Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

nemyslel sem ted startovani za jizdy ale myslel sem ze kdyz se rozjedu motorr mi vypne ja mma treba zarazenou rychlost 2 a pustim spojku auto cukne a znova chytne stane se neco?

Odesláno

Tak som to i pochopil a nazval \"štartovanie\" zaradením (rýchlosti) za jazdy. Motor je zhasnutý ale auto sa hýbe tak zaradíš 2 a pustením spojky sa roztočí motor. To môže byť nebezbečné z pohľadu preskočenia alebo pretrhnutia motora. Pri tom roztláčaní to nieje až tak kritické lebo sa jedná o menšie rýchlosti a menšiu zotrvačnosť auta.

Odesláno

Menší riziko by bylo zařadit 3-ku, nebo dokonce 4-ku.

Spojku pouštět pomalu, aby se motor rozhýbal pomaleji, plynule.

Na 2-ku by sebou motor moc cuknul a hrozilo by přeskočení.

V každém případě to výrobce nedoporučuje, až zakazuje. Ale když teče do bot, tak je rada dobrá...

Odesláno

to je jasne ale co kdyz to vypne prave pri prerazeni z 1stupne na druhy jak sem psal viz nahoře stou dvojkou..kdyby tam byl remen tak by byl urcite vetsi pruser ze ano?

Odesláno

retez do klikovky tam teda nedavali,protoze autobazar mi rikal ze tam je retez a rozvody mam delat az az za docela dluho podle tachometru

Odesláno

poznáš po čase někdy i dřív,ale taky jsem občas byl nucen roztlačit auto na 4 a klid,pokud to děláš s citem tak to jde

Odesláno

takze radsi netlacit a mam jistotu.pram se protoze dnes sem couval z parkoviste zaradil 1stupen rozjel se opatrne a pri zarazeni 2stupne mi motor vypnul a ja nechte pustil spojku

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...