Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte tak prvych 20000km uspesne za mnou.

Vcera a aj dnes mi pri starte nieco akoby zapiskalo alebo ako keby lozisko zaskripalo tazko to opisat chcel by som od vas info ci nemal niekto z vas danu chybu?

Mozem akurat dodat male pozorovanie ze rano v garazi to nerobilo ani vcera ani dnes.Vcera a aj dnes poobede bol dost intenzivny dazd (lialo ako z krhly) a zrovna vtedy to spravilo kukol som remen ale ten sa zda byt v poriadku kazdopadne to budem sledovat. Zeby lozisko? uz pri 21000km?

A este otazocka je tato chyba na zaruku? ako im to mam predviest v servise Miro

Odesláno

No obávam sa, že to bude spojka resp zotrvačník a je to dosť bežná závada. Aj to pískanie aj to zaškrípanie pri prudšom pohýňaní. Nie je to funkčná vada, takže reklamovať ťažko kým spojka funguje a neprešmykuje.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

No obávam sa, že to bude spojka resp zotrvačník a je to dosť bežná závada. Aj to pískanie aj to zaškrípanie pri prudšom pohýňaní. Nie je to funkčná vada, takže reklamovať ťažko kým spojka funguje a neprešmykuje.

No ale ono to nerobi pri pohynani ale hned pri starte tak sekundu dve a asi len ked je vlhko to mi je divne:myslimdnes rano to bolo ok.

Odesláno

Pri starte (tesne po starte) motora je velmi zatazeny alternator...

Kamos mi to ukazoval, ze vzal tusim 650W vrtacku a ta vrtacka skoro zastala....

Co z toho vyplyva...308ka ma automaticke sponovanie remena ako kazdy 1.6HDi, avsak skor by som sa pozrel na samotne vlastnosti daneho remena...nie je moc tvrdy?

Skusit ho premazat mydlovym roztokom.... (na drazkach) ci sa znova nezopakuje to piskanie...

druha moznost je kupit silikonovy...

Miro, pytal som sa nato v servise Peugeot a mechanik mi povedal, ze nie je mozne, aby piskal remen..avsak ak sa pozriete na prilozeny obrazok ten remen ho zase nejako extra neobopina...a ak sa da dohromady tvrdy remen, slaba pruzina v sponovacej kladke, zataz alternatora po starte..... :myslim

A inak na obrazku je nieco zle od vyroby poskladane...viete co? ;)

post-0-14109608042805_thumb.jpg

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Zdravim,

vymenil som rozvodovy remen + sponovacie kladky (cely set),

vymenil som remen na nahon alternatoru a kompresoru + sponovaciu kladku a tento piatok bolo vlhko a chladno, motor studeny a ako som nastartoval, tak mi to znova piskalo a ked som zlahka zatocil volantom (do jednej alebo druhej strany) tak sa piskanie zintenzivnilo, avsak po cca. 5 sek. prestalo.....

Co to moze byt???? :myslim Tu na fore som sa docital, ze bud lozisko kompresora alebo alternatora...

Vdaka za rady....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...