zdenda405 Odesláno 18. červen 2009 Odesláno 18. červen 2009 zdravim..mam navás několik otázek co se týče mé 4O5ky 1.9 GRI 1.když mi motor žere olej(z výfuku kolem 4000ot/min jde hustý modrý dým) a do lévám tak každých 400km 4 dcl vody čím by to mohlo být?fouklý těsnění pod hlavou? pěna na mněrce neni jen na víčku pro dolejvání oleje je lehká žlutá pěna(prý je to normální) a v chladiči neni ani zápach a ani krapet oleje.. ten olej budou dělat kroužky?musí se pro vyndání pístů sundat hlava nebo to jde spodem?a kde seženu sadu kroužků? jo a dříky ventilů sem už mněnil 2.drobet mi mizí brzdovka..kola nikde nejsou mokrá a při stání na brzdě se mi obačas drobet propadne pedál..je tam tedabrzdovka asi ještě z výroby podle barvy 3. má muj peugeot zavedené kabely(do dveří) pro el.okna? a stahovačky mi tam pujdouo? 4.mohl bych si dát do auta servo z mi16ky? bude tam pasovat? 5. když umeju auto vodou tak mi u řidiče funguje spínač na osvětlení jinak ne..nevíte čím by to mohlo být?? špatná kostra? překlesaný kabel? tak to by mnělo být vše..těm co mi poradí předem moc děkuji.. neviznám se v autech na tolik abych se dotoho pustil bez předešlých rad Citovat
ozzy56 Odesláno 18. červen 2009 Odesláno 18. červen 2009 1.mohou to být gufera vodítek ventilů a ta voda se vypaří--udělat tlakovou zkoušku 2.naopak brzdovka se nevypaří--prostě někde uniká 3.nevím 4.nevím,ale mělo by...celý servookruh 5.změřit spínač,přívod,kostru, ten spínač je asi dveřní--teď jsem to pochopil asi...spíná kostru,takže je vadný,vymenit [upravil dne 18/6/09 ozzy1956] Citovat
hakvera Odesláno 18. červen 2009 Odesláno 18. červen 2009 No když se ztrácí voda tak ta muže jít i do spalovacího prostoru válce, a servo z mi16 jenom jako čerpadlo ti tam nepujde je totiž jiný, brzdovka se nevypaří koukni na trubky pod autem Citovat
Marcel505 Odesláno 18. červen 2009 Odesláno 18. červen 2009 1. Kam doléváš 4 dcl vody? 2. Drobet brzdovka ubejvá jak se opotřebovávají destičky ne? A jestli se ti propadne pedál, někdy, tak to je asi zavzdušněné... 3. Jak který, některé kabeláže to měli, některé ne (zejména nejchudší modely). Dveře jsou stejný, ale stahovačka se někdy musí měnit celá. 5. Prostříkat ten spínač celý něčím na kontakty, nebo je chybný kontakt mezi spínačem a kostrou auta - to přenáší ten šroubek Citovat
Pája Rybišár Odesláno 18. červen 2009 Odesláno 18. červen 2009 tak tak,jinak převodka řízení s posilovačem j autentická 2)když pedal pod tlakem povoluje,tak určo je netěsnej jeden z okruhu...co zadní brzdy?Kotoučovky že? 3)kabely pro ele okna nejsou v GRičku do dveří zavedana 5)spinač si sežeň novy,často po těch letech spina(vule v tom plastovym koliku)...někdy stačí svleknou tu pryžovou krytku a vyčistit(občas zasekava-ale t neni tvuj připad) Citovat
Pája Rybišár Odesláno 18. červen 2009 Odesláno 18. červen 2009 Původně zaslal: Marcel505 3. Jak který, některé kabeláže to měli, některé ne (zejména nejchudší modely). Dveře jsou stejný, ale stahovačka se někdy musí měnit celá. Původně zaslal: Marcel505 Stahovačka je samo že jina:DJiinak tohle jsem kdysi take zjištoval a GRIčko nema tahany vodiče......GL,GLI,GR,GRI nemaji v zakladu ele kabelaž jak na ona tak na centraln zamikani...u těchto výbav tyto věci pouze na přaní(mimo GL do 1993) [upravil dne 18/6/2009 Pája Rybišár] Citovat
Pája Rybišár Odesláno 18. červen 2009 Odesláno 18. červen 2009 sakra co jsem s tou citací zase provedl...:ticho:D Citovat
zdenda405 Odesláno 19. červen 2009 Autor Odesláno 19. červen 2009 Původně zaslal: Marcel505 1. Kam doléváš 4 dcl vody? samozdřejmně že do chladiče Citovat
zdenda405 Odesláno 24. červen 2009 Autor Odesláno 24. červen 2009 mněl bych ještě dotaz..po oddeklování dveří sem tam našel dva konektory..k el. oknům nejsou..tak by mně zajímalo k čemu tam sou? Citovat
jogi15 Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 en stromi vivodmy je tusim na vihrievanie spetnych a ten dvojity fu no viem ze dvojity je na reprak ale kable su biely a modry alebo cierny a cerveny .... ale ak ta motorcek centralu co dost silne pochybujem a elektricke spetne na vodicovych dverach neboli na starych modeloch iba na spolujazcove ....a aka je tam koncovka to neviem... a inak ten spinac mam tusim doma ale nestoji to majland zas a da sa dopasovat s kadecoho napriklad aj na deawo nexia som take videl... Citovat
zdenda405 Odesláno 27. červen 2009 Autor Odesláno 27. červen 2009 zdravim mněl bych ještě jednu otázku..šlo by místo mého motoru DDZ (XU9M) dát SRIčko DKZ (XU9JAZ) stim že bych přendal sání z mého gri?? předem díky za odpověd Citovat
zdenda405 Odesláno 28. červen 2009 Autor Odesláno 28. červen 2009 prosím o odpověď abych už mohl případně začít shánět motor..jelikož GRIček sem moc nenašel:nevim Citovat
pastorek Odesláno 28. červen 2009 Odesláno 28. červen 2009 V princípe sú to rovnaké motory. Ak prehodíš iba holý motor tak by to malo pasovať bez väčších problémov. Ak by si chcel kompletný tak to bude podstatne horšie. Citovat
zdenda405 Odesláno 29. červen 2009 Autor Odesláno 29. červen 2009 takže když vymněním sání za jednobodové tak to bude fungovat? někde sem četl něco o rozdělovači..ten bych klidně vim něnil taky Citovat
pastorek Odesláno 29. červen 2009 Odesláno 29. červen 2009 Sacie by malo pasovať prehodiť. Motor DKZ má rozdeľovač bez cievky lebo používa snímač hornej úvrate takže asi bude iný. Citovat
zdenda405 Odesláno 29. červen 2009 Autor Odesláno 29. červen 2009 a šlo by to nějak předělat na klasickej rozdělovač ? Citovat
pastorek Odesláno 29. červen 2009 Odesláno 29. červen 2009 Samozrejme. Príruba rozdeľovača je rovnaká tak ich stačí prehodiť a snímač hornej úvrate iba nezapojiť. Preto som písal že pri prehodení holého motora to bude pasovať. Rozdiel, čo viem je v častiach prípravy zmesi a v zapaľovaní. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.