Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

Přemýšlel jsem o dodělání tempomatu do Mi16. Mám možnost jej vypreparovat z jednoho vraku a tak bych potřeoval, jestli někdo náhodou nemáte scháma zapojení, abych vybral všechnu elektroniku a dokázal to pak zapojit a pokud možno i seznam součástí z kterých se tempomat skládá. Auto dárce je P405 2.0 8V XU10J2 - RFX rv.95

Díky

[upravil dne 10/6/09 Mef]

Odesláno

Tak seznam dílů už jsem konečně v serviceboxu našel. Asi jsem byl nějakej pomalejší a nemohl ho najít. Teď je problém v tom, že bych potřeboval schéma zapojení s číslama drátů, protože jestli to budu z toho auta pitvat, tak už bych to v životě nezapojil správně. A Ještě jeden dotaz, jak funguje ta vývěva? Popřípadě jakym způsobem je připojená ke škrticí klapce? Jde mi o to, jestli to vůbec na ten můj motor půjde nějak dobastlit, protože jsem v serviceboxu nenašel ani zmíňku o tom, že by se to dávalo na motor XU10J4. Tak abych nekutal něco, co mi pak nepůjde do auta dát.

Odesláno

budu bastlit tempomat ze 406 3.0 do moji 1.8 schemata nejaky mam, co vim, tak RJ tempomatu byla dle serviceboxu stejna pro 306 406 (stara i nova) a 605, zkusim se mrknout jestli bych nemel jeste schema pro tu 405, ale nejdrive tak za tyden, jsem ted ve Stockholmu ;)

Odesláno

Tak kompresor, membrána, páčka, řídíci jednotka a kus kabeláže už jsou doma. Jen zatim asi nemám všechny čidla, ale to si uvidí až podle schématu. Teď jdu páchat do auta mechanickou část:D

Odesláno

pro upresneni, neni to kompresor ale vyveva, tempomat je podtlakovej ;) Kdyztak pak napis jaky cislo mas na jednotce, ja mam nemeckou Hella a to dlouhe cislo konci tusim na 17, ma celkem 15 kontaktu ve dvou radach a je hlinikova.

cidla, resp spis spinace jsou tri, jeden uz mas osazen, to je spinac brzdovych svetel, od toho se jen natahne jeste jeden drat k jednotce, dalsi dva rozpinaci (v zakladni poloze pedalu jsou sepnute) jsou jeden na spojce a jeden jeste vedle toho brzdoveho na brzde, ty jsou spojeny do serie a jde pres ne 12V na jednotku. Zadny jiny komponenty uz tam nejsou

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak jsem s tim trošku pohnul. Všera se mi konečně podařilo vykoumat převod podtlakové membrány na škrticí klapku. Hrál jsem si s tím snad celé odpoledne, ale při testu chodila bezvadně. Až se k tomu dostanu udělám fotky.

Ještě bych zde chtěl poděkovat Ferrymu za poskytnutí schématu na zapojení. Bez toho bych se na to asi vykašlal. Takže Ferry ještě jednou DÍKY.

Ještě bych měl malinkou prosbičku na ty, kdo mají ve 405 tempomat a zároveň ABS. Potřeboval bych fotku, jak je tam umístěná ta podtlaková vývěma. Na místo kam bych ji chtěl dát se mi totiž nevejde a rvát ji do podběhu, to beru až jako tu poslední možnost. Bohužel u Mi16 je v tom motoru zoufale málo místa a řešit to jako Téčkaři přesunem baterky do kufru se mi zatím nechce.

Odesláno

Pánové, jestli se tady v budoucnu objeví nějakej další magor, kterej by chtěl do míčka dávat tempomat, prokažte mu prosím službu a ZLOMTE MU OBĚ RUCE!!!! Je to neskutečnej vopruz. Jak jak jsem si myslel, že to bude brnkačka natáhnout elektriku, tak jsem se dost šeredně sek. Takhle to u mě vypadalo zhruba před hodinou, když jsem si myslel, že to půjde lehce. Teď už mám venku komplet celou pojistkovnici a rozpojený snad všechno co se dá pod palubkou rozpojit. Nicméně, když už to mám takhle rozkuchaný, možná se dokopu i k tomu, natáhnout elektriku pro palubní počítač.

[upravil dne 19/7/09 Mef]

post-0-14109608379645_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...