urdemala Odesláno 31. červenec 2009 Odesláno 31. červenec 2009 Mám z diagnostiky vyjetý grafy při provozu jak na benzín, tak na lpg. Začal mě totiž zlobit plyn a neni v blízkým okolí nikdo schopnej. Zaujaly mě hodnoty, který dává lambda. Chtěl bych se zeptat někoho znalýho, jestli je normální, když při provozu na benzín jsou na lambdě hodnoty kolem 1 a při přidání klesají, zatímco při lpg provozu je to naopak (hodnoty kolem 0 a při akceleraci stoupají). Až budu doma, tak bych ty grafy mohl přiložit. Díky. Citovat
Ferry Odesláno 31. červenec 2009 Odesláno 31. červenec 2009 je to jen moje teorie, ale rekl bych, ze je spatne serizena LPG jednotka, bude davat prilis bohatou smes a to tak mimo, ze lambda korekci uz ji nedokaze uregulovat ( proto lambda dava hodnoty kolem 0) , jelikoz stejny signal jde do benzinove RJ i behem jizdy na LPG, ma tyto hodnoty lambda sondy ulozeny v pameti a pri jizde na benzin se tedy snazi co nejvic ochudit smes, proto pak lambda dava hodnoty 1, zkus vymazat autokalibracni data v benzinove RJ ( odpojeni akumulatoru na cca 30min) a pak auto projed jen na benzin, bez prepnuti na LPG, zkus pak vyjet znovu stale na benzin vystup z lambdasondy, zda bude porad tak mimo. pokud bude vse OK, serid hodnoty v LPG jednotce, aby nedavala tak bohatou smes a neblbla tim benzinovou ECU myslim, ze tohle bude presne tvuj pripad http://www.autopress.cz/archiv-clanku/liga-mistru-diagnostiky [upravil dne 31/7/09 Ferry] Citovat
urdemala Odesláno 31. červenec 2009 Autor Odesláno 31. červenec 2009 no ferry, já na ten plyn teď nejezdim - byl jsem na diagnostice, byla tam chyba, ta se smazala a od tý doby motor krásně přede. na lpg to je už horší a vždycky to hodilo chybu, která šla odstranit jenom na origo diagnostice od peugeotu. teď jsem to zkusil dát do tý křivky a od tý doby jsem to zase radši ani nezapínal, nebo vim, jak to dopadne - chyba a nepojede ani na jedno palivo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.