vždy startuje na benzin. Pokud máš spínač v poloze LPG tak po dosažení určité teploty dojde automaticky k přepnutí na lpg. Důležité je nikdy nevyjet benzín do sucha! Kolísavé otáčky jsou normal. Chce to chvilku jet na benzín nebo se s tím smířit.
  5. Marcelus

    Zkušenosti s LPG a rady

    Ahoj, koupil jsem 1.8 16V s LPG před dvěma lety. Dovoz z Holandska, původní majitel nechal udělat přestavbu ihned po koupi. Auto má teď nalítáno za 11 let přes 300.000km na plyn a jede bez jakýchkoli problémů. Mám spotřebu mezi 9-10l na 100km, ale snažím se jezdit dost úsporně. Ono s tímhle motorem a tak těžkým autem se stejně moc dravě jezdit nedá. Je to spolehlivé pohodlné rodinné autíčko. Jsem max. spokojený. Teď jsem bral plyn za 10.90Kč co víc si přát? Cena 26k za komplet přestavbu s toroidní nádrží je podle mě velmi dobrá. Pokud najedeš 3000km měsíčně, tak se ti to určitě vyplatí. Já bych neváhal a šel do toho.
  6. Ahoj, musím před STK vyměnit prošlou nádrž na plyn a zajímalo by mě jaká největší se dá použít. Mám \"holanďana\" (AG-DGi s nádrží toroid 52l) a podle toho co mi kde řekli půjdu do italské toroidní nádrže, páč holandské se k nám moc nevozí a jsou dost drahé (12-15 tisíc). Těch nádrží je poměrně dost velké množství a jsou i s větším objemem, což mi přijde jako dobrá výhoda. Tak se Plynaři pochlubte s čím jezdíte. DÍKY
  7. Marcelus

    kombik na kluciku na DO

    Taky jsem řešil vadný \"gombík\" na infra DO a jako nejlepší mi přišlo vyměnit komplet original DO za radiové s vystřelovacím klíčem. Celá ta sranda přišla na 1000Kč, vystřelovák je skvělý a klíčem nemusím mířit nikam do auta. Doporučuji tohle řešení než gombík za 7€.
  8. OK, mrknu pod sedačky a dám vědět, jak jsem dopadl. Díky
  9. Ahoj, začal mě zlobit AIR BAG. Kontrolka AIR BAGu po nastartování normálně zhasne, tak jak by měla, ale po zahřátí motoru (zpravidla po cca 15 minutách) začne blikat a po asi 10ti minutách blikání zůstane svítit. S autem se nic nestalo, je nebourané, vše funguje tak, jak by mělo. Nevíte, co s tím je? Je možné, že by auto vědělo, že se dostalo přes 10 let životnosti a zaktivovalo kontrolku, jen aby mě donutilo k výměně air bagu?
  10. Tak jsem dal na doporučení a koupil přes net na DS Technik viz. link od honzy. Instalace proběhla v pořádku. Planžety jsem nebrousil, ale prostě upravil originální, tak aby sedly do vystřelováku. Je to super - funguje skvěle.
  11. Ahoj, já jezdím v zimě na Pirelli 190 Winter Snow Controll 185/65 R14 (86 T) poněvadž mi zůstaly ze 405 Breaka a nemám žádný problém. Teď na nich pojedu se 406kou druhou zimu, předtím 2x se 405kou. Taky jsem slyšel, že může být problém v případě bouračky s pojišťovákem, ale šel jsem do toho, protože ty gumy jsou podle mě hodně dobré a když jsem je zkoušel i s diskama prodat, tak jsem nemohl najít kupce ani za hodně málo peněz. Dát to úplně za hubičku jsem zase nechtěl. Tož tak. Na tvém místě, kdy teprve uvažuješ o koupi bych teda ale do toho nešel a radši si vybral prostě jiné gumy...
  12. Ahoj, na mém starém modelu mi přestalo fungovat infrared D.O. a hodně se mi líbí možnost pořídit radiové spolu s vystřelovacím klíčem. Viděl jsem v nabídkách nějaké takové od Portman popř. Maxicar v cenách kolem 1000Kč. Nepořídili jste si to už někdo nebo něco podobného? Mám trochu strach z předělávky neobrobené planžety do tvaru originál klíče. Ptal jsem se v několika zámečnictvích a všude mě od toho odrazují (a nabízejí obyčejný klíč bez D.O.).
  13. Ahoj, taky mam AG-DGI jako Ferry a jezdim za cca 9-10l /100 km. S benzinem myslim tak o 1l mene, ale to uz jsem dlouho nejel celou nadrz na benzin, neni duvod. To jak pises o teplote, tak mi to prijde normalni. Motor je chlazeny vzduchem a jej jasne, ze jak jeded plynule a rychleji, tak je teplota nizsi. Ve meste je bezne vyssi, protoze kazdou chvili nekde stojis na svetlech nebo v zacpe.
  14. Ahoj, mám asi rok 1.8 16V s LPG AG-DGI doteď k naprosté spokojenosti. Včera se mi poprvé stalo, že po nastartování a rozjezdu jsem přepnul na LPG a auto začalo dost cukat a moc nechtělo reagovat na přidávání plynu, přepnul jsem to zpět na Ba a jelo v poho, po chvilce jsem to zkusil přepnout znovu a pořád ten stejný problém. Po asi 5km jsem zkusil do třetice a jednou to cuklo a pak už jelo v pohodě bez problémů jako dřív. Může to být nějaký filtr nebo zmiňovaná membrána? Kde najít filtr a je možné jej vyčistit v domácích podmínkách? Jak na to? Díky za radu
  15. Marcelus

    Zadní znak 406 break

    tak jsem taky nahradil starý znak lvem ze 307mičky, ale mám ho umístěného jinak. Tak jak je na obrázku, tak jsou díry po starém znaku zakryté nohama lva, že jo? Ale když jsem to zkoušel udělat takhle já, tak mi přišlo, že je znak dost vysoko a protože, jsou se zadní dveře v horní části už dost zakulacují, tak, že ten znak bude dost odchlíplý. Nebyl jsem si jistý, že půjde jena tak ohnout k tvaru dveří. Tak jsem ho dal tak, že překrývá původní otvory \"rukou\" a v pase, ale tím pádem je zase trochu vyosený (tzn. nemá zámek od kufru přímo mezi nohama, ale pod spodní tlapou. Máte to taky někdo takhle?
×
×
  • Vytvořit...