BV406 Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 zdravim,par problemu jiz bylo popsano a vyreseno zde http://www.peugeot-club.cz/forum/viewthread.php?tid=58493 nicmene,musim se timto vratit k problemu se zvukovym projevem motoru... jde mi o to, ze motor ma takovy tvrdy chod spolu jakoby s rezonancemi, ktere se prenasi jak do sedacky, do pedalu, volantu ... proste do kabiny ... nejedna se o vibrace ! nejhorsi to je v zaberu od 1300 do 2200 otacek, pri vyssi rychlosti a otackach jsou rezonance diky tomu mirnejsi ten efekt je znatelnejsi v kabine, zvenku, kdyz to trochu proslapnu, tak krome hluku nic neregistruji ... co bylo udelano na motoru: --- rozvody --- vymena intercooleru, mot. oleje, spodniho silentbloku motoru --- od teto chvile se mi zda, ze se ten problem vyskytl --- vymena mot. oleje (asi po 14ti dnech), protoze se mi zdalo, ze na ten predchozi motor moc \"klepal\" --- vymenen silentblok, ktery je umisten u akumulatoru po jeho leve strane, pry byl spatny --- remenice klikovky nova, original, vymenena pred 20.000 km --- vymenena vaha vzduchu --- uz jen laboruji, zadna zmena, jen mozna o neco mensi spotreba co se tyka sviznosti a tahu, tak ten se mi zda ok... na co se jeste muzu zamerit? vstrikovace jsou pry v poradku... (nicmene na jejich diag a korekce se jeste objednam) - katalyzator ? - prevodovka ? (olej vymenen zpatky asi 10tisic km) pri zminovane prvni vymene oleje, mi servis nalil do motoru vice oleje, asi max o pul litru, co se stane, pri najezdu asi 100 km na tento stav ?? nevite nekdo co s tim ? diky jo, a nepiste mi, ze to mam vsugerovane, nebo, ze jsem zhyckany atp... to uz jsem taky slysel .. [upravil dne 9/7/09 BV406] [upravil dne 24/10/09 BV406] Citovat
brutall Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 první motory HDI 80kw se dávaly ještě do starších modelů 406tek a ty byly s jednohmotovým spojkovým setrvačníkem. Vzhledem k tomu že se rezonance přenášela do kabiny, začaly se do nových modelů dávat dvouhmotové setrvačníky. Při poškození dvouhmotového setrváku, byla, nebo je jejich výmena nákladná, a tak je možno namontovat jednohmotový, ale s tím že komfort jízdy už nebude jako s dvouhmotovým setrvakem. Citovat
BV406 Odesláno 9. červenec 2009 Autor Odesláno 9. červenec 2009 ten problem pretrvava delsi dobu, spojku se setrvacnikem jsem menil asi pred tydnem, ale je fakt, ze kdyz o tom mluvis, tak ty rezonance se mozna nepatrne zvysily po vymene toho setrvacniku, ale v tom pripade jsem myslel, ze prave odpruzena lamela, ktera by mela byt ve vymenne sade valeo, jakoby nahrazuje ten dvouhmotak ... taky jsem do toho sel, protoze mi tady vsichni tvrdili, ze komfort jizdy bude stejny ... ale rikam, ten tvrdy chod motoru byl i pred tim... Citovat
BV406 Odesláno 11. červenec 2009 Autor Odesláno 11. červenec 2009 nikdo nic ? jeste dodam, ze filtry jsou vsechny nove, myslim vzduch, palivo, olej ... v to motoru se neco muselo stat, jen ted prijit na to co .... jeste me jeden kolega navedl na ty dva vymenene silentbloky motoru, jestli nejsou \"moc tvrde\", ze pry jeho znamy takhle dvakrat menil silentbloky na audi, protoze na tech prvnich se pry nedalo jezdit, moc tvrdy chod motoru a rezonance do kabiny... co vy na to ? [upravil dne 11/7/09 BV406] Citovat
kobr Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 Toho půl litru oleje jsi odpustil? Zkontroluj ještě jednou montáž silentbloků Citovat
BV406 Odesláno 11. červenec 2009 Autor Odesláno 11. červenec 2009 jj, mam to odpusteno, najel jsem na to tenkrat asi 100 km, nez jsem to zjistil .... kvuli toho doufam, ze se mi v motoru nic vazneho neposr--lo ... momentalne mam v nejblizsi dobe v planu kontrolu tech silentbloku, a jestli se nase..u, tak vymenim komplet vsechny co jsou v motorovem prostoru potom uz zbyva asi jenom prevodovka , muze byt s ni neco spatne ? Citovat
BV406 Odesláno 15. červenec 2009 Autor Odesláno 15. červenec 2009 jeste jsem se nedostal na ty vstriky, bo mam stale nejake pojizdky atd ... ale zda se mi, ze se to zhorsuje ... i rano, kdyz nastartuju, tak mam pocit, ze motor jakoby nechce pracovat, jeho chod je strasne \"liny\", ale tocky nekolisaji vcera jsem jezdil cely den, horko, atd ... kdyz byl motor zahraty, zdalo se mi, ze jsem z motoru na volnobeh slysel nejaky kovovy zvuk, ale i kdyz jsem s hlavou v motoru poslouchal, tak jsem zdroj nenasel... vizualne ale motor vibruje fest tak, ze vidim i jak kmita kryt toho motoru, no proste vsechno... rezonance zustaly a navic se jeste pridaly jemne vibrace, ktere se prenaseji do celeho auta ... uz fakt nevim... cas na laborovani budu mit asi az za dva tydny, pred tim musim jeste objet neco v polsku a na slovensku... jeste se zeptam jako ichtyl, ale ma muj motor hydraulicka zdvihatka ?? pokud ma, muzou delat nejake problemy ? nebo jeste jsem slysel neco o ventilech a jejich vulich, jak to je ? [upravil dne 15/7/09 BV406] Citovat
kodajz Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 podle mého pozorování kluků co se vrtají v VW motorech se zdvihátka projevují neskutečným třískáním bez vibrací. jedno zdvihátko se ozývá jako by ti někdo malým kovovým kladívkem klepal do vrchu motoru. teoreticky bych viděl nepravidelný chod motoru za studena na trysky. Citovat
brutall Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 ...ano HDI mají hydraulická zdvihátka. Citovat
Radek 306 Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 mě zase občas dělá, že motor cca před 2000tis ot nebo teda něco v něm jako slabounce zacinká, mohli by to být taky ty ventily? nad 2000tis už neni nic slyšet a nejvíc to dělá když přídavám pomalu plyn, při razantním zrychlení ticho Citovat
kodajz Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 MYslím, že teoreticky ano, mohly by to být ty zdvihátka. Ale neber mě jako odborníka, radši se ještě ptej. Kdysi jsem měl Smart 0,8 CDi a dělalo mi skoro to samé, no spíš to při lehkém plynu cvakalo-cinkalo pořád a když jsem na to šlápnul, tak to přestalo a byli to ty zdvihátka. Taky záleží jaký zvuk to vydává, protože kolega měl na Octávii 1,9 TDi při těch samých projevech, ale jiném zvuku vyšoustaný pístní čep-nebo to bylo něco jiného už fakt nevím, ale oprava docela mazec. Citovat
kodajz Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 brutall: si myslím, že všechny motory je mají. Slouží to jako odpružení při zdvihu ventilu aby ti to tolik netřískalo. Citovat
Radek 306 Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Původně zaslal: kodajz MYslím, že teoreticky ano, mohly by to být ty zdvihátka. Ale neber mě jako odborníka, radši se ještě ptej. Kdysi jsem měl Smart 0,8 CDi a dělalo mi skoro to samé, no spíš to při lehkém plynu cvakalo-cinkalo pořád a když jsem na to šlápnul, tak to přestalo a byli to ty zdvihátka. Taky záleží jaký zvuk to vydává, protože kolega měl na Octávii 1,9 TDi při těch samých projevech, ale jiném zvuku vyšoustaný pístní čep-nebo to bylo něco jiného už fakt nevím, ale oprava docela mazec. zvuk slabounký cinkání, tak nevim jestli to mam nějak řešit nebo to nechat, ceny opravy se trochu bojim, dělá to ale taky jen někdy, spíš u studeného motoru, ale taky ne hned, cca po 3km to začne a když se motor úplně zahřeje (na budíku 80st) tak to nedělá, takže jsem z toho jelen Citovat
kodajz Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Ty zdvihátka se mi ozývali taky spíše za studena a když jsem motor dost prohřál tak se to zmírnilo, místama jsem si už říkal, že je to v pohodě a ono se to zase rozklepalo, možná to bylo i cinkání, dneska už fakt nevím. Citovat
brutall Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Původně zaslal: kodajz brutall: si myslím, že všechny motory je mají. Slouží to jako odpružení při zdvihu ventilu aby ti to tolik netřískalo. kodajz: 1,9D a 1,9TD od PEUGEOTU je nemaj. Jsou tam ocelový plíšky, kterými se vymezuje vůle ventilů. Citovat
HonzaZ Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Podobný problém jsem měl na 406 HDI, když mi odešel vlnovec na výfuku před katalyzátorem. Nechal jsem navařit nový vlnovec a od té doby se ozývaly hrozné rezonance zhruba kolem 1700 - 2000 ot/min. Nakonec jsem koupil celý přední díl s katem od Bosalu, vyměnil ho a od té doby klídek. Ten vlnovec byl buď moc tuhý a jak sem koukal, tak byl také trochu křivě navařený. Možná že u tebe po výměně silentbloků došlo k trochu jiné poloze motoru vůči uložení prvního dílu výfuku v silentblocích a tam může docházet k pnutí a tím k rezonancím. Citovat
BV406 Odesláno 16. červenec 2009 Autor Odesláno 16. červenec 2009 hmmm, to zni hodne zajimave, diky za tento tip, beru na vedomi Citovat
HonzaZ Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 Zkus to zkouknout:super Jo a měl jsem také jeden z prvních restylů. [upravil dne 16.7.2009 HonzaZ] Citovat
kodajz Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 Původně zaslal: brutall Původně zaslal: kodajz brutall: si myslím, že všechny motory je mají. Slouží to jako odpružení při zdvihu ventilu aby ti to tolik netřískalo. kodajz: 1,9D a 1,9TD od PEUGEOTU je nemaj. Jsou tam ocelový plíšky, kterými se vymezuje vůle ventilů. Ale HDi už už by je mohly mít, ne? TD od Peugeotu budou asi fakt nesmrtelné :-) Citovat
kodajz Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 Původně zaslal: HonzaZ Podobný problém jsem měl na 406 HDI, když mi odešel vlnovec na výfuku před katalyzátorem. Nechal jsem navařit nový vlnovec a od té doby se ozývaly hrozné rezonance zhruba kolem 1700 - 2000 ot/min. Nakonec jsem koupil celý přední díl s katem od Bosalu, vyměnil ho a od té doby klídek. Ten vlnovec byl buď moc tuhý a jak sem koukal, tak byl také trochu křivě navařený. Možná že u tebe po výměně silentbloků došlo k trochu jiné poloze motoru vůči uložení prvního dílu výfuku v silentblocích a tam může docházet k pnutí a tím k rezonancím. Ano, s tím vlnovcem je někdy potíž, taky jsem to řešil u svého starého auta. Ale myslím, že to není problém tvrdého chodu motoru v celém spektru otáček. špatný výfuk rezonuje jen v určitých otáčkách a pak se uklidní. úplně stejně jako setrvačník-pokažená dvouhmota. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.