Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, zacala se mi obcas rozvecet kontrolka diagnostiky v P405 2.0, vyblikal jsem RJ a je tam chyba 13-Snímač teploty vzduchu, a 52-Poměr vzduchu a paliva mimo toleranci.

V jednom prispevku jsem se docetl, ze by tu 52 mohla vyresit nova Lambda sonda, je to mozne? Na kolik vyjde nova[nechci nic draheho], je mozne ze se tim i vyresi lenost auta?i kdyz spotrebu benzinu mam v norme, cca 7.5litru. A co ten snimac teploty? Ovlivnuje nejak chod motoru??

Diky moc za rady a nazory

Odesláno

chyba 52 se mi objevuje taky a taky mam podezreni na lambdu, i dle mereni emisi mam prilis bohatou smes, zatim jsem se nedostal k osciloskopu, abych zmeril prubeh odezvy. To cidlo teploty vzduchu slouzi podle mne jeste spolu se senzorem tlaku v sani (MAP senzor) k vypoctu mnozstvi vzduchu - obdoba vahy vzduchu u modernich dieslu, melo by davat asi tyto hodnoty :

10°C 3530-4100 Ω

20°C 2350-2670 Ω

30°C 1585-1790 Ω

40°C 1085-1230 Ω

50°C 763-857 Ω

60°C 540-615 Ω

80°C 292-326 Ω

Odesláno

Ferry: Na STK a emisich jsem byl tesne pred tim nez mi ta diagnostika zacala blikat a vse bylo v pohode, hodnoty normalni. Ale pripada mi, ze mam auto linejsi nez predtim i tak mi pripada to auto liny dost na to ze je to 2.0 s 89kw a jen 1150kg, furt nechapu proc, pritom P306 se stejnymi parametry jezdi o 2-3s rychleji a maximalku ma taky o 25km vyssi. Ta 405ka neni zadny sprinter, mam jeste P305 GTXi 74kw 1000kg a to je pekna strela, se neda vubec srovnat. Nevim zda teda je nekde problem nebo ne.

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

...To cidlo teploty vzduchu.....

...melo by davat asi tyto hodnoty :

...

50°C 763-857 Ω

60°C 540-615 Ω

80°C 292-326 Ω

Myslím že sa bavíte o čidle teploty vzduchu čo je hneď za filtrom. Potom tie hodnoty patria k čomu?

Kelfik: chybu 52 som riešil nedávno a pomohla až výmena riadiacej jednotky. Vymenil som i lambda sondu a žiadna zmena. ( Magneti Marelli - 56 €)

[upravil dne 19/6/09 pastorek]

Odesláno

Partorek: Nestras me s RJ, to bych se nedoplatil asi. Vymenim cidlo vzduchu, zkusim Lambdu a uvidim, kdyz to bude stale psat, ale auto normalne pojede a nebude zrat moc, tak to tak necham byt asi. Ale prijde mi, ze ma ted slabsi vykon na to, ze to je 2.0.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...