Tomajdoo Odesláno 6. červenec 2009 Odesláno 6. červenec 2009 Zdravím,mám problém, že nemůžu nastartovat auto. Poprvé nešlo nastartovat nejspíše kvůli baterce(podle zvuku při startu). Auto jsem zkoušel roztlačovat ale nic...a teď auto nemůžu nastartovat,nejde tam benzín a nehází to ani jiskru.Mohl se zablokovat immobilizér??Jak to zjistit??Jen přes diagnostiku??Popřípadě neměl by někdo v Praze možnost připojení na diagnostiku??Díky za reakce... Citovat
dolly1010 Odesláno 6. červenec 2009 Odesláno 6. červenec 2009 Když startuješ auto musí svítit zelená kontrolka na imobilizéru. Pokud nesvítí nenastartuješ. Pokud s tím máš problémy a někdy se podaří zadat kód, tak ho zadej (rozsvítí se zelená) a celou tu klávesnici odpoj. Pak už to pojede bez kódu. Jakmile klávesnici připojíš musíš znovu zadávat kód. Pokud nejde benzín zkus zmáčknout nárazovej senzor u motoru. K těm svíčkám: skus vysušit kabely. Nekdy to probíjí.. Dál ti asi nepomůžu. Tady na fóru byl návod jak si udělat home made diagnostiku [upravil dne 6.7.2009 dolly1010] Citovat
Tomajdoo Odesláno 7. červenec 2009 Autor Odesláno 7. červenec 2009 Omlouvám se ale zapomněl jsem napsat že jsem měl immo odpojený...slyšel jsem ale že pokud se vybije baterka immo se sám zablokuje. Když jsem auto kupoval bylo mi řečeno že klávesnice nefunguje ale součastně mi byl dát kód na odblokování rádia a motoru...Pokud jsem ale zapl ten immo a zkoušel tam dát ten kód tak to nefachalo...Tak mě zajímá zda když se vybila ta baterka jestli se mohl aktivovat ten immo a proto mi to nestartuje...Jinak už nevím Citovat
Ferry Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 RJ se pri vybiti nebo odpojeni od baterky, pokud byl odblokovan immo sama nezablokuje (pouze pri nizkem napeti baterie muze nastat pripad, kdy sviti obe LED, zelena i cervena, a nelze immo odblokovat) Stejny postup deaktivace immo na delsi dobu, tedy zadani platneho kodu na klavesnici a jeji nasledne odpojeni, je uveden v servisnim postupu Peugeot, pokud se RJ zasila napr. do servisu a je treba ji zaslat s odblokovanym immo. Jedine co RJ zablokuje je znovupripojeni klavesnice a zapnuti klicku. Pokud ten kod co jsi dostal nefunguje,je nejspis spatny, nebo je k jine RJ, pokud se skutecne zablokovala, bude to trosku slozitejsi, moznosti jsou dve, bud najit nekoho, kdo umi preprogramovat pamet EEPROM v RJ a nahrat bud platny kod, nebo deaktivovat immo natrvalo v RJ, nebo sehnat jinou RJ ze stejneho motoru se znamym kodem BTW, o jaky motor a RJ se jedna ? Citovat
Tomajdoo Odesláno 7. červenec 2009 Autor Odesláno 7. červenec 2009 Upřímně nevím zda jde o zablokovaný immo. Jednoho krásného dne jsem jel,zastavil a vypl motor...asi za dvě minuty jsem chtěl nastartovat a nic...myslím že to bylo baterkou,problém byl v tom že to nešlo ani roztáhnout...po delší době jsem to zkoušel nahodit přes kabely a točilo to ale nechytalo,pak jsem zjistil že mi tam nejde benzín a nehází to ani jiskru. Čerpadlo ale jinak benzín dává,kabely ke svíčkám jsou cca rok starý...fakt mě už nic nenapadá a rád bych auto zprovoznil...Proto mě napadlo zda se nemohl nějak zablokovat motor, když se vybila baterka...Jinak pokud jsem tedy zkoušel immo zapojit a dát daný kód který to nevzalo tak je to nejspíš už tedy zabloklé ikdyž třeba nebylo,co??Jinak mám 1,6 65kw(89hp) NFZ,konec roku 96 Citovat
dolly1010 Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Imobilizér aktivuješ hned jak ho připojíš a otočíš klíčkem. Nemusíš dávat žádnej kód. Pokud zadáš špatněm musíš nějakou dobu čekat na další pokus. Myslím že dýl jak jeden den to není. Já bych zkusil diagnostiku. Mohlo by to tam nahodit nějakou chybu Citovat
Dave_k Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Původně zaslal: dolly1010 Imobilizér aktivuješ hned jak ho připojíš a otočíš klíčkem. Nemusíš dávat žádnej kód. Pokud zadáš špatněm musíš nějakou dobu čekat na další pokus. Myslím že dýl jak jeden den to není. Já bych zkusil diagnostiku. Mohlo by to tam nahodit nějakou chybu Na kód jsou 3 pokusy a pak následuje 30minutová pauza nebo se to čekání dá obejít odpojením baterie. Citovat
Tomajdoo Odesláno 7. červenec 2009 Autor Odesláno 7. červenec 2009 Já měl nějaký daný kód ale ten to nebralo...A ta diagnostika vyjde cca na kolik??Myslíte že normálně autorizovaný servis??Upřímně za to nechci vyhazovat raketu...pak mi ještě řeknut že to nic nenašlo a bude... Citovat
dolly1010 Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Za diagnostiku (Jen ti (možná) řeknou co s tím máš. Šroubovákem ani nehnou) chtěj tak 300Korun. Citovat
Tomajdoo Odesláno 7. červenec 2009 Autor Odesláno 7. červenec 2009 Normálně v autorizovaným servise???Já kam s tím mám popř. dojít...nebo kam to spíš dotáhnout :-( Citovat
Ferry Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 na diagnostiku http://www.dwservis.cz/ Zabehlicka ulice, P10 jinak taky by to mohlo byt cidlo otacek, pokud dava spatny nebo zadny udaj, RJ nepusti ani jiskru ani benzinove cerpadlo [upravil dne 8/7/09 Ferry] Citovat
Tomajdoo Odesláno 8. červenec 2009 Autor Odesláno 8. červenec 2009 Máš přímo nějaké zkušenosti s tímto servisem??? Já mám ještě dvoupinovou zásuvku na diagnostiku tak aby tam měli redukci...a cena teda kolik??? Citovat
Ferry Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 jj mel jsem tam auto, no zkus tam nejdriv zavolat a zeptat se, tlf maj na strankach Citovat
Tomajdoo Odesláno 30. červenec 2009 Autor Odesláno 30. červenec 2009 Tak ve zmíněným servise jsem už byl...bohužel se nepodařilo řj ani napojit...takže smůla. Co by tak stálo odblokování immo a jaká je vůbec šance že je to tím immem???Jak se pozná že není ko třeba řj...?? Citovat
Tomajdoo Odesláno 1. srpen 2009 Autor Odesláno 1. srpen 2009 Nikdo nic?? Každá rada či zkušenost dobrá... Citovat
dolly1010 Odesláno 1. srpen 2009 Odesláno 1. srpen 2009 Zkus si někde na vrakáči sehnat ŘJ ze stejnýho motoru/auta i s kódem. A zkus to přepojit. Ale asi bude dost krutej problém sehnat ŘJ a ještě těžší s kódem Citovat
Tomajdoo Odesláno 12. září 2009 Autor Odesláno 12. září 2009 Tak záhada vyřešena...odešla řj motoru,zkusila se tam dát jiná a auto naskočilo...takže teď sehnat jinou (prý by to zas tak velký problém neměl být) a může se zas frčet Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.