Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

podle obrázku tam volnoběžka není!Každopádně pokud je volnoběžka používá se nářadí pro to určené.O smyslu a vhodnosti volnoběžky se dá diskutovat,já ji nemám a jsem jen rád.Nepotřebuji u auta další kurvítko!

Odesláno
Původně zaslal: El-Chio

Na alternatore je volnobezka a ta ma myslim zabranit spatnemu pootoceniu altiku aby sa nedostalo do el. rozvodov napatie opacnej polarity. A ked sa volnobezka zacne prisierat tak klepe a casom sa zadre.... Toto sa stalo jednemu znamemu...

:myslim a jak by si chtěl altík donutit se otáčet druhým směrem?:D volnoběžka se montuje z jiného důvodu!
Odesláno

To nie je voľnobežka alternátora, ale napínacia kladka hnacieho (drážkového) remeňa. Remenica alternátora je vždy pevne spojená (bez pretáčania sa) s rotorom alternátora.

Peter

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Potřeboval bych zjistit podle vinka, jestli má mít můj alternátor volnoběžku, nebo ne. Je tam daná narmální řemenice za 2stovky, ale někdo chtěl ušetřit a mně to klepe při volnoběhu. Vinko je VF38ERHZF80992908 . Díky !!!:)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

já měnil řemenici na klice a musel jsem ji reklamovat, byl to zmetek. Mám 66kW a je tam řemenice na klice, kladka, posilovač, napínák, altík, klima. žádný tlumič tam navíc nemám. Nevím jestli ta kladka je i jako tlumič vibrací. Každopádně vše mi chodilo dobře na omak rukou bez vůle a hladce. Nechtěl jsem uvěřit, že ta nová řemenice je špatná, ale po reklamaci jsem dostal novou a je to zatím OK. Z té původní po 180km už vylízala guma (kousky gumy co lezly od středu). jak jsem sundal mikro řemen, tak jsem s tou špatnou rukou mohl pohybovat doleva a doprava, což s tou novou nejde (možná jen s velkou silou) Od jednoho mechanika jsem slyšel, že se tu objevila i nějaká serie zmetků co do 3 měsíců odešla, ale od toho výrobce co jsem měl já (SASIC) se mu to ještě nestalo

[upravil dne 31.10.2009 JirkaB]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...