subin Odesláno 28. červen 2009 Odesláno 28. červen 2009 podle obrázku tam volnoběžka není!Každopádně pokud je volnoběžka používá se nářadí pro to určené.O smyslu a vhodnosti volnoběžky se dá diskutovat,já ji nemám a jsem jen rád.Nepotřebuji u auta další kurvítko! Citovat
subin Odesláno 28. červen 2009 Odesláno 28. červen 2009 Původně zaslal: El-Chio Na alternatore je volnobezka a ta ma myslim zabranit spatnemu pootoceniu altiku aby sa nedostalo do el. rozvodov napatie opacnej polarity. A ked sa volnobezka zacne prisierat tak klepe a casom sa zadre.... Toto sa stalo jednemu znamemu... a jak by si chtěl altík donutit se otáčet druhým směrem? volnoběžka se montuje z jiného důvodu! Citovat
dubravap Odesláno 28. červen 2009 Odesláno 28. červen 2009 Ahoj. A to ste kde videli voľnobežku na alternátore? Alternátor ŽIADNU voľnobežku nemá. Peter Citovat
subin Odesláno 28. červen 2009 Odesláno 28. červen 2009 volnoběžka alternátoru vypadá takto: a je součástí alternátoru (řemenice) Citovat
dubravap Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 To nie je voľnobežka alternátora, ale napínacia kladka hnacieho (drážkového) remeňa. Remenica alternátora je vždy pevne spojená (bez pretáčania sa) s rotorom alternátora. Peter Citovat
deddo306Break Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 podla mna,to robi ložisko na kotve alternatora. Citovat
Rainy Odesláno 31. srpen 2009 Odesláno 31. srpen 2009 Potřeboval bych zjistit podle vinka, jestli má mít můj alternátor volnoběžku, nebo ne. Je tam daná narmální řemenice za 2stovky, ale někdo chtěl ušetřit a mně to klepe při volnoběhu. Vinko je VF38ERHZF80992908 . Díky !!! Citovat
JirkaB Odesláno 31. říjen 2009 Odesláno 31. říjen 2009 já měnil řemenici na klice a musel jsem ji reklamovat, byl to zmetek. Mám 66kW a je tam řemenice na klice, kladka, posilovač, napínák, altík, klima. žádný tlumič tam navíc nemám. Nevím jestli ta kladka je i jako tlumič vibrací. Každopádně vše mi chodilo dobře na omak rukou bez vůle a hladce. Nechtěl jsem uvěřit, že ta nová řemenice je špatná, ale po reklamaci jsem dostal novou a je to zatím OK. Z té původní po 180km už vylízala guma (kousky gumy co lezly od středu). jak jsem sundal mikro řemen, tak jsem s tou špatnou rukou mohl pohybovat doleva a doprava, což s tou novou nejde (možná jen s velkou silou) Od jednoho mechanika jsem slyšel, že se tu objevila i nějaká serie zmetků co do 3 měsíců odešla, ale od toho výrobce co jsem měl já (SASIC) se mu to ještě nestalo [upravil dne 31.10.2009 JirkaB] Citovat
brutall Odesláno 31. říjen 2009 Odesláno 31. říjen 2009 Původně zaslal: dubravap Ahoj. A to ste kde videli voľnobežku na alternátore? Alternátor ŽIADNU voľnobežku nemá. Peter http://obchod.autokelly.cz/ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.