Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mám 206 z r. 2001 a svítím celoročně, dle nastavení v autě. Už asi 8x jsem měnil H4, vždy prasklé potkávací. Dobíjení je v pořádku. Má to někdo taky ? Co s tím ? Myslím, že to normální není. Díky

Odesláno

OSRAM Light@Day

LONGLIFE® H1, H3, H4, H7 (L)

* Až trojnásobná životnost.

* Speciální autožárovky vhodné pro trvalé svícení.

* Zvýšená spolehlivost a stabilní světelný tok.

Heavy Duty GIGANT® H4 (12V + 24V)

* Dvojnásobně zvýšená životnost a vysoká otřesuvzdornost díky dvojitému uchycení vlákna tlumícím vibrace a otřesy.

* Vysokou spolehlivost zajiš?uje 20 kontrolních operací během výroby

Odesláno
:mad: Tak jsem vyplodil odpověď a ku.va mail vypadl. :mad: Takže znova -: Máš hold smůlu, že svítíš celoročně a ještě k tomu jezdíš. Mušíš se s tím smířit, že ti žárovky odcházejí nebo? se vysvítí. žárovka totiž nejvíc trpí při zapínání, jak ti potvrdí každý elektrikář. Při zapnutí dochází ke změnám ve struktuře vlákna, a pak jednoho dne..!! A hotovo. zkoušel jsem taky různé typy a druhy H4 a všechno je zhruba stejné. Mám doma asi 6 volných takových žárovek a vyrábím z nich odporovou zátěž s optickou signalizací. Jinak ,když jsem zkoumal ty spálené tak se mi jak velmi solidní jeví OSRAM mají dvojí uchcení Baňky s paticí, takže asi nejlepší pružení. :mad::o;):papa A je to tady zas s mailem. KURVA to je den.:mad::mad::mad::mad:
Odesláno

Hmmm. Podobnej problém jsem měl poté co jsem si koupil auto. Zhruba každej druhej měsíc jsme měnil prasklou H7 ku (a ty jsou zatraceně drahy).

Pak jsem jel s kámošem, a ten se divil, že sednu do auta, rozsvítím světla a pak nastartuju. (taky svítím celej rok).

Tak jsem zkusil vyměnit pořadí (nejdřív startuju a pak světla) a ejhle, žárovky měním méně než jednou rožně. Nemáš taky tohle pořadí?

Odesláno

Najíždím tak 30-40tis km ročně a žárovky H4 měním často, jak jsem psal. Naposledy jsem jezdil v Octavia TDi s plastovýma světlama(nový typ) a žárovky neodcházely. Asi to bude i chlazením světla, protože na staré octavii se skleněnýma jsem je taky měnil ty H4.:mad::papa

Odesláno
Napsán autorem stembi

Hmmm. Podobnej problém jsem měl poté co jsem si koupil auto. Zhruba každej druhej měsíc jsme měnil prasklou H7 ku (a ty jsou zatraceně drahy).

Pak jsem jel s kámošem, a ten se divil, že sednu do auta, rozsvítím světla a pak nastartuju. (taky svítím celej rok).

Tak jsem zkusil vyměnit pořadí (nejdřív startuju a pak světla) a ejhle, žárovky měním méně než jednou rožně. Nemáš taky tohle pořadí?

No to se na mě nesmíš zlobit, ale to snad dá rozum, že nejdřív nastartuju a pak zapínám světla, ne? Ne snad kvůli žárovkám (ale i jim to svědčí, jak je vidět), ale hlavně kvůli baterce. Obzvláš? v zimě, kdy je při stratování chudáček ji ještě trápit tím, že při startování svítím... Myslel jsem, že to dělají jenom ženský.:D:D

Odesláno

Osobně mám Tungsram Duolux (100/90 W) za 150/ks. Jedna má už najeto 130 tkm (5 let) a druhá 60 tkm (3 roky), ta před ní nepraskla - zakalilo se sklo baňky. Jezdím prakticky denně, i couračky a stále svítím.

Po téhle značce jsem sáhl už na Š105 a z ní i ty žárovky přendal, přes vyšší výkon paroboly netrpí, tedy nepozoruji rapidní zhoršování.

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...