Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

chlapi mám docela pěknou 205ku koupenou ale ne převedenou a ten kdo mi ji prodával tvrdí že můžu v klidu jezdit i když je auto v takzvaném polopřevodu to znamená že vůz je v techn průkazu odhlášen na někoho ale není přihlášen. Prý tam hrozí pokuta max 500 kč že prý stačí si udělat povinné ručení a může se jezdit .máte někdo zkušenost a radu??

Odesláno

zkušenost nemam, ale poradim: Já bych to osobně neudělal, protože když s tim pak budeš chtít něco udělat ( mimo dalšího prodeje ), tak se to musí stejně přihlásit. Když to prodáš dál, tak to přihlašovat nemusíš, ale ten komu to prodáš, tak to třeba taky nepřihlásí a v registru budeš uveden v převodu pořád ty - no zkus hádat, za kym přijde policie, až ten další kupující s tim něco provede:bojim. Sice budeš mít kupní smlouvu, ale už to jsou oplétačky. Když si to budeš chtít nechat až do konce životnosti auta, tak se toho v registru taky nezbavíš, aniž by se to na tebe nemuselo přihlásit. A rozhodně bude bolet míň dát 10 000 Kč ( nevim co to splňuje ) teď, než když tu částku zaplatíš, až budeš auto rušit. Taky si zjisti, co potřebuješ u přihlášení, ať se nakonec nedivíš, proč Ti to nechtějí přihlásit - i to se může stát ve špatných případech. Nechci Tě strašit, rozhodni se jak chceš, ale podle mě je pokuta vyšší než 500 Kč, ale to si můžeš zkusit najít někde ve správních poplatcích:myslim

Odesláno

musíš to přihlásit do 30 dnů po koupi kupní smlouva platí 30 dnů místo techničáku a pak už ne a pokud tě potom chytnou tak nemáš potřebné doklady k řízení nemáš techničák tím pádem je auto nezpůsobylé provozu a za 500,- to určo nebu a určo budou body a to dost podle mě:myslim

Odesláno
Původně zaslal: zzipCZ

musíš to přihlásit do 30 dnů po koupi kupní smlouva platí 30 dnů místo techničáku a pak už ne a pokud tě potom chytnou tak nemáš potřebné doklady k řízení nemáš techničák tím pádem je auto nezpůsobylé provozu a za 500,- to určo nebu a určo budou body a to dost podle mě:myslim

Kde furt berete tyhle pitomý a ničím nepodložený cancy, že kupní smlouva platí místo techničáku? NEPLATÍ ANI VTEŘINU místo techničáku!!!

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Kde furt berete tyhle pitomý a ničím nepodložený cancy, že kupní smlouva platí místo techničáku? NEPLATÍ ANI VTEŘINU místo techničáku!!!

jj máš pravdu soráč jsem dneska po kapačkách tak mě to moc nešrotuje(jako kdyby někdy šrotovalo):D

Odesláno

K nápadu jezdit v polopřevodu - tu ekodaň stejně budete muset zaplatit, až budete to auto vyřazovat, jestli vám to náhodou nedochází. Jakmile jste uvedeni na odhlášce, smůla, je to váš boj. Bez dohlášení vám to auto z evidence nevyřadí, aspoň podle aktuálně platných podmínek ne. Jediná možnost, jak se tomu vyhnout, je odhlášku zrušit ve spolupráci s předchozím majitelem, a následně nechat provést trvalé vyřazení z registru jeho. Pokud ho po pár letech vůbec najdete, a pokud vás nepošle do pr*ele, že je to váš problém. A i když se vám to povede, stejně vás může úředník olepit pokutou za nedodržení zákonné lhůty pro převod - sice jsem v praxi nezažil, že by to fakt udělali, a to už jsem dohlašoval i něco, co bylo na odhlášce skoro dva roky, ale tu možnost mají.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Jediná možnost, jak se tomu vyhnout, je odhlášku zrušit ve spolupráci s předchozím majitelem.

No, ale to by se mělo provést nejpozději do půl roku od datumu prodeje. Po této době by se to mělo znova přihlásit. Tudíž jsme zase u zaplacení eko daně.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...