Sandal Odesláno 14. červenec 2004 Odesláno 14. červenec 2004 mám 1,9 GLD sedan z roku 1989 a potřebuji vyměnit karoserii (agregát mám dobrý), povolí mně Peugeot výměnu za jakoukoliv karoserii nebo musím mít konkrétní typ (rok, stejný motor apod.) ?? Dík za odpověd Citovat
Sandal Odesláno 14. červenec 2004 Autor Odesláno 14. červenec 2004 zapomněl jsem dodat že jde o 405 Citovat
Medvěd Odesláno 15. červenec 2004 Odesláno 15. červenec 2004 Když požádáš o povolení přestavby na zastoupení Peugeot ČR, tak by Ti měly nabídnout, jakou kastli můžeš použít. Citovat
rider... Odesláno 16. červenec 2004 Odesláno 16. červenec 2004 Jak je to obecně s přestavbou,když mám doklady a chtěl bych si na ně nechat dovízt auto, co to potom obnáší? Citovat
Petano Odesláno 16. červenec 2004 Odesláno 16. červenec 2004 no ja si myslim ze jakakoliv to urcite nebude ... nicmene az by ses jich ptal tak zkus nahodit nektere VIN cisla ktera se daji celkem snadno sehnat ted jenom nejak spravne vydedukovat ty cisla (nebo jich par zkusit nekde vyziskat) Citovat
oddie Odesláno 17. červenec 2004 Odesláno 17. červenec 2004 Povoluje se výměna karoserie za karoserii stejného typu. To se vůbec nejlíp zjistí z katalogu dílů Peugeot na CD - estli maj stejné objednací číslo. V případě 405 jsou ty kastle v modelové řadě prakticky stejné - jde navzájem zaměňovat i kastle 1,9i - 1,9D (1,6i, 1,8TD...). Musí ovšem zůstat stejný typ té kastle - tj, sedan za sedan, combi za combi. U combi je možné použít i kastli z nového modelu na staré doklady a obráceně, u sedanu většinou ne - musí to být starý model na staré doklady, nový na nové (takhle je to oficiálně, někde to ale přesto povolí, záleží na technikovi - v Praze ale ne). Každopádně je vhodné se zeptat nejdřív na příslušném místním úřadě dopravně-správních agend, co budou chtít za papíry, a pokud budou chtít potvrzení od Peugeotu (většinou ano, ale chtít jej nemusejí - je to jen jejich libovůle), zeptat se u nejbližšího rozumného autorizovaného servisu Peugeot (zastoupení na Pankráci se s vámi s něvětší pravděpodobností vůbec nebude bavit, a odkáže vás na servis). Citovat
rider... Odesláno 19. červenec 2004 Odesláno 19. červenec 2004 a jak je to u 205tek, když mám auto z r. 87 přihlásí mi na tyhle papíry třeba auto z 92? Citovat
oddie Odesláno 20. červenec 2004 Odesláno 20. červenec 2004 Jo, 205-ky měly tu kastli v průběhu celé výroby stejnou (resp. úplně stejnou ne, jasně, ale prostě záměnnou). Zase platí 3dv za 3dv, 5dv za 5dv, křížem to nelze. Pozor ovšem na specialitky: vůbec do toho nelze míchat monoblok (motor XY), protože to je bastl a má svojí kastli (jiné uchycení motoru, předělat - převařit to sice lze, ale asi vám to nepovolí), a i s GTI by mohl být problém - zase ne v záměnnosti, ale papírově. Jinak zde zase lze měnit kastle mezi dieselem a benzíny 1,1i, 1,4i atd... Citovat
Petano Odesláno 20. červenec 2004 Odesláno 20. červenec 2004 Tak kdyz uz jsme u toho ... tak 309ky predpokladam jdou taky menit mezi sebou ala 205? Pac me to uz HAFO hnije a rikal jsem si ze si nekde sezenu diesela a predelam ho na benzin (ten muj motor) Snad to neni problem ... spis budu nejaky veci vyhazovat nez ze by neco chybelo ne? Proste diesel motor ven vcetne cerpadla, filtru. Vymenit spojkovou sadu, a benzin motor dovnitr a je to ne? Protoze sehnat ten muj benzin prakticky nejde a slabsi nechcu kvuli brzdam a tak a to by byla hrozna drbacka to predelavat. A nebo jsem uplne mimo Citovat
oddie Odesláno 20. červenec 2004 Odesláno 20. červenec 2004 Ne, u 309 se rozlišuje starý a nový model - je to kvůli rozdílnému víku kufru, kvůli tomu to prý není záměnný díl Tzn. musíš dodržet jak počet dveří, tak příslušnost k modelu - 86-89 starý model, 90-93 nový model (pozor, je to modelový rok, takže 89 listopad už je nový model ). Citovat
oddie Odesláno 20. červenec 2004 Odesláno 20. červenec 2004 Jo jinak pokud chcete předělávat benzín na diesel a opačně, je taky jiná nádrž a hrdlo, mimo všeho jiného. Osobně bych to nedělal. Nedávno jsem to zvažoval, když jsem sháněl 205D na papíry bouračky, že koupím benzínovou, a přendám do ní diesel agregát ( to normálně legálně lze), veškeré díly, co byly potřeba, jsem měl doma, \"jen\" to přendat... ale nakonec jsem radši draze koupil hotový 205D na přestavbu, a ty zbylé díly prodal. Za tu práci to fakt nestojí - nebo já aspoň tolik volného času nemám, abych jej takto zabíjel. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.