Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

A co takhle rychlostní index, gumy jsou věda! navíc 195 máš nižší profil a ty ocelové kordy jsou kde? otázka? Na boku gumy nebo na běhounu? Jsou tam i tam , ale naboku je jich víc. ;):papa

Odesláno
Napsán autorem lexa

A co takhle rychlostní index, gumy jsou věda! navíc 195 máš nižší profil a ty ocelové kordy jsou kde? otázka? Na boku gumy nebo na běhounu? Jsou tam i tam , ale naboku je jich víc. ;):papa

az budu tr gumy vyhazovat tak je schvalne soupnu na vahu :D:D

Odesláno

2 Mašinka: Ještě k těm mračítkám. Právě že jsem to porovnával, jak to jen šlo. Mám už třetí auto a na všechny jsem ty mračítka dával. A to víš, že kdybych viděl, že nic nevidim, tak je tam nedám. Na tý 406ce mračítka zmenšujou světlomety nahoře o zhruba 1cm široký proužek, takže to neni tak hrozný a i v tý největší tmě fakt nepoznáš rozdíl. :)

Odesláno
Napsán autorem Operator

2 Mašinka: Ještě k těm mračítkám. Právě že jsem to porovnával, jak to jen šlo. Mám už třetí auto a na všechny jsem ty mračítka dával. A to víš, že kdybych viděl, že nic nevidim, tak je tam nedám. Na tý 406ce mračítka zmenšujou světlomety nahoře o zhruba 1cm široký proužek, takže to neni tak hrozný a i v tý největší tmě fakt nepoznáš rozdíl. :)

Mračítka jsou pro ouchyly a je dobře , že je pak podle nich snadno rozeznáš. Jen si je pěkně dávej na všechna svoje auta.

Co se týká litých kol, tak rozdíl nepozná jenom total trotel.

Ten kdo si myslí, že hliník pruží tomu už vůbec není pomoci. Hliník se postupem času trochu vypráská a pak skutečně trochu povolí, ale nepruží jenom změkne. Lepší přístup vzduchu k brzdám i odvod tepla plochou hliníkového kola je natolik zásadní, že o něm nejde vůbec diskutovat. Že je kolo pevnější je další výhoda, a najetím do díry může argumentovat jenom mračítkář. Plechový disk pruží ve všech směrech v příčném směru o který jde po najetí do díry daleko méně. Elektron je pevný a pruží jen guma tak to má fungovat. Hmotnost bývá zvláš? u levnějších kol podobná přece jen ten plechový disk není žádné monstrum, stejně jako za normálních okolností je třeba hliníkový a ocelový rám na jízdním kole velmi podobné váhy, no ale na ocelových ráfcích nikdo nejezdí, protože by se strašně nadřel.

Že jsou hliníková kola na autě hezčí neznamená, že je to hlavní důvod proč tam mají být.

Samozřejmě, když někdo nacpe 17\"kola se širokými gumami na lehké auto může se dočkat zhoršení jízdních vlastností a to i na suchu. Ideální styčná plocha pro konkrétní auto se dá poměrně jednoduše spočítat z váhy auta na kolo, těžišti a tření, ale nemysíl si, že by tuzeři věděli co to znamená.

Odesláno
Napsán autorem Operator

Vectore, ty jsi od maminky moc taktu k cizím osobám nepobral, viď?

Ale jo, jenže tohle prasení aut mě dneska už opravdu vytočilo do nepříčetnosti.

Odesláno

Ad mracitka: kdysi jsme jezdil se zamracenou kapotou. asi do 1/3 svetla. tedy mene nez polovinu. Poznatek: ZHORSENI vlastnosti svetla :( ale krasne to vypadalo :)

Ad vaha gum: ted jsem kupoval od e-pneu novy Yokohamy. Prisly v baliku na kterym bylo napsany 32kg. Tak asi tak 8kg jedna (195/50 r15) Disk jsem nevazil, ale jen tak v ruce mi prijde trosku tezsi, nez 13\" plechac na zimu s gumou :(

Odesláno

Mracitka jsou podle me nejvetsi pitomost co si clovek muze dat na auto.

1.Min to sviti -coz je na prd na co mit svetla kdyz to prd sviti...

2. Policajti to miluji...a radi za to davaji blocky.

3.Je to naprosta uchilarna a ulitlost si dat na auto takovou sileny kus plastu a myslet si ze je clovek mystr sveta kdyz ma zamraceny svetla.

To je muj nazor na tuhle kokotarnu.

Mracitka davaji na auta jen uplny pitomci.

Odesláno

Je tady na foru vůbec někdo, kdo má taky na autě mračítka, nebo jsem teda jedinej blb?

A jestli je někdo má, tak jakej je na ně váš názor. Přijde vám, že to míň svítí?

A pro ty rejpavce, který pro nadávky jako úchyl a pitomec nechodí příliš daleko, mám taky jednu otázku. Co vám na tom dopr**** tak vadí? Vy snad v noci na protijedoucím autě poznáte, že má mračítka? Já myslim, že těžko!!! Tudíž vás to nijak neohrožuje a nevidim důvod, proč do toho vkládáte tolik emocí! Já přes ně taky vidim naprosto v pohodě (nevidim rozdíl mezi tím je mít nebo nemít - viz. výše) a tudíž vás taky neohrožuju.

Mnohem víc nebezpečný mi přijde nějaká TV clona, o který se tady někde vedou vášnivý rozpravy. Neřikám, že by se mi taky nelíbila, z hlediska techniky je to fakt super a chvála Hicsovi za zručnost, ale myslim, že je použitelná jen někde na parkovišti u obchoďáku při čekání, než nakoupí tchýně!

Odesláno
Napsán autorem Operator

Je tady na foru vůbec někdo, kdo má taky na autě mračítka, nebo jsem teda jedinej blb?

A jestli je někdo má, tak jakej je na ně váš názor. Přijde vám, že to míň svítí?

A pro ty rejpavce, který pro nadávky jako úchyl a pitomec nechodí příliš daleko, mám taky jednu otázku. Co vám na tom dopr**** tak vadí? Vy snad v noci na protijedoucím autě poznáte, že má mračítka? Já myslim, že těžko!!! Tudíž vás to nijak neohrožuje a nevidim důvod, proč do toho vkládáte tolik emocí! Já přes ně taky vidim naprosto v pohodě (nevidim rozdíl mezi tím je mít nebo nemít - viz. výše) a tudíž vás taky neohrožuju.

Mnohem víc nebezpečný mi přijde nějaká TV clona, o který se tady někde vedou vášnivý rozpravy. Neřikám, že by se mi taky nelíbila, z hlediska techniky je to fakt super a chvála Hicsovi za zručnost, ale myslim, že je použitelná jen někde na parkovišti u obchoďáku při čekání, než nakoupí tchýně!

Podívej, když to na tom autě nepoznám, tak nemá smysl je tam dávat nebo ano ?

Já to tedy poznám v noci i ve dne a určitě plní ten účel, že vidím, že tam má někdo mračítka.

Z trochou nadsázky se dá ríct, že mračítka používají převážně majitelé jiných značek, kteří se snaží zjískat podobně dravý vzhled jako má Peugeot.

Proč nechodíme pro hanlivá označení takových lidí daleko je asi v tom, že tým lidí za pomoci moderní techniky navrhne světlomety (lidi co se starají o desigen si kolikrát navymýšlí strašné věci a chudák technik). Potom se to všechno zkouší ve světelném tunelu (například Hella) za miliony korun někdy to pak znovu zkouší rýpaví novináíři a písou o tom svoje články. Pak to třeba slušně svítí, možná to dostane i ocenění za vzhled no a nakonec příde jedinec, který má pocit, že je cool nalepot na ta obyčejná nudná sériová světla kus plastu, který jim dodá image a prostě brutal look. Sice neví jak takové světlo přesně funguje (jasně kdo by nevěděl, je tam žárovka a svítí to a ty co z troho dělaj vědu sou divný, proto taky všechny auta svítí stejně a všechna perfektně) zato ví jak funguje \"mračítko\" a sice tak, že udělá z obyčejného auta super káru.

\"Mračitko\" je jeden ze základních symbolů tuzera a jiných mrvičů aut. Stejně jeko \"Křídlo\" nebo podobné hovadiny. Jasně viditelný a jasně rozlišitelný symbol, který říká celému světu, kdo takové auto řídí.

Tohle

http://micak.borec.cz/micak_complete.html

je ukázka typického tuzingu, na mračítkách se nepochybně pracuje. Být majitelem toho auta tak synáčka zabiju. Někdo má větší finanční prostředky a možnosti a mrví auto ve velkém a \"profesionálně\" , ale základ je vždy stejný.

Odesláno

Vyčerpávající příspěvek, to by jeden neřek, do jakých detailů se to dá rozebrat. Ale drobná poznámka - mračítka fungujou asi tak jak kryž si dáte na brýle na oči kšilt.;):o:P:papa

Odesláno

Vcera jsem na ty stranky koukal.

Jestli to zabalil ten kluk sam, tak se mu ani nedivim to auto bylo votresny. :bojim. Nejlepsi byl nalepenej buldog prez zadni okno :cool:

Odesláno

Takze panove, mracitko skutecne snizujou svetelnost, plrotoze uz to nei jen obycejna parabola, jak kreslil masinka, ale umeni to navrhnout, aby to svitilo jak by melo, zvlast u cirych svetel, za dalsi, podle me sou vsechny pezoti zamraceny az dost, tak proc je mrvit nejakym debilnim kusem plechu, plastu, nebo izolepy, dneska sem videl kadeta, mracitka rpes pulku svetel,a hnus nejvetsi....

Odesláno

Hele kluci, už mě tato debata trochu, jen tak decentně, nudí!!!

Já si jako tuzer nepřipadám a myslim si, že dokážu odhadnout, co mýmu autu sluší a co ne. Léta, kdy jsem si na kapotu lepil různý závodní vlajky a jiný zhovadilosti mám už dávno za sebou a jsem tomu věru rád. A to, jestli si na svoje auto nalepim, jak říkáte, kus zbytečnýho plastu, ze mně snad ještě nedělá tuzera, ne? Aspoň já to tak neberu. Chápu, že dávat na auto něco, co může zasahovat do vlastností světel a na první pohled působit možná i nebezpečně, vzbouzí různé emoce.

Mně se třeba nelíbí ta zadní světla alá čirá optika a taky kvůli tomu nikoho nejebu. Vést o tom sáhodlouhý, rádoby chytrý, diskuse na, rádoby profesionální, úrovni mi teda přijde úplně zbytečný. Ale jak chcete. Každýmu se holt líbí něco jinýho!

2 Vector: Samozřejmě, že vidět jsou. Ale já se ptal, jestli si jich všimnete v noci. To je ta část dne, kdy už není světlo, víš? A ptal jsem se proto, že kdybyste poznali rozdíl tak, že byste ty světla vlastně vůbec neviděli (při rozsvíceným stavu), tak to by asi bylo blbý. Ale já pochybuju, že poznáte, když proti vám něco v noci jede, jestli má mračítka, nebo ne!!! To se prostě nedá poznat, to světlo svítí pořád stejně! A klidně si dál poznávej lidi podle mračítek a strkej je kvůli tomu do jednoho pytle, mně je to u prd****. Já si od teď budu ve všech 3dvéřových 306kách v modrý metle představovat lidi, který kašlou na vychování a chovaj se jako by jim patřil patent na rozum.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...