Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vymena predneho skla vs. zakonne poistenie

Recommended Posts

Odesláno

Kamaratovi prasklo predne sklo na aute, ale nema poistenie, takze by si to musel platit sam predpokladam, ale napadlo ma, ze keby napisal na poistovnu, ze mu prasklo nasledkom toho, ze som isiel pred nim a odletel kamienok od kolesa, tak by mu to zaplatila moja poistovna vlastne....ale, chcem vediet, ci to bude mat nejaky dopad na moju osobu, to znamena, ovplyvnenie bonusu atd, kedze sa nejedna o moje zavinenie, ale iba o skodu sposobenu mojim autom (aspon tak to beriem :roll )...

Takze, co vy na to, alebo este lepsie, ma niekto skusenost?:mrk

Odesláno

či to bude mať vplyv na tvoju osobu zaleží od tvojej poistovne v niektorých ano v niektorých nie ale urcite tam bude mať nejakú spoluúčasť čo je vždy menej ako platiť to celé.

opytaj sa v tvojej poisťovni

Odesláno

Jedná se o jasný pojistný podvod a na to jsou alespoň v ČR dost přísné paragrafy. Pokud pojišťovna pojme podezření, může si vyžádat posudek znalce. Pokud ten nepotvrdí, že prasklina je od kamene, připadně je staršího data (což se poznat dá), lítá minimálně majitel vozu v průšvihu. Hodně štěstí :aut

Odesláno

No ja mam AXU, pripoistenie mam (za tych par korun rocne nemam problem :) ), on ma CSOB, tu ja nepoznam...kazdopadne vravite, ze sa neoplati do toho pustat:nevim...

Odesláno
Původně zaslal: jozefsv

prides o bonus,ale to je asi jedno ked u nas je lacnejsia poistovna kazdy rok ina.

Ale stará pojišťovna posílí té nové započítaný bonus. Takže pokus ztratíš, tak posílá jaký máš a ta nová započítává tento. Doufám, že se nemýlím.:myslim
Odesláno

Jezis tu se to nafukuje, poistny podvod.

Kludne to tak mozes spravit, a poistovna sa to dozvie, az ked to bude mat hotove :)

Aspom u nas v Trnave existuje firma, AUTOGLAS, neviem ci je aj inde.

Staci tam prist on s rozbitym sklom, ty prides tiez, potvrdis ze si to zavinil, a hotovo. Tam mu to spravia bez toho aby nieco platil, a oni si uz peniaze od poistovne zoberu.

Co sa toho tyka, bol som tam s puntom, a chcel som menit predne sklo, malo 2 praskliny, povedal mi hned, ze ked chcem usetrit, nech si najdem nejakeho vinnika, ale nech nie je z mojej rodiny .

Co sa tyka skodovych priebehov alebo bonusov, pokial ostanes u tej istej poistovne, tak pravdepodobne ty nieco strhnu. Ale samozrejme, ked prejdes do druhej, tak nikdo nic nevy.

Papiere o bezskodovom priebehu mam, kazdopadne poistovne menim, a este ziadna ich odomna nepytala, ani si neoverovala. Neuzatvaram poistku v poistovni, ale u maklerov, maju lepsie ceny, na nic sa nepytaju, a hotovo ...

Tento rok mam poistku za 2480 Sk na rok za 1.4 motor, na buduci rok uz mam slubenu este nizsiu, mozno az pod hranicou 2 tis sk :)

V kazdom pripade to usetri kopu penazi za vymenu skla.

Odesláno

Dobre, takze sa nezavazne poinformujem v mojej poistovni + poznam jednu taku firmu ako pise Lubk0 v Trencine, tak skocim aj tam:) ...ividim co z toho bude:nevim

Odesláno

No, já osobně pojišťovny jen tak neměním.

Do tohoto kšeftu bych nešel. Kámošovi bych sice ušetřil pár tisícovek a asi by mi i šoupnul třeba litránek za vyřízení věci s pojišťovnou a letošní bonus.

Ale co ty další roky? Další rok bych měl přece nižší bonus než kdybych letos škodu neměl. A ten další taky.

Vím, záleží od konkrétního případu. Ovšem obecně... bych do toho prostě nešel.

A když jsem kupoval nový auto, měnil pojišťovnu a chtěl uplatnit bonus, tak jsem ho musel doložit. Doložil jsem ho pozdě a měl jsem smůlu. Na rok za plnej... Tak jsem změnil pojišťovnu po roce podruhé, časově jsem si ohlídal včasné doručení potvrzení a vše ok.

Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

No, já osobně pojišťovny jen tak neměním.

Do tohoto kšeftu bych nešel. Kámošovi bych sice ušetřil pár tisícovek a asi by mi i šoupnul třeba litránek za vyřízení věci s pojišťovnou a letošní bonus.

Ale co ty další roky? Další rok bych měl přece nižší bonus než kdybych letos škodu neměl. A ten další taky.

Vím, záleží od konkrétního případu. Ovšem obecně... bych do toho prostě nešel.

A když jsem kupoval nový auto, měnil pojišťovnu a chtěl uplatnit bonus, tak jsem ho musel doložit. Doložil jsem ho pozdě a měl jsem smůlu. Na rok za plnej... Tak jsem změnil pojišťovnu po roce podruhé, časově jsem si ohlídal včasné doručení potvrzení a vše ok.

Nevim jak je to u vas v cechach, ale u nas to je nejak takhle. Delam to tak kazdym rokem, a zadny problem sem nikdy nemnel.

Muzes se poistiti priamo u poistoven, anebo u makleru, pracujicich vetsinou pre vic poistovni najednou. Pak tu mame este doslova centra s maklerama, kterych je na pobocke vice, a robia komplet vsechny pojistovny.

1. Jit do poistovne, je snad ta nejhorsi varianta. Je to tam drahsi, sleduji skodovy prubeh, odratavaji bonusy a podobne. Co je mozna vtipne, kdyz sem koupil 306 ku jel sem se poistit k maklerum. Rocni poistku mi dali na 2800 Sk. Kdyz sem se pytal v poistovne, v te iste, v ktere mi makler udelal poistku, a byl tam muj dobrej kamarat, tak mi vedeli spravit najmene kvuli memu veku atd 4600 Sk na rok. Tento rok mi dali ponuku na 3999 Sk ze specialna pre mna, prijel sem za maklerem, a hovoril som ze chcem minimalne 2500 ako ma AXA, a tak mi dal 2400 u komunalnej. A pritom od nich ponuka 3999 Sk.

2. Ked prides za maklerom, nestara sa o nic, aky mas vek, kolko nehod, ako stare auto, nic. Zobere si objem, KW, a da ty to lacnejsie, nez hocikde inde ... To co makler posle do poistovne, sa spracuje, a dojdu ty doklady. Ty mas pravoplatnu orazenu zmluvu, s urcitou sumou , a hotovo.

U makleru o zadne bonusy nikdy neprijedes.

Odesláno

2 Lubk0: nic nenafukuju. Pokud kamarád neměl pojištěné přední okno a má ho rozbité, měl by si ho zaplatit ze svého, když mu bylo líto těch pár korun. Hodnota skla s prací je kolem 20.000 (záleží od auta). Pokud neoprávněně okradete pojišťovnu o 20.000,- už to není žádný přestupek, ale trestný čin. Vzhledem k tomu, že jste v tom dva, bude to hodnoceno jako zločiné spolčení a tam je tuším sazba od 2let natvrdo. Pojišťovna se to za normálních okolností nedozví, ale když jste to tady tak pěkně rozmazali, je jen otázka času, kdy se najde nějaký dobrák a dá anonymní hlášku policii nebo pojišťovně. V téhle době se pojišťovny chytají každé maličkosti, aby nemuseli vyplácet pojistné plnění a tohle by je určitě zajímalo. A jestli spoléháte na to, že tu nikdo z členů vás neudá, jste možná naivní. Kurvy jsou všude. Takže jestli vám tohle stojí za 20.000 klidně do toho. Každopádně tyhle protizákonné věci by se tu neměli veřejně řešit, zrovna jako se tu nesmí řešit třeba nelegální software.

Odesláno

Ale tak nech si mne uda kdo chce...

Internet ako dukaz vubec zadny neni, nikdo nemuze na sto procent dokazat ci sem to ci ono pisal ja, nebo ne.

Takze jediny dukaz je, ze to musi dokazat. Kdyz to odobril technik, a uznal sklo skodne, uz tezko bude nekdo kontrolovat nejaky to sklo na aute, ktore mozna uz ani nejezdi, alebo odemne vystridalo uz X majitelu ...

Takze nebudeme s toho delat scifi ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...