tom406 Odesláno 11. červen 2009 Odesláno 11. červen 2009 včera jsem zjistil že mi nejedou vrtule chlazení. voda přesáhla bod varu a nic. dnes jsem zjistil jak je to zapojené a došel jsem až po konektor který vede nevím kam ale je v něm 5 drátů a to po dva páry vždy kostra a +12V pro spínání relé vrtulí. jeden pár spíná obě vrtule najednou a druhý pár spíná pouze jednu zřejmě pro klimu předpokládám.pátý drát v konektoru je z relé z rozpínacího kontaktu. Silová část tj když přivedu na relátka napětí tak vrtule běží tak že otázka zní kde vedou dráty od konektoru který je u LP světla u pojistkového bloku.Případně proč to nefunguje. motor V6 140kw [upravil dne 11.6.2009 tom406] Citovat
Guest servisman Odesláno 11. červen 2009 Odesláno 11. červen 2009 podle mne to má ta samá relátka jako u ostatních 406,takže jen pohledat.Vepředu jsou 3 relátka v tom bude chyba bud přerušen drátek jinak i zde něco je http://www.coupe406.com/documents/Tutoriels/Procedures/Remplacement_moto-ventilateurs_406_v6_194.pdf Citovat
Chip Odesláno 11. červen 2009 Odesláno 11. červen 2009 nevim jestli ti to nejak pomuze ale vetsinou kontroluju termostat nez samotné vrtule to delam jen na bouranejch autech coz u tebe neprepokladam a pokud se ti toci kdyz pustis proud na relatka tak bude problém se spínáním a to by mel delat termostat. koukal jsi jestli ti ukazuje teplota vody na budikach taky stoji za to zkontrolovat pojistky [upravil dne 11/6/09 Chip] Citovat
tom406 Odesláno 11. červen 2009 Autor Odesláno 11. červen 2009 Původně zaslal: Chip nevim jestli ti to nejak pomuze ale vetsinou kontroluju termostat nez samotné vrtule to delam jen na bouranejch autech coz u tebe neprepokladam a pokud se ti toci kdyz pustis proud na relatka tak bude problém se spínáním a to by mel delat termostat. koukal jsi jestli ti ukazuje teplota vody na budikach taky stoji za to zkontrolovat pojistky [upravil dne 11/6/09 Chip] pojistky jsou OK a relátka taky(ty tři ve předu u vrtulí) proměřil jsem je i kabely k nim. a budík na vodu ukazuje přesně. kde je ten termostat který spíná ty vrtule?? Citovat
Chip Odesláno 11. červen 2009 Odesláno 11. červen 2009 sorry trilitry moc neznam ale budto je primo nekde na hadicich(chladici nebo nadobce) s chladici smesi nebo na bloku motoru (vetsinou zezadu kam se nedostane moc vzduchu) ale urcite tu na to jsou lepsi odbornici ale asi uz spi vydrz:roll Citovat
Ferry Odesláno 11. červen 2009 Odesláno 11. červen 2009 mas na mysli ten kulatej sedivej sroubovaci konektoru pojistkove skrinky v motoru ? od toho jdou kabely hlavnim elektrickym svazkem k jednotce rizeni vetraku (tzv. bitron) ktera je prisroubovana na nosniku v levem prednim podbehu pod predni casti plastoveho nadkoli. Tahle jednotka si bere signal z hnedeho cidla nekde na hadici ( bohuzel u 3.0 nevim kde presne to cidlo je) pri jeho odpojeni by se mely vetraky rozbehnout naplno. Bud bude spatne to hnede cidlo, nebo bude spatnej ten bitron Citovat
tom406 Odesláno 12. červen 2009 Autor Odesláno 12. červen 2009 Původně zaslal: Ferry mas na mysli ten kulatej sedivej sroubovaci konektoru pojistkove skrinky v motoru ? od toho jdou kabely hlavnim elektrickym svazkem k jednotce rizeni vetraku (tzv. bitron) ktera je prisroubovana na nosniku v levem prednim podbehu pod predni casti plastoveho nadkoli. Tahle jednotka si bere signal z hnedeho cidla nekde na hadici ( bohuzel u 3.0 nevim kde presne to cidlo je) pri jeho odpojeni by se mely vetraky rozbehnout naplno. Bud bude spatne to hnede cidlo, nebo bude spatnej ten bitron myslíš tu černou krabičku o velikosti asi krabičky cigaret? je v podběhu pod tím plastovým krytem co. jinak jakože termostat je to hnědé čidlo? tyk to vím kde je. [upravil dne 12.6.2009 tom406] Citovat
Ferry Odesláno 12. červen 2009 Odesláno 12. červen 2009 jj to je ta RJ bitron, termostat je termostat, ten je preci mechanickej a ten se spinanim sahary nema co do cineni, ten jen prepousti vodu mezi malym a velkym chladicim okruhem. Bitron se ridi hodnotou z hnedeho cidla obrazek pozice c.10 ( pak bys mel jeste pobliz nej najit zelene pro RJ motoru - obr. poz. c.11 a modre pro budiky - obr. poz. c.9) [upravil dne 12/6/09 Ferry] Citovat
tom406 Odesláno 12. červen 2009 Autor Odesláno 12. červen 2009 děkuji všem za rady. jo Ferry měl jsem na mysli el. termostat ale už vím že je tu jen snímač teploty. 309gti měla dvouteplotní elektrický termostat v chladiči který spínal vrtule tak jsem nevěděl jak je to tady. Nic méně jsem komplet vše rozebral a vystříkal a očistil ale hlavní slabina byla v kostřícím bodě na podběhu kde je šroub M6 a pod ním jsou ty mínusové dráty které jsou spínané relatkem u vrtulí. tak ted už je vše v pořádku a šlape to. Děkuji za rady:papa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.