Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

spojka 407 SW


Hosszi

Recommended Posts

Dobry den. Potrebujem poradit jeden pre mne zahadny problem. Kupil som jazdeny Peugeot 407 SW u autorizovaneho predajcu peugeot. Povedali mi, ze na aute bola menena spojka. Cela nova. Ale mne sa nepozdava, ze chyta prilis nizko, ale hlavne pri rozjazde akoby nieco cvirikalo z tej spojky. Dost hlasno. Bol som auto reklamovat, ale oni mi odpovedali, ze trocha popiskuje lozisko a ze je to normalne. Poradte mi prosim, ci je to naozaj v poriadku, alebo mam auto reklamovat znovu. Ma najazdene 90 000 km a mam polrocnu zaruku.

dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Este jeden dotaz, teraz som zistil, že to cvrlikanie robi aj pri nezaradenom rychl. stupni. Asi v sekundovych intervaloch jemne stlacam plyn pri neutrali a cvrlika. Aj tak su to spruziny na zotrvacniku? Takže ziadna vážna porucha to nie je? Keby som to chcel odstranit, aka je moznost? Je to draha zalezitost? Dost ma to stve.

Dik za odpoved

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Akonáhle sa pružiny v zotrvačníku unavia začnú cvrlikať.

Dôvod prečo sa vôbec používajú dvoj a aj trojhmotnostné zotrvačníky je, že u moderných motorov vysokým krútiacim momentom obyčajný zotrvačník nedokáže účinne eliminovať nerovnomernosti v chode motora (spomalenie pri kompresii a zrýchlenie pri expanzii). Axiálne zákmity sa prenášajú cez spojku ďalej do prevodovky a taktiež na celé vozidlo. Nadmerne je namáhaná spojka a aj prevodovka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Preco bola menena spojka, to sa asi presne nedozviem. Bolo mi len oznamene, ze spojka bola vymenena z dovodu poruchy. Ale tu pisu, ze su pripady, ked spojky u HDI motorov odchadzaju aj skor. Daju sa na dvojhmotnostnom zotrvacniku vymenit len samotne unavene spruziny, alebo len cely zotrvacnik? Aku ma zivotnost takyto zotrvacnik? Je to asi individualne, ale su unavene spruziny prvym krokom k poruche samotneho zotrvacnika?

Dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...