biokys Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 Ahoj, mam P407 r.v. 2005 (koupil sem ji asi pred mesicem v nemecku) a nyni se mi obcas rozsviti kontrolky ABS a ESP. V tomto pripade nefunguje ABS (vyzkouseno). Nevite kde by mohla byt chybka? Citovat
AnotherOne Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 Pravdepodobne snímač na kolese. Citovat
benik1984 Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 Už se mi to taky párkrát stalo, především na pojízdných schodech z Brna do Prahy. Zvedli jsme to na zvedák a dali do kupy všechny konektory.. někdy se holt vyklepou.... Citovat
biokys Odesláno 3. červenec 2009 Autor Odesláno 3. červenec 2009 aha....no tak to by bylo perfektni, kdyby to byl jen konektor...ale asi to tak vypada, pac to dela jen obcas...popojedu, vypnu a zapnu motor a uz to zase bezi Citovat
AnotherOne Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 Původně zaslal: benik1984 Už se mi to taky párkrát stalo, především na pojízdných schodech z Brna do Prahy. Zvedli jsme to na zvedák a dali do kupy všechny konektory.. někdy se holt vyklepou.... To by ma zaujímalo kde na zvedáku si tie konektory hľadal a ako sa ti vyklepali. Zadné konektory sú totiž nad nádržou pod sedadlami pod kruhovým otvorom, predné v motorovom priestore pravý vedľa nádobky ostrekovačov, ľavý vedľa batérie zo spodu plastového krytu elektroniky. Určite sa žiadny z nich nemohol vyklepať. biokys: presne takto to robilo aj mne. Postupne sa to zhoršovalo a v priebehu necelého mesiaca mi to svietilo stále. Bolo to čidlo pravého zadného kolesa. Pokiaľ viem tak práve toto čidlo sa najčastejšie kazí. [upravil dne 3.7.2009 AnotherOne] Citovat
benik1984 Odesláno 3. červenec 2009 Odesláno 3. červenec 2009 No já mluvím o tom, že jsem zvedli auto a u předních kol jsme promačkali a jakoby lépe zatlačili ty konektory co vedou ke kolu.. Netvrdím, že to jsou zrovna ty, nejsem mechanik, ale hláška pak vypla.. I jednou na dálnici jsem to tak udělal.. Jen jsem hodně vytočil kola a pokvedlal tam s tím a bylo vše OK... Tak to asi nebyly možná ty správně konektory, omlouvám se za neznalost... Ale podstatné je to že to pak nesvítí... Citovat
AnotherOne Odesláno 4. červenec 2009 Odesláno 4. červenec 2009 No to asi neboli konektory ale samotné snímače priskrutkované ku náboju kolesa. Od nich vedie drôt, ktorý sa dá odpojiť až v konektoroch ako píšem vyššie. Citovat
jozef48 Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Zdravíčko. Stávalo sa mi občas že pri prudšom brzdení za mi rozsvietila chybová hláška ESP SYSTEM FAUTLY a tým páddom som nemohol zapnúť ani tempomat.Po zastavení a vypnutí motora bolo všetko ok. Dnes z ničoho nič sa mi rozsvietila najprv hláška ESP a hneď aj ABS.Už tomu naozaj nerozumiem:bojim Citovat
luko407sw Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Původně zaslal: jozef48 Zdravíčko. Stávalo sa mi občas že pri prudšom brzdení za mi rozsvietila chybová hláška ESP SYSTEM FAUTLY a tým páddom som nemohol zapnúť ani tempomat.Po zastavení a vypnutí motora bolo všetko ok. Dnes z ničoho nič sa mi rozsvietila najprv hláška ESP a hneď aj ABS.Už tomu naozaj nerozumiem:bojim vypadá to na čidla pod pedálama...stačí očitit,seřídit,v nejhorším vyměnit,stojí par korun..a bude to zase fungovat,to stejné jsem řešil i já Citovat
xbalu Odesláno 11. srpen 2009 Odesláno 11. srpen 2009 Ahoj, jen pro info, pred rokem mi to delalo to same, chvilema se objevovala hlaska ABs/ESP system faulty az to zacalo svitit stale, vymenilo se cidlo (prave zadni kolo - 1500Kc) a bylo to ok az do ted, po roce se chyba objevila znovu, takze zitra zase do servisu na reklamaci :-( Citovat
loskilleros Odesláno 28. srpen 2009 Odesláno 28. srpen 2009 Ja som vycistil snimac brzdoveho pedala a hned bolo po chybovej hlaske Citovat
djbrano Odesláno 28. srpen 2009 Odesláno 28. srpen 2009 Původně zaslal: loskilleros Ja som vycistil snimac brzdoveho pedala a hned bolo po chybovej hlaske Mam presne ten isty problem... Tie iste hlasky mi naskakuju ked nastartujem auto. Ako si vycistil ten snimac brzdoveho pedala? Ale ja s tym asi nebudem mat nic, pretoze mne to robi ihned, ako nastartujem auto a nie ked brzdim... Zeby fakt ten snimac ABS na pravom zadnom kolese> To sa mi nechce verit... Co to s tym moze mat spolocne??? Citovat
djbrano Odesláno 28. srpen 2009 Odesláno 28. srpen 2009 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: benik1984 Už se mi to taky párkrát stalo, především na pojízdných schodech z Brna do Prahy. Zvedli jsme to na zvedák a dali do kupy všechny konektory.. někdy se holt vyklepou.... To by ma zaujímalo kde na zvedáku si tie konektory hľadal a ako sa ti vyklepali. Zadné konektory sú totiž nad nádržou pod sedadlami pod kruhovým otvorom, predné v motorovom priestore pravý vedľa nádobky ostrekovačov, ľavý vedľa batérie zo spodu plastového krytu elektroniky. Určite sa žiadny z nich nemohol vyklepať. biokys: presne takto to robilo aj mne. Postupne sa to zhoršovalo a v priebehu necelého mesiaca mi to svietilo stále. Bolo to čidlo pravého zadného kolesa. Pokiaľ viem tak práve toto čidlo sa najčastejšie kazí. [upravil dne 3.7.2009 AnotherOne] Ahoj mam presne teraz ten isty problem ako ty. Ake cidlo konkretne mas na mysli a kde je umiestnene?? diiiik Citovat
AnotherOne Odesláno 28. srpen 2009 Odesláno 28. srpen 2009 Sú to snímače ABS na každom kolese jedno. Viď aj druhé vlákno. Citovat
loskilleros Odesláno 28. srpen 2009 Odesláno 28. srpen 2009 Původně zaslal: djbrano Původně zaslal: loskilleros Ja som vycistil snimac brzdoveho pedala a hned bolo po chybovej hlaske Mam presne ten isty problem... Tie iste hlasky mi naskakuju ked nastartujem auto. Ako si vycistil ten snimac brzdoveho pedala? Ale ja s tym asi nebudem mat nic, pretoze mne to robi ihned, ako nastartujem auto a nie ked brzdim... Zeby fakt ten snimac ABS na pravom zadnom kolese> To sa mi nechce verit... Co to s tym moze mat spolocne??? Aj mne to pisalo hned po nastartovani, to preto ze mas stale chyby v diagnostike. Bol som s tym v servise a chlap hned po nahodeni na kabel mi povedal ze tam mam zavadu na brzde tym padom aj ABS/ESP a tym padom aj na motore. Tak mi odporucil vymenu toho snimaca. Doma som ho normalne vybral, s problemami rozobral, vycistil a zlozil naspat a odvetdy funguje vsetko ako ma (aspon co sa tyka brzd) Citovat
djbrano Odesláno 31. srpen 2009 Odesláno 31. srpen 2009 Původně zaslal: loskilleros Původně zaslal: djbrano Původně zaslal: loskilleros Ja som vycistil snimac brzdoveho pedala a hned bolo po chybovej hlaske Mam presne ten isty problem... Tie iste hlasky mi naskakuju ked nastartujem auto. Ako si vycistil ten snimac brzdoveho pedala? Ale ja s tym asi nebudem mat nic, pretoze mne to robi ihned, ako nastartujem auto a nie ked brzdim... Zeby fakt ten snimac ABS na pravom zadnom kolese> To sa mi nechce verit... Co to s tym moze mat spolocne??? Aj mne to pisalo hned po nastartovani, to preto ze mas stale chyby v diagnostike. Bol som s tym v servise a chlap hned po nahodeni na kabel mi povedal ze tam mam zavadu na brzde tym padom aj ABS/ESP a tym padom aj na motore. Tak mi odporucil vymenu toho snimaca. Doma som ho normalne vybral, s problemami rozobral, vycistil a zlozil naspat a odvetdy funguje vsetko ako ma (aspon co sa tyka brzd) Ahoj myslis tento spinac, ktory je na obrazku oznaceny ako cislo 10? Ak nie, tak ktory spinac mas na mysli a ako si ho vybral? Dakujem Citovat
loskilleros Odesláno 8. září 2009 Odesláno 8. září 2009 Původně zaslal: djbrano Původně zaslal: loskilleros Původně zaslal: djbrano Původně zaslal: loskilleros Ja som vycistil snimac brzdoveho pedala a hned bolo po chybovej hlaske Mam presne ten isty problem... Tie iste hlasky mi naskakuju ked nastartujem auto. Ako si vycistil ten snimac brzdoveho pedala? Ale ja s tym asi nebudem mat nic, pretoze mne to robi ihned, ako nastartujem auto a nie ked brzdim... Zeby fakt ten snimac ABS na pravom zadnom kolese> To sa mi nechce verit... Co to s tym moze mat spolocne??? Aj mne to pisalo hned po nastartovani, to preto ze mas stale chyby v diagnostike. Bol som s tym v servise a chlap hned po nahodeni na kabel mi povedal ze tam mam zavadu na brzde tym padom aj ABS/ESP a tym padom aj na motore. Tak mi odporucil vymenu toho snimaca. Doma som ho normalne vybral, s problemami rozobral, vycistil a zlozil naspat a odvetdy funguje vsetko ako ma (aspon co sa tyka brzd) Ahoj myslis tento spinac, ktory je na obrazku oznaceny ako cislo 10? Ak nie, tak ktory spinac mas na mysli a ako si ho vybral? Dakujem jednoduchym pootocenim ho vyberies von Citovat
denoo Odesláno 11. září 2009 Odesláno 11. září 2009 ja som dal pre istotu novy brzdovy snimac, 10 euro [upravil dne 11.9.2009 denoo] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.