Ricky001 Odesláno 23. červen 2009 Odesláno 23. červen 2009 Nemáte někdo nějaký fígl, jak opravit tuhle věcičku viz foto. Měnil jsem kladku a řemen na příslušenství a nějak se mi nechce dávat dalších cca 2500 kč za tlumič vibrací. Nebo nevíte někdo, nedá se vyměnit samotný silentblok? Popř. bych koupil jetý tlumič, pokud by byl použitelný. Je to na motor 2.1 TD 80 kW (XUD11BTE). [upravil dne 23/6/09 Ferry] Citovat
johnn_y Odesláno 23. červen 2009 Odesláno 23. červen 2009 tak to nevim taky mam takovy problem a nevim si stim. asi budu ho muset koupit Citovat
Ricky001 Odesláno 23. červen 2009 Autor Odesláno 23. červen 2009 Omlouvám se, ale nevím jak vložit obrázek pokud je disku Jinak napínací kaldka byla v háji vyměnil jsem jí celou, vše ztichlo, ale při nižších otáčkách začala celá vybrovat. Vymontoval jsem tlumič a spodní silentblok je vymačkaný, asi nebude jiná možnost než koupit nový, ale vzhledem k tomu, že má za sebou skoro 280 tis. km... :-) Citovat
johnn_y Odesláno 23. červen 2009 Odesláno 23. červen 2009 taky mi při nizkých otáčkách cela vybruje a skáče řemen a podle mě dost Citovat
Kroky01 Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 Tak panove, to vam nezavidim, koupil jsem auto se stejnym problemem. Hendler me ujistil, ze vymenil remeny, oba. Byla to pravda, ale kladky i tu napinacin nechal puvodni se slovy, ze to bylo jako novy. Nevim jak vam, ale me piskal klinovy remen, prej, ze si to sedne, tak jsem to zacal sledovat a zjistil jsem, ze je problem presne v napinaci kladce s pruzinou. Jen mezi nama, ten novy klinovy remen vydrzel presne 1000 km a litali z nej chlupy:-) Pak jsem se rozhodl k oprave. Kdyz kamarad automechanik rozebral remeny a kladky, (mezi nama zadna sranda, aby se k tomu dostal, musel pustit levou cast motoru ze silentbloku, hodne spatnej pristup), zjistili jsme, ze ty kladky byli v hajzlu vsechny - bohuzel bezna praxe obchodniku s ojetinami. Sponovaci kladka ma oko na konci cepu a v tom oku je uchycena pruzina. To oko panove a to nekecam bylo tak vymlaceny, ze ucinnek sponovaci pruziny byl pomijivy:-) Jedine, jak by to slo spravit by bylo zavarit diru, vyvrtat novou, ale to by se vyplatilo, kdyby lozisko bylo v poradku. Nene panove, vyenil jsem to, tohle neni vec, kde by se melo setrit. Je to sice 2500 navic, ale na 120000 km pokoj. Kdyz si vezmu, co vsechno ten remen pohadi (servo, klimu alternator) a kdyz nefunguje spravne kladka, remen neni tazen, ale tlacen, myslim, ze jsem udelal s vymenou dobre. Mimochodem, novy rozvody s vodni pumpou, komplet kladky na klinovem remenu i sponovaci - cca 15000,- bez prace. Ale ted je klid:-) Jo ten remen jak skace, muze taky preskocit o drazku a tu krajni vam remenice ukroji jak kus chleba:-) Citovat
MatrixChose Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 Pokud máš na mysli dvouhmostnostní řemenici, tak ta jde zavařit Citovat
Kroky01 Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 Nene o remenici nemluvim, ta nastesti jeste drzi:-) To s tim zavarenim to byl spis takovej forek:-) Proste obecny reseni, jak zmensit velkou diru:-) Proste navrhuju vymenit a moc nad tim nepremyslet... Citovat
Kroky01 Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 Myslim, ze je to ona jeste ve spojeni s touhle kladkou. http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=bA0Ys3RtJ Citovat
Ricky001 Odesláno 24. červen 2009 Autor Odesláno 24. červen 2009 Jo, to je přesně ono - zdroj problému. Origo za cca 2741,- s DPH, sehnal jsem novou za 1000,- takže není co řešit. Ještě k montáži, respektive demontáži, obešlo se to bez spouštění motoru, jen jsem vyndal ŘJ i s deklem a šlo to i když přístup k imbusu co drží kladku a spodní část té pružiny je fakt děsnej :-( Citovat
johnn_y Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 Původně zaslal: Ricky001 Jo, to je přesně ono - zdroj problému. Origo za cca 2741,- s DPH, sehnal jsem novou za 1000,- takže není co řešit. Ještě k montáži, respektive demontáži, obešlo se to bez spouštění motoru, jen jsem vyndal ŘJ i s deklem a šlo to i když přístup k imbusu co drží kladku a spodní část té pružiny je fakt děsnej :-( Prosímtě kde si to sehnal za litr?? pokud to teda neni tajne? moc by se to hodilo Citovat
robo27 Odesláno 3. srpen 2009 Odesláno 3. srpen 2009 Původně zaslal: Kroky01 Mimochodem, novy rozvody s vodni pumpou, komplet kladky na klinovem remenu i sponovaci - cca 15000,- bez prace. Ale ted je klid:-) Jo ten remen jak skace, muze taky preskocit o drazku a tu krajni vam remenice ukroji jak kus chleba:-) Zdravím Mám motor peugeot 1,9d - xud v aute kt. som kúpil nedávno. dal som si meniť komplet rozvody - vodná pumpa kladky remeň + pomocný remeň príslušenstva a napínacia kladka tohto remeňa. okrem toho mechanik vymenil aj gufero na kľuke. Všetky diely mi nechal v aute, platil som 6100. Podľa uvedenej ceny sa chcem spýtať je niečo čo som mal ešte dať vymeniť??? Citovat
punkac Odesláno 3. srpen 2009 Odesláno 3. srpen 2009 Původně zaslal: MatrixChose Pokud máš na mysli dvouhmostnostní řemenici, tak ta jde zavařit tak to silně nedoporučuju původní majitel to udělal a mě v táhlým kopci v momentě kdy jsem si zapl klimu v autě škublo, začal prokluzovat řemen a ta vnější půlka řemenice s drážkou pro řemen se vykutálela asi 10 metrů před auto. Nevěděl jsem jestli se mám smát nebo vzteky nadávat, pohled jak z nepovedený grotesky a výlet na Varhošť skončil v Hlinné Citovat
MatrixChose Odesláno 3. srpen 2009 Odesláno 3. srpen 2009 punkac: No jo, tak mě by zase nikdy nenapadlo zapínat klimu při jiných než volnoběžných otáčkách, mám totiž svou elektrospojku na klimakompresoru rád. Citovat
zzipCZ Odesláno 3. srpen 2009 Odesláno 3. srpen 2009 Původně zaslal: MatrixChose punkac: No jo, tak mě by zase nikdy nenapadlo zapínat klimu při jiných než volnoběžných otáčkách, mám totiž svou elektrospojku na klimakompresoru rád. ale to je přce jedno kdy to zapneš když jedeš tak se kompresor taky zapýná a ani o tom nevíš to když zapínáš klimu při volnoběhu tak to je akorát pro dobrej pocit:potlesk [upravil dne 3/8/09 zzipCZ] [upravil dne 3/8/09 zzipCZ] Citovat
MatrixChose Odesláno 3. srpen 2009 Odesláno 3. srpen 2009 Ale to není žádná pravda. Nikdy nemám nastevený AUTO a když kompresor sepne, tak to cuknutí znát je Citovat
punkac Odesláno 3. srpen 2009 Odesláno 3. srpen 2009 předchozí majitel nabodoval (nechal nabodovat) céóčkem na čtyřech místech vnější a vnitřní část řemenice, které už chyběla ta vlisovaná tlumící guma, to se při zapnutí klimy utrhlo (možná, že to bylo načatý dříve) každopádně to byla prasárna, možná to dal do servisu a tam to takhle spravili a nic mu neřekli (V ČR všechno možné) jinak si myslím, že kompresor udělá při zapnutí stejný ráz na volnoběh či za jízdy - klade motoru stále stejný odpor nebo se pletu jinak AUTO funkce si kopresor zapíná, jak potřebujenebo běží stále a jen automaticky otvírá klapky? díky za postřehy..... Citovat
MatrixChose Odesláno 3. srpen 2009 Odesláno 3. srpen 2009 Jaká řemenice se teda utrhla? Na klice nebo na klimě? Ta na klice, pokud se zavaří pořádně - 4 body, tak vydrží všechno, táta takhle koupil 807 a já to v nouzi taky na přechdnou dobu udělal. Ráz možná, ale pro tu spojku a hřídel co je na klima kompresoru je to větší rána, o tom se snad nebudem přít Co jsem vysledoval já u 406, tak fce AUTO si jen řídí klapky a otáčky ventilátoru. Jestli běží nebo neběží kompresor signalizuje na displayi A/C, to jde vypnout i zapnout v režimu AUTO. Citovat
punkac Odesláno 3. srpen 2009 Odesláno 3. srpen 2009 řemenice na klice to, že to byla prasárna mě též nebudeš vyvracet jinak řemenice je vyvážená od výroby, je v odlitku vyvrtáná dírka, takový antizávaží, pochybuju, že to s COčkem někdo zavaří přesně aby neházela notabene bez té gumy uprostřed kompresor na rozběhový ráz i při vytočeném motoru musí být dimenzován (nadměrný ráz by přece mělatlumit ta řemenice s tou gumou na klice, auta bez klimy mají obyčejnou řemenici) alespoň jsem si nevšimnul, že by výrobce někde psal, klimu zapínej jen při volnoběhu a tak Citovat
MatrixChose Odesláno 3. srpen 2009 Odesláno 3. srpen 2009 Prasárna to je, to nepopírám, ale myslím si, že se dělají daleko, ale daleko větší Na zavaření \"přesně\" je soustruh a ta guma tam přeci je, ono daleko dřív předtím, než ta guma praskne je ta řemenice dost slyšet, když je tam guma jenom natrhlá. Dimenzován bude, ale záleží, kolik těch rázů přežije a radši ji ulevím při volnoběhu a pak ten kompresor přežije životnost auta. Jak je to s/bez klimy a řemenicí nevím, ale snad 66kW měly bez gumy i když klimu měli, ale možná si to jen pletu se setrvákem Citovat
punkac Odesláno 3. srpen 2009 Odesláno 3. srpen 2009 trochu já tam gumu stoprocentně neměl žádnou, řemenice slyšet nebyla, zbytky gumy jsem našel v kastlíku, co kryje rozvody den po té, byl jsem pěkně nasranej, páč ten kokot mi ukázal papíry a účet od výměny rozvodů a tak odrbanej volnej řemen jsem nikdy neviděl. Prostě jsem naletěl jako spousta dalších takže jsem měnil nejenom řemenici, ale i rozvody, kladky rozvodů obě a vodní pumpu k tomu ještě novej řemen na příslušenství a repasi altíku - ostatní součásti byli snad dobré a doufám, že mám na dalších 100000 km klid Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.