MJSytic Odesláno 15. červenec 2004 Odesláno 15. červenec 2004 Ahoj , potřeboval bych trochu poradit. Příští rok (nějak z jara) si chci koupit novou káru. Dost se mi líbí práve 406. Chtěl bych 1,8 16V + LPG. Na netu jsem se ale dočetl, že 406 po ujetých 100tis. se začínají pěkně sr*t a opravy nejsou zrovna dvakrát levný. Mám teď 120 r.v.89 a na ní se furth něco sere, takže bych nerad skočil z bláta do louže. Můžete mi někdo prosím poradit, jestli jo 406, nebo né 406? Díky Citovat
kveton Odesláno 15. červenec 2004 Odesláno 15. červenec 2004 Jo jo, taky mam porad jednu hundrt, ale po dedovi z roku 79, ale moc se mi nesere a nedam na ni dopustit, ale letos na jare jsem koupil jeste 406ku a, popravde receno, je to trosku jiny svezenicko. Sice mam 1.9TD najeto 120000km a moc se mi nesere, jen takovy nejaky drobnosti, ale to je snad u kazdyho auta. Muzu ti ji vrele doporucit Citovat
Ferry Odesláno 15. červenec 2004 Odesláno 15. červenec 2004 ja mam najeto asi 220t km s 1.8 16V LPG r.v. 96 a krome prednich brzdovych kotoucu, jednoho cepu na predku, prorezlyho chladice a plastovy rampy se zapalovacima civkama se neposralo zatim nic jinyho. Citovat
Operator Odesláno 15. červenec 2004 Odesláno 15. červenec 2004 Tyhle debaty poměrně dost nemám rád. Ačkoliv nejsem jinak pověrčivý, tohle mi zpravidla vychází. Mám totiž pocit, že to vždycky zakřiknu. Ale dobře teda. Moje má taky dávno 200.000 hranici za sebou a pořád v pohodě. A to jsem asi 7. majitel. Možná je to ale tím, že to bylo pravidelně servisováno. Střídali se na něm lidi, co dělali v Peugeotech. Ale ne služební. Citovat
Sepp Odesláno 16. červenec 2004 Odesláno 16. červenec 2004 Tak trosku jsem nepochopil, proc se ptas lidi co maji 406-ky zda si ji mas koupit ci nikoliv - To je asi jako by se ptal Gatese zda si mas koupit Windows ci nikoliv Prece jsem si nekoupil auto o kterym jsem presvedceny, ze se ser*e - Znam spoustu lepsich veci za ktere zbytecne lze utracet, rozhodne to neplati o Peugeotu Asi hodne zalezina tom koho si se uz ptal. Nazory typu - Peugeota ani zadarmo - slycham necasteji od lidi co si poridili koktavku na leasing Citovat
MJSytic Odesláno 16. červenec 2004 Autor Odesláno 16. červenec 2004 Chlapáci díky moc;) Fakt jste mě potěšili Měřím totiž 198 cm a v jiným autě (teda cenově srovnatelným) takový pohodlí nemám. Shade si opravuju z 90% sám, nebo s pomocí známejch. Vím, že u 406 budu mít většinou smůlu, ale šlo mi spíš o to, jestli tohle auto nemá nějaký chronický vady velkýho rázu atd. Abyh si jí nepořídil a rok na to nemusel měnit půlku auta, páááč to bych pak nerad. Vím, že každý auto má něco a počítám s tím, ale musí to bejt v rozumnejch mezívh Citovat
Sepp Odesláno 16. červenec 2004 Odesláno 16. červenec 2004 Asi to chce hodne vybirat - mozna neni na skodu vzit nekoho kdo se ve \"francouzech\" vyzna - a asi to bude chtit taky trosku stesticka Samozrejmne, ze se najde par \"much\" i u 406-tek - ale at mi nekdo ukaze bezproblemove auto po dvou letech jezdeni :) Citovat
Koubic Odesláno 14. leden 2008 Odesláno 14. leden 2008 zdravim vsecky, potreboval bych malinkou radu,mam si kupovat pazouta 406 1,8 16V benzin+LPG,casto slycham ze LPG je na nic,tak se chci zeptat,jestli s tim nemate nekdo zkusenosti.predem diky Citovat
Přema Odesláno 14. leden 2008 Odesláno 14. leden 2008 Původně zaslal: Koubic zdravim vsecky, potreboval bych malinkou radu,mam si kupovat pazouta 406 1,8 16V benzin+LPG,casto slycham ze LPG je na nic,tak se chci zeptat,jestli s tim nemate nekdo zkusenosti.predem diky Vytahovat 3,5 roku staré téma.....no nevím......:myslim:myslim ale jinak tě tu u nás vítám....:papa Citovat
Koubic Odesláno 14. leden 2008 Odesláno 14. leden 2008 jj diky,tema je stary ale auto je porad stejny,mam si ho kupovat uz za 4 dny a vubec nevim Citovat
buml Odesláno 14. leden 2008 Odesláno 14. leden 2008 nahodou pochvala pro Koubice, je videt ze pouzil hledani:potlesk vitaj v klubu;) Citovat
tomino Odesláno 14. leden 2008 Odesláno 14. leden 2008 Když je LPG špatně udělaný (až zfušovaný) nebo neservisovaný a neseřízený tak je opravdu na nic. To je pravda. A nebo jezdit za 5 litrů nafty na stofku km. Citovat
Koubic Odesláno 15. leden 2008 Odesláno 15. leden 2008 tak ja dekuju za odpoved i za nazor,nad dieselem sem taky premejslel ale mam k dispozici jen 80 000 Kc a za tejty penize nejakyho diesla v slusnym stavu asi nesezenu Citovat
Koubic Odesláno 15. leden 2008 Odesláno 15. leden 2008 diky za pochvalu a za nazor,nad dieselem sem taky premejslel ale mam k dispozici jen 80 000 Kc a za ty penize asi slusnyho diesle nesezenu Citovat
Ferry Odesláno 15. leden 2008 Odesláno 15. leden 2008 Původně zaslal: Koubic tak ja dekuju za odpoved i za nazor,nad dieselem sem taky premejslel ale mam k dispozici jen 80 000 Kc a za tejty penize nejakyho diesla v slusnym stavu asi nesezenu no hodne 406tek ma namontovany zarizeni Vialle, je to vstrikovani kapalnyho LPG do sani, vymakanej system, ale problem je ze po 10-12 letech provozu co to ma v tech bazarovych autech za sebou, tak nevis dne kdy odejde cerpadlo LPG v nadrzi, popr. se vyse..e neco jineho, pak je velkej problem, pac dily jsou temer nedostupny a je lepsi to pak demontovat ven. U systemu firmy AG System DGi zase po 100-150tis km vetsinou odchazi membrany ve vstrikovaci, tam se da udelat repase kolem 3500-4000kc nebo novej vstrikovac za 12 000. Co je dulezite ohlidat si pri koupi LPG auta je taky kdy byla vyrobena nadrz LPG - datum je vzdy vyrazene nekde na nadrzi vetsinou vedle tech ventilu na ni, dle zakona CR nesmi byt nadrz starsi nez 10 let, pak se musi vymenit - cili zase investice 6-8000Kc. Dost to kontrolujou jak na emisich tak na STK, takze s tim muze byt taky problem. limit 80 000 je dost malo, kdyz je treba pocitat s tim ze po koupi do auta nasypes jeste tak 15-20000 na udrzbu a vsechny veci okolo, to uz se pohybujes v cenach kolem 65-70 000 a to opravdu pekny 406tky nebudou, spis to budou pekny pasti do kterych by sel jen sebevrah nebo hodne velkej nadsenec. Citovat
Yantschi Odesláno 16. leden 2008 Odesláno 16. leden 2008 Rozhodne doporucujem LPG, ja ho samozrejme mam a az na mensie problemy zapricinene neznalostou osoby, ktora sedela vedla mna za volantom, som maximalne spokojny. Mam automat BRC-Lovato (Lovtec). Co sa tyka membran vo vstrekovaci, u mna stoji novy 2tis.Sk, co sa da prezit. Ak by si mal zaujem, je na predaj 406 sedan V6 3.0 rv.2000 v plnke., seda metaliza, za 230tis.Sk. s namontovanym a zapisanym LPG v TP. Citovat
Ferry Odesláno 16. leden 2008 Odesláno 16. leden 2008 Původně zaslal: Yantschi Rozhodne doporucujem LPG, ja ho samozrejme mam a az na mensie problemy zapricinene neznalostou osoby, ktora sedela vedla mna za volantom, som maximalne spokojny. Mam automat BRC-Lovato (Lovtec). Co sa tyka membran vo vstrekovaci, u mna stoji novy 2tis.Sk, co sa da prezit. Ak by si mal zaujem, je na predaj 406 sedan V6 3.0 rv.2000 v plnke., seda metaliza, za 230tis.Sk. s namontovanym a zapisanym LPG v TP. to je nejakych 180 000 KC pocitam dobre ? kolik to ma najeto ? rozvody u toho byly delany ? kdy tam byl davanej ten plyn ? Nadrz je v kufru a nebo misto rezervy ? Citovat
f3Rd@ Odesláno 16. leden 2008 Odesláno 16. leden 2008 Původně zaslal: Sepp at mi nekdo ukaze bezproblemove auto po dvou letech jezdeni :) Ja ti ho klidne ukazu... Pokud opomeneme jednu uvolnenou hadici a to ze jsem pri zapojovani baterie malo dotahl kontakty. Citovat
MJSytic Odesláno 16. leden 2008 Autor Odesláno 16. leden 2008 Jéééé, můj první příspěvek na fóru Nakonec jsem si stejně koupil klasiku ... Na to, abych jí pak zbořil to LPG fakt nebylo potřeba Citovat
Yantschi Odesláno 16. leden 2008 Odesláno 16. leden 2008 Originally posted by Ferry Původně zaslal: Yantschi Rozhodne doporucujem LPG, ja ho samozrejme mam a az na mensie problemy zapricinene neznalostou osoby, ktora sedela vedla mna za volantom, som maximalne spokojny. Mam automat BRC-Lovato (Lovtec). Co sa tyka membran vo vstrekovaci, u mna stoji novy 2tis.Sk, co sa da prezit. Ak by si mal zaujem, je na predaj 406 sedan V6 3.0 rv.2000 v plnke., seda metaliza, za 230tis.Sk. s namontovanym a zapisanym LPG v TP. to je nejakych 180 000 KC pocitam dobre ? kolik to ma najeto ? rozvody u toho byly delany ? kdy tam byl davanej ten plyn ? Nadrz je v kufru a nebo misto rezervy ? Ferry, napisal som Ti mail, aby sme nezahlcovali forum. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.