Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Stěrače sami stírají, klima nefouká

Recommended Posts

Odesláno

Při zapnutí klíčku se někdy sami spustí stěrače (někdy i při jízdě), po hejbnutí páčkou stěračů k palubovce přestanou. Když začnout stírat zůstavají v mezipoloze tak 10 cm nad svým místem, po zahejbání páčky stěraču zajedou na své místo. Nevíte jestli je to páčkou nebo něčím jiným ?

2. Nejde klima protože se nespustí ventilátor na klimu, nevíte kde to má uložení relé ?? Dík moc Milan

Odesláno

Mně se zase stává že stěrače setřou sami auto když ho odemknu, otevřu dveře řidiče - je to fajn když je po dešti, ale když je zaprášené sklo, setře to taky. Na sucho, což je na houby - v servisu o tom zase nic nevěděli, nevíte jak se toho zbavit?

Jinak k tobě:

Nespustí ventilátor na klimu? Myslím si že ventilátory vůbec nejsou závislé na klimatizaci, nedošla třeba náplň? Nemáš zablokované výdechy tím posuvným kolečkem?

Odesláno
Původně zaslal: JackFBI

Při zapnutí klíčku se někdy sami spustí stěrače (někdy i při jízdě), po hejbnutí páčkou stěračů k palubovce přestanou. Když začnout stírat zůstavají v mezipoloze tak 10 cm nad svým místem, po zahejbání páčky stěraču zajedou na své místo. Nevíte jestli je to páčkou nebo něčím jiným ?

2. Nejde klima protože se nespustí ventilátor na klimu, nevíte kde to má uložení relé ?? Dík moc Milan

To že ti levý stěrač zůstane mírně nachystán,je podle mě uplně normální...je to taková jeho připravenost v automatickém řežimu(senzor deště) po cca 20 sec. nečinnosti se sám spustí do \"0\" polohy. Ohledně klimy to ti bohužel neporadím.....

Odesláno

k bodu 1) - možná hloupá poznámka, ale nemáš zapnuté automatické stírání? Funguje ti?

Odesláno

Právě, když má při startu zapnuté auto - stírání, tak je neaktivní. Pokud ho chceš používat, tak musíš dát páčku do nulové polohy a pak zase na auto.

Viděl bych to na ten levý motorek.

U té klimy, jaký ventilátor? V sahaře, nebo větrák v kabině?

[upravil dne 19.6.2009 HonzaZ]

[upravil dne 19.6.2009 HonzaZ]

Odesláno

U té klimy, jaký ventilátor? V sahaře, nebo větrák v kabině? : diagnostika ukázala že se netočí větrák v kabině.:myslim

Odesláno

s tymi stieracmi, ten problem mi opisovali u jednoho peugeota ze s tym casto chodia 407 my , treba tam vymenit motorek na stieracoch ci co, ak si dobre pamatam, ale vobec to nebolo lacne, sa mi zda dako 9000sk , aj ked vraveli ze sa snazia opravit tento problem inak ako vymenou , mozno uz na to prisli :papa

Odesláno

Tak zjsitili v Peugeotu, že motorek steračů je špatně namontován od výroby, páčka na sterače je vadná a ta klima je bez náplně i když jí doplnovali, takže uvidíme výsledek.:myslim

Odesláno

Závěrem k problémům: Páčku na sterače opravil, motorek stěračů byl špatně namontován od výroby, a klima nejde protože mám ruplej chladič.:)

Odesláno

Závěrem k problémům: Páčku na sterače opravil, motorek stěračů byl špatně namontován od výroby, a klima nejde protože mám ruplej chladič.:)

A kolik tě stála ta výměna chladiče?

Odesláno
Původně zaslal: Martin407sw

Výměna je problém, co jsem zkoušel neautorizované servisy nevěděli si s tím moc rady. Dokonce jsem měl už sjednanou výměnu v neautorizovaném servisu, ale po hodině telefon, že to rozebral a zjistil jak je to tam složité, že si na to netroufne a když jo tak min. 5-6hod. práce. Jedině v autorizovaném servisu ví co a jak.

2,5hod. výměna chladiče

1,3hod. demontáž-montáž předního nárazníku

tedy celkem 3,8hod --cca 2500,-

Odesláno
Původně zaslal: xplayer5

Původně zaslal: Martin407sw

Výměna je problém, co jsem zkoušel neautorizované servisy nevěděli si s tím moc rady. Dokonce jsem měl už sjednanou výměnu v neautorizovaném servisu, ale po hodině telefon, že to rozebral a zjistil jak je to tam složité, že si na to netroufne a když jo tak min. 5-6hod. práce. Jedině v autorizovaném servisu ví co a jak.

2,5hod. výměna chladiče

1,3hod. demontáž-montáž předního nárazníku

tedy celkem 3,8hod --cca 2500,-

Tak to je super :grr, mě totiž dneska zničeho nic přestala klima fungovat (mám automatickou klimu) takže po nastartování nesepne nevím jestli kompresor nebo co ale vždy po nastartování to pak jakoby cvaklo a rozjela se klima jenže dneska žádné cvaknutí a klima nejde tak uvažuju čím by to mohlo být.....

Odesláno

No kompresor snad ne...navíc to je záležitost tak 20 tisíc ale neměl by odejít, je chráněnej tím, že se sám vypne, aby se nezadrhl, pokud by nebyl olej...

Zkusit změřit chladivo+tlak v okruhu a zkoušku dusíkem...

Ale co vím, tak ten chladič je častá závada...proto jsem se ptal, jak se vyřešila ta ochrana chladiče? Vím že se tu mluvilo o tahokovu, ale ten snad nepouští k chladiči dostatek vzduchu tak já nevím...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...