vycu Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 Mám dotaz. Koupil jsem si staršího Peugeota 1.6 HDI 80kW najeto 130 000. Vyměnil jsem olej a po výměně je olej stále černý jako bych ho neměnil. Olej jsem nechal odkapat z vany přes celou noc. Jak jsem koukal na olejovou vanu tak se mi zdá, že tam toho oleje musí spousta zůstat, jelilož výpustní šroub je dost zapuštěný ve vaně. Proto se ptám: sudnavali jsta někdo olejovou vanu? Zajímalo by mne to proto jestli tam není náhodou nějaká přepážka, která by zajistila aby olej vytekl všechen. Pokud tam není tak vanu sundám a navařím tam nový výpustní otvor, který bude skutečně na dně olejové vany tak aby olej všechen vytekl. Citovat
sekaj Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 Nevim jestli ti tento obrázek pomůže ale..Z mích skušeností bych řekl,že tam bude zádrhel někde jinde.Mě to nic takového při výměně neudělalo.Měl jsem ho pěkně čistej.Pomalu nešla rozpoznat hladina na měrce,možná proto že jsem tam dával 5W30. Citovat
AnotherOne Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 Ten čierny olej je normálny stav a nie je to na závadu. Citovat
sekaj Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 Původně zaslal: AnotherOne Ten čierny olej je normálny stav a nie je to na závadu. AnotherOne: Neděláš ty náhodou v servise?To mi připadá jak když ti při výměně dílu řeknou \"bohužel pane ale dělá to dál\":D. Citovat
AnotherOne Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 Starý olej nikdy poriadne nevypustíš jedine ak by si ho preplachoval. Po pár km aj tak dostane svoju typickú čiernu farbu. Nič s tým nenarobíš. V servise nerobím Citovat
AnotherOne Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 Inak náplň oleja aj s olejovým filtrom po hornú rysku je 3,75l podľa toho môžeš zistiť či ti tam niečo zostalo. Citovat
vycu Odesláno 9. červen 2009 Autor Odesláno 9. červen 2009 Tak už jsem se rozhodl. Objednal jsem si olej, dále čistič motoru. Čistič tam před vypuštěním oleje naleju, i když jsem ho čerstvě vyměnil. Olej vypustím, sundám vanu a mrknu na to jestli je tam přepážka. Pokud tam nebude tak tam navařím nový výpušťák tak, aby mi vytekl všechen olej. Ještě po vypuštění oleje auto jen tak na dvě vteřinky nastartuju, aby skutečně všechno vyteklo. Nechám to přes noc odkapat a pak tam naleju olej nový. Dále tam dam slick 50 (teflon). Tak jsem na to zvědavý. Citovat
vycu Odesláno 14. červen 2009 Autor Odesláno 14. červen 2009 Tak jsem se pustil do demontáže olejové vany. Při odšroubování všech šroubů na vaně byla tak přilepená, že když bych ji chtěl odlepit tak bych jí zkroutil. Zkoušel jsem ji odtrhnout nebo odpáčit, ale nešlo to. Tak jsem se na to vykašlal než abych něco zničil. Zničil jsem jen sponu od Fapu jelikož jsem ji musel povolit a nešla tak jsem ji jednoduše utrh. Přemejšlel jsem jak ten olej dostat ven bez demontáže vany a přišel jsem na to. Vzal jsem slabou hadičku do té strčil zahnutý drát a vsunul výpustním šroubem do olejové vany. Injekční stříkačkou jsem vysával olej co tam zůstal. Bylo ho tam 2 deci. Po nalití nového oleje už byl konečně čistý. Potom jsem tam nalil ještě ten Slick 50 na plnou syntetiku a auto pořádně projel. Tak doporučuju při výměně oleje ho ještě odsát výpustním otvorem. To by asi v servisu nedělali. Citovat
Guest jirkapp Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 To máš pravdu to by opravdu v servisu nedělali.Vysál si dvě deci a další dvě deci nebo buchví kolik ještě v motoru stejně zůstalo, to monžsví je zanedbatelné. Nemá to žádný vliv na životnost motoru. To bych ho raději vyměnil o nějaký tis. km dříve, a ani to není potřeba, výrobce tam v těch výměnách má stějně rezervu. Citovat
ozzy56 Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 co někdo dokáže vymyslet za ,,poruchu\'\' je neuvěřitelné --myslíš,že ti frantíci jsou tak blbí,že neví kam dát vypouštěcí zátku??? ten olej bude za 500 km černý jak bota... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.