Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

muzou to delat ty dodelany spinace na brzde a spojce, mel jsem jeden vadnej a chovalo se to stejne, rozjel jsem se abych mel rychlost vetsi nez tech 36km od kterych tempomat funguje, pohnul packou na + nebo - v jednotce cvaklo, ale tempomat nenabehl. V tvem pripade by ale jeste mohl byt spatny ten moturek vyvevy, kdyz byl utrzeny dratek, muze byt spatne vinuti, proto pali pojistku. Chtelo by to vyzkouset vakuum pumpu naprimo na baterku (ja takhle ted testoval pumpu pro OK406) - zlutej nebo cervenej drat s cislem 7320C je +12V a zbyle dva draty co jdou od pumpy pripojit na - , po pripojeni by melo v pumpe cvaknout a rozbehnout se moturek, abys overil, zda saje, je jeste potreba uzavrit bezpecnostni ventil, to jsou ty dva dalsi draty - 7320A +12V a zlutozelenej kostra, kdyz v nem cvakne a pobezi pumpa, mela by se podtlakova komurka ovladani klapky zacit stahovat

Odesláno

Tak vývěva funguje a balónek se krásně zatáhne :-) Aspoň že tak!

Budu to muset znovu rozhodit a projít dráty :-( blbý je, že nemám protikusy konektorů a tak je hezké, že vím že 1čka je drát xxxx s takovou a takovou barvou, ale např. na spínači zapnutí tempomatu číslování chybí. Nemohl by mi někdo vyfotit ten spínač zezadu? Jinak na páčku +12 při sepnutí jde a začne svítit dioda dole. Podsvětlení při zapnutí světel jde taky (vzal jsem - i + jinde než je dle schématu - vzal jsem ho hned vedle ze štelování výšky sklopení světel).

Zjistit jsem, že páčka pozice 0 je rozpínací tzn- + i - jsou spínací a po zmáčnutí přivedou na odpovídající piny ŘJ napětí, ale při posuvu páčky k sobě, pozice 0 dojde k přerušení napětí, které tam jinak jcde furt. Má to tak být? Není vadná páčka?

Dá se nějak obejít ta rychlost? Abych mohl proměřovat i se zaparkovaným autem a nemusel vedle auta běžet 36km/h ? .-) Jaké napětí má drát 6739D (indukuje rozličná napětí, nebo jen dává vědět překročení ref. rychlosti indukcí napětí +12 či země)?|

Přecdem díky za odpověďi....doufám, že se to nakonec povede.

Odesláno

packa ti dle popisu funguje dobre

na 1 a 2 pinu ma byt privedeno +12V (pri pohledu zepredu na konektor packy jsou to draty vpravo, mezi 2 a 5 ma byt +12V (pritazenim packy se prerusi)

na dratu 6739D je signal rychlosti auta, jedna se o obdelnikovy signal s promenlivou frekvenci - cim vice pulsu, tim vyssi rychlost vozidla , najhradit jedine generatorem pulsu, ale nevim jak velkou maji amplitudu, myslim, ze 1.5V, nekde jsem to kdesi cetl, ale uz z hlavy nevim

Odesláno

Aha, tak to nejsem schopen ve svých podmínkách nasimulovat :-(

A ještě se zeptám na drát z ŘJ co jde jako 12V do motorku a ventilů a pak do ŘJ tempomatu.

+12V dělá ŘJ motoru nebo ŘJ tempomatu?

Napětí se na něm oběví asi až při splnění všech podmínek sepnutí tempomatu nee?

Jak je to s tím zařazeným rychlostním stupněm? Někde v manuálu jsem se dočet, že jde tempomat až od zařazené 4ky....chybí mi ale jakékoli napojení na převodovku, takže to asi platí pro nový model nee?

Odesláno

TAK JSEM TO PROLEZL Z LEVA DOPRAVA I ZPRAVA DOLEVA A NA ŽÁDNOU CHYBKU Z MÉ STRANY V ZAPOJENÍ NEMÁM :-(

Ten jen proč to nechodí!

Popis: při překročení rychlosti 35km/hod a zmáčnutí do polohy páčky plus či mínus dojde k dvojitému cvaknutí relé v ŘJ tempomatu. Niv víc, nic míň.

Tempomat nesepne, na drátu 7320 se neobjeví napětí, na drátech 7312 a 7311 je trvale - a to bez ohledu na sepnutý či nesepnutý tempomat.

Zjištěná měření:

Na drátu pozice 10 je po sepnutí ovl. vypínače (svítí) pořád +12V

Na drátu poz. 9 je trvale +12V, při sešlápnutí některého z pedálu je pak 0-150mV

Na drátu poz. 5 je trvale 0 a při šešlápnutí se objeví +12V

Na drátu 8 je samozřejmě - nebo zem, jak chcete

Drát poz. 11 je napíchnutý na vodič 6739 a asi chodí (nelze změřit) - změna chování od 35km/hod, tím pádem jde

Na pozici 2 a drátu 7305 je trvale +12V a po pohnutí páčkou směrem k sobě je pak 0V (nakreslena 0 na páčce)

Na pozici 3 a drátu 7304 je 0 a při posunu páčky nahoru (označeno + na páčce) dojde k sepnutí +12V

Pozice 4 a drát 7303 se chivá stejně jako pozice 3, ale při zmáčknutí páčky směrem dolů (poloha páčky -)

Na pozici 6 s drátem 7312 je stále zem (102 ohm v klidu) a to u ŘJ i u vývěvy

Pozice 7 s drátem 7311 je stále zem (24 ohm v klidu) a to u ŘJ i u vývěvy

No a konečně pozice 1 s drátem 7312 má trvale 0V

Předpokládám, že chyba je na pozici 1, která musí obstarávat +12V pro motorem vývěvy a ventily. Bohužel se mi na této pozici neobjeví nic!

V mé ŘJ má být drát 7320 na pozici B2 prostředního konektoru ŘJ motoru. Vpíchnutý drát tam nebyl a tak jsem jej vypíchl z této pozice (na ŘJ je osazeno pinem). Vodič má 0.1ohmu na celém vedení a není tedy nikde přerušen.

Zásadní dotaz:

+12V generuje Řj motoru či ŘJ tempomatu? Jinak řečeno je v čudu výstup ŘJ tempomatu nebo motoru?

Proč nemohu dát +12V natvrdo? Na co tam vodič 7320 je a co obstarává?

Guest frenky64253
Odesláno

Ahoj tempomataci , ja mam podobny problem . vsetko co sa tyka elektriky je ok, stava co sa tyka aktivacie hl. spinaca tempomatu aj ovladanie packy funguje ako´ma , len zial RJ motora mi nechce zobrat tie udaje a rozbehnut to. niekdo tu velmi davno zpominal 10 miestne cislo rj motora . a podla neho by sa dalo zistit ci vlastne rj motora povoli tempomat alebo nie. pozriem to cislo a hodim to sem hadam . p.s budem musie t ist asi k zubnemu - uz mam tempomatu plne zuby..:D:grr:blicismajlik:bacha

Odesláno

frenky64253 tebe by sa nemal tempomat aktivovat nahodou v bsi??? lebo viem ze diezel musi mat nejake cislo na rj motora a vtedy sa da aktivovat v bsi,ale co ma Georginho_cz406 tak on musi mat vzlast rj tempmatu,lebo el.je stary typ 406,ale uz ma bsi,preto on potrebuje rj tempomatu,ak sa mylim tak ma opravte :)

Guest frenky64253
Odesláno
Původně zaslal: martis

frenky64253 tebe by sa nemal tempomat aktivovat nahodou v bsi??? lebo viem ze diezel musi mat nejake cislo na rj motora a vtedy sa da aktivovat v bsi,ale co ma Georginho_cz406 tak on musi mat vzlast rj tempmatu,lebo el.je stary typ 406,ale uz ma bsi,preto on potrebuje rj tempomatu,ak sa mylim tak ma opravte :)

to mas pravdu martis , ved v BSI to mam aktivne - na diag. je napisane regulator rychlosti , co je vlastne temppomat mam napisane - aktivny. a co sa tyka rj tempomatu , tak mi bolo povedane ze moj model uz nema rj tempomatu.

Guest frenky64253
Odesláno

martis presne je to s tym cislom na RJ . a tu mam ´hlavny problem. potrebujem totitz to od niekoho kdo ma rj motora s cislom 0281010034 stiahnut subor EPROM , a ten mi preposlat v nejakom subore . ja si ho skopcim a na diag. mi´ho potom natiahnu do mojej rj a malo by tom byt . subor FLASH - ktory tam tiez treba tam uz mam . pisem sem len to co mi bolo povedane , moc tomu nerozumiem..ale dava to logiku. vedel by s tymto niekdo nieco urobit?? ak ano poprosim na mail..

[upravil dne 4/6/10 frenky64253]

Odesláno

tak stym eprom neviem ako to je ci by ti to pomohlo,to fakt netusim,ale na tvoje auto ako si pisal uz nejde ziadna rj tempomatu,tebe to uz riadi bsi,a ten kto ma rj tempomatu nemusi ist na diag,a tvoj pripad musi ist na diag,aktivovat.len musis niekoho najst aby mal to cislo rj motora co ti treba a musi stym aj suhlasit aby si mu hrabal cez diag v rj.a to asi skor kupim cely tempomat.ale kazdpadne drzim palce,a toto je tema na stary model tak nechajme tu pisat Georginho_cz406 aby v tom nemal zmetok.co sa tyka tvojho problemu je tu vlakno presne na tvoje auto skus napisat tam.

Guest frenky64253
Odesláno
Původně zaslal: martis

tak stym eprom neviem ako to je ci by ti to pomohlo,to fakt netusim,ale na tvoje auto ako si pisal uz nejde ziadna rj tempomatu,tebe to uz riadi bsi,a ten kto ma rj tempomatu nemusi ist na diag,a tvoj pripad musi ist na diag,aktivovat.len musis niekoho najst aby mal to cislo rj motora co ti treba a musi stym aj suhlasit aby si mu hrabal cez diag v rj.a to asi skor kupim cely tempomat.ale kazdpadne drzim palce,a toto je tema na stary model tak nechajme tu pisat Georginho_cz406 aby v tom nemal zmetok.co sa tyka tvojho problemu je tu vlakno presne na tvoje auto skus napisat tam.

martis a mohol by si mi sem hodit to vlakno aby som si to tam pozrel?? dakujem...

Odesláno

No já v tom zmatek nemám :-) Tempomat mi stále netempomatí. Na drátu z ŘJ motoru i z ŘJ tempomatu č. 7320 se mi 12V ne a ne objevit :-( Zajímalo by mě na co tam je a co by se stalo pokud bych zapojil na +12V (ale nechci to zkoušet, abych to neodpálil). 8320 je na rychlost autas, aby ŘJ tempomatu věděla kdy přidat či ubrat? Nebo na to slouží drát 6739?

Odesláno

To Geroginho

rychlost auta je z dratu 6739

promeroval jsem to u sebe a mas to spravne, takze jedine, ze by na pozici 1 RJ tempomatu nebyla schopna sepnout 12V (spatne rele uvnitr nebo chybny prip. chybejici udaj o rychlosti ? )

Odesláno

Drát 6739 mám natažený od BSIčka na žlutém konektoru a rychlost to dle mého soudu bere. Při posunu páčky + i - to cvakne až od určité rychlosti. Na pozici 1 RJ opravdu nikdy nemám 12V :-(

K čemu vede drát 7320 z pozice 1 ŘJ tempomatu do ŘJ motoru (u mě na pozici B2)?

Takže napětí +12V jde z první pozice tempomatu, nikoli z ŘJ motoru? Motorek vývěvy je tedy ovládán sepnutím / rozepnutím 12V na drátu 7320?

Můžu zkusit rozdělat ŘJ tempomatu a proměřit relé.

Odesláno

proc je to spojene s RJ motoru netusim, ja to ve schematu pro stary model 406 mel nakresleno jen jako alternativni vedeni dratu v pripade ze je osazen motor 3.0 V6 pro ostatni motory ne, sam to taky v aute nemam k RJ motoru pripojene, z pozice 1 jednotky tempomatu mi jde drat jen na vakuumpumpu a vse funguje

napeti 12V tedy spina pro vakuumpumpu jednotka tempomatu nejakym relatkem s vyvodem na pozici 1 (tam teda asi bude chyba) zkus jednotku kuchnout, jestli zjistis neco co by pomohlo vyresit

Odesláno

jj to zapojeni packy na schematu je divny, taky myslim, ze je tam chyba, z pozice 3 a 4 ma ji 12V vzdy jen do jednoho dratu, podle toho, zda packu mackam do + a nebo do - , podle toho jak je to ve schematu nakresleny by to nefungovalo

Tady jsem nasel schema pro tempomat ze 605, ktera pouziva tu samou jednotku a to same zapojeni a tam je ta packa zakreslena spravne, tak jak ji mam zapojenou u sebe v aute a jak to funguje

[upravil dne 4/6/10 Ferry]

Odesláno

neviem ci riesite tu schemu co som dal,ale je to na ten typ auta co Georginho_cz406.

406 novy model,bez mux,z kablovakou old aj new model,(medzy typ).je to presne podla servicebox.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...