milfis Odesláno 14. červenec 2004 Odesláno 14. červenec 2004 Mám 206 z r. 2001 a svítím celoročně, dle nastavení v autě. Už asi 8x jsem měnil H4, vždy prasklé potkávací. Dobíjení je v pořádku. Má to někdo taky ? Co s tím ? Myslím, že to normální není. Díky Citovat
impact Odesláno 14. červenec 2004 Odesláno 14. červenec 2004 mam dokonce takovej dojem, ze se delaj i spec. zarovky pro celodenni sviceni, tusim ze se jmenujou Heavy Duty nebo tak nejak... kdysi jsem je videl v katalogu Osram Citovat
Dydzej Odesláno 14. červenec 2004 Odesláno 14. červenec 2004 OSRAM Light@Day LONGLIFE® H1, H3, H4, H7 (L) * Až trojnásobná životnost. * Speciální autožárovky vhodné pro trvalé svícení. * Zvýšená spolehlivost a stabilní světelný tok. Heavy Duty GIGANT® H4 (12V + 24V) * Dvojnásobně zvýšená životnost a vysoká otřesuvzdornost díky dvojitému uchycení vlákna tlumícím vibrace a otřesy. * Vysokou spolehlivost zajiš?uje 20 kontrolních operací během výroby Citovat
milfis Odesláno 15. červenec 2004 Autor Odesláno 15. červenec 2004 Napsán autorem Petr605 Zkus změnit značku žárovek. už se stalo, ale nic. Diky za odpověď Citovat
lexa Odesláno 15. červenec 2004 Odesláno 15. červenec 2004 Tak jsem vyplodil odpověď a ku.va mail vypadl. Takže znova -: Máš hold smůlu, že svítíš celoročně a ještě k tomu jezdíš. Mušíš se s tím smířit, že ti žárovky odcházejí nebo? se vysvítí. žárovka totiž nejvíc trpí při zapínání, jak ti potvrdí každý elektrikář. Při zapnutí dochází ke změnám ve struktuře vlákna, a pak jednoho dne..!! A hotovo. zkoušel jsem taky různé typy a druhy H4 a všechno je zhruba stejné. Mám doma asi 6 volných takových žárovek a vyrábím z nich odporovou zátěž s optickou signalizací. Jinak ,když jsem zkoumal ty spálené tak se mi jak velmi solidní jeví OSRAM mají dvojí uchcení Baňky s paticí, takže asi nejlepší pružení. A je to tady zas s mailem. KURVA to je den.:mad::mad: Citovat
stembi Odesláno 15. červenec 2004 Odesláno 15. červenec 2004 Hmmm. Podobnej problém jsem měl poté co jsem si koupil auto. Zhruba každej druhej měsíc jsme měnil prasklou H7 ku (a ty jsou zatraceně drahy). Pak jsem jel s kámošem, a ten se divil, že sednu do auta, rozsvítím světla a pak nastartuju. (taky svítím celej rok). Tak jsem zkusil vyměnit pořadí (nejdřív startuju a pak světla) a ejhle, žárovky měním méně než jednou rožně. Nemáš taky tohle pořadí? Citovat
Petr605 Odesláno 15. červenec 2004 Odesláno 15. červenec 2004 Možná je to teda záležitost přímo H4. Protože já svítím H1 a měnil jsem za poslední rok jenom jednu. Najel jsem teda jenom něco přes 13 tisíc, ale svítím pořád. Citovat
lexa Odesláno 15. červenec 2004 Odesláno 15. červenec 2004 Najíždím tak 30-40tis km ročně a žárovky H4 měním často, jak jsem psal. Naposledy jsem jezdil v Octavia TDi s plastovýma světlama(nový typ) a žárovky neodcházely. Asi to bude i chlazením světla, protože na staré octavii se skleněnýma jsem je taky měnil ty H4. Citovat
Petr605 Odesláno 15. červenec 2004 Odesláno 15. červenec 2004 Napsán autorem stembi Hmmm. Podobnej problém jsem měl poté co jsem si koupil auto. Zhruba každej druhej měsíc jsme měnil prasklou H7 ku (a ty jsou zatraceně drahy). Pak jsem jel s kámošem, a ten se divil, že sednu do auta, rozsvítím světla a pak nastartuju. (taky svítím celej rok). Tak jsem zkusil vyměnit pořadí (nejdřív startuju a pak světla) a ejhle, žárovky měním méně než jednou rožně. Nemáš taky tohle pořadí? No to se na mě nesmíš zlobit, ale to snad dá rozum, že nejdřív nastartuju a pak zapínám světla, ne? Ne snad kvůli žárovkám (ale i jim to svědčí, jak je vidět), ale hlavně kvůli baterce. Obzvláš? v zimě, kdy je při stratování chudáček ji ještě trápit tím, že při startování svítím... Myslel jsem, že to dělají jenom ženský.:D Citovat
lexa Odesláno 15. červenec 2004 Odesláno 15. červenec 2004 O tom ani nediskutuju, nikdy mě to nenapadlo takhle startovat a rozsvěcet světla.Nebo naopak???:o:papa:papa Citovat
Sirael Odesláno 16. červenec 2004 Odesláno 16. červenec 2004 No ja mam nalitany za dva roky cca 60000 a H4 jsem jeste nemenil :D:D ....a to mi leva parabola vibruje, protoze je utrzena Citovat
janhercik Odesláno 16. červenec 2004 Odesláno 16. červenec 2004 Osobně mám Tungsram Duolux (100/90 W) za 150/ks. Jedna má už najeto 130 tkm (5 let) a druhá 60 tkm (3 roky), ta před ní nepraskla - zakalilo se sklo baňky. Jezdím prakticky denně, i couračky a stále svítím. Po téhle značce jsem sáhl už na Š105 a z ní i ty žárovky přendal, přes vyšší výkon paroboly netrpí, tedy nepozoruji rapidní zhoršování. Citovat
milfis Odesláno 29. červenec 2004 Autor Odesláno 29. červenec 2004 je to automaticky, auto nastartuje a za vteřinu zapne světla. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.