jindra73 Odesláno 10. červen 2009 Odesláno 10. červen 2009 Zdravím, cca 14 dní se mi projevuje hučení někde zepředu- čím rychleji- tím více hučí. Dělalo to málo, nyní více a při zatočení volantu vlevo v zatáčce to utichne a při zatočení vpravo více hučí. Ložisko ? Viděl jsem na internetu že je to docela páka cca. 2.500kč. A to bude asi za kus nebo sada na 2 kola. Jestli za kus tak to je pálka. Typ ložiska ... VKBA 3584 SKF. Vyplatí se koupit originál SKF nebo stačí kopie? 307HDI SW 1.6/80KW 2006 ... Najeto dle tacho 135.000km Citovat
AnotherOne Odesláno 10. červen 2009 Odesláno 10. červen 2009 Ložisko na pravej strane. Cena je za kus. Citovat
matrixjirka Odesláno 10. červen 2009 Odesláno 10. červen 2009 Mám podobný problém, taky to hučí při zatáčení na jednu stranu víc (ložiska kol jsem považoval za jasnou příčinu), ale po výměně ložisek kol to nepřestalo tak musím vyměnit ložiska na druhé straně(u motoru). Drahá jsou protože v nich je magnetický kroužek ABS. Citovat
Eťa Odesláno 10. červen 2009 Odesláno 10. červen 2009 Jo,jo jo já když nemám 14 dnů babu tak mi to také v předu hučí a přitom žádná ložiska nemám:mrk Citovat
jindra73 Odesláno 7. srpen 2009 Autor Odesláno 7. srpen 2009 Zdravím, tak zítra možná již bude výměna ložiska v předním kole a protože mám koupeno jen 1ks , tak bych si chtěl ověřit jestli, když zatočím volantem doprava- k příkopě a začne mi ložisko hučet více je to opravdu ložisko na pravé straně( u spolujezdce) ? Pokud zatočím volantem doleva, tak hučení prakticky ustane Myslel jsem si, že to hučí právě při zatíženém kole ( takže u řidiče?) Nerad bych to spletl ... Díky za potvrzení Citovat
AnotherOne Odesláno 8. srpen 2009 Odesláno 8. srpen 2009 Ha, tak vidím, že som ti to predtým napísal presne opačne. Moja chyba, ospravedlňujem sa. Logicky ako píšeš pri zatočení doľava sa odľahčí ĽAVÉ ložisko, takže ak hučanie utíchne je to ložisko na ĽAVEJ strane. Mohlo by byť počuť aj pri točení kolesom na heveri. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 4. listopad 2013 Odesláno 4. listopad 2013 už je to tady . . . jak jsem tvrdil,že mi hučí asi zimáky,které aktuálně sjíždím-tak čím déle to poslouchám a tady čtu-tak tím víc si začínám myslet,že to je ložisko... chtěl jsem to zvednout a podívat se co a jak,ale napadlo mě,že se zajedu zeptat do jednoho pneuservisu na přezutí zimních pneu-zda má volno a co a jak... tak jsem ho ukecal a zvedl mi auto(aspoň jsem nemusel vyndavat ten zvedák z rezervy) a koukal jsem na to co je kde špatně . . . popíšu situaci : jedu rovně-hučí to jedu doprava -hučí to jedu doleva -nehučí to na zvedáku jsem zjistil,že větší vůle je na pravé straně-při zatočení koly není nic slyšet(ani na jedné straně) tak a teď babo raď-která strana je špatná? edit: jinak sorry další kostlivec edit2 : opraveno doleva to nehučí [upravil dne 4/11/13 16:44 od Gabriel 307] Citovat
Gabriel 307 Odesláno 4. listopad 2013 Odesláno 4. listopad 2013 a ještě dotaz dělá se - musí se pak dělat geometrie Citovat
caraxx Odesláno 4. listopad 2013 Odesláno 4. listopad 2013 Da se to zjistit, tak ze se auto zvedne na zvedaku, rozjede na trojku s tim ze musite vzdy nejakou pakou zastavit zkouseny kolo. Delal jsem to ted na 807 s tim ze jsem jeste musel vypnout esp. Jinak u mne to jeste odneslo cidlo abs (podari se tak 1 z 20) takze jeste cca 1100. Takze celkem za 4000,- Citovat
caraxx Odesláno 4. listopad 2013 Odesláno 4. listopad 2013 a ještě dotaz dělá se - musí se pak dělat geometrie Po lozisku nemusi. Citovat
Surmi Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 jo dělá se geomka,bo při výměně se vytahuje cela těhlice takžě vyčepovat, navíc nestojí to za to sliskat pneu Citovat
Gabriel 307 Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Surmi- taky si myslím a zrovna tam budou funglovky zimní continentaly-to bych je mohl po zimě vyhodit-možná Citovat
fumiso Odesláno 10. listopad 2013 Odesláno 10. listopad 2013 ja mam problem ze aj ked je zohriate auto aj studene nieco sucha huci v motore ide to od casti kde su sviecky proste motor neviete co to moze byt, motor ide normalne Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.