Kelfik Odesláno 6. červen 2009 Odesláno 6. červen 2009 Zdravím, mám akutní problém. Rozebral jsem zadní třmen u P405 protože mi přibržduje, ale nějak nechápu ten patent co tam je, jak to funguje?? ten pístek se tam našroubuje až na doraz?? Já ho tam našrouboval nadoraz, ale kolo mi přibržduje ještě více, odvzdušnil jsem ten třmen. Mam v autě ABS. [upravil dne 7.6.2009 Kelfik] Citovat
Swallow Odesláno 6. červen 2009 Odesláno 6. červen 2009 Pokud se pamatuji, tak se zadní třmen odvzdušňuje tak, že musí být otočený odvzdušňovacím šroubem nahoru a zaaretovaný píst proti vysunutí a tedy odšroubovaný od nápravy. Pokud máš normální brzdový válec s posilovačem plus ABS, odvzdušňují se brzdy klasicky a naposledy se odvzdušňuje modul ABS. Ještě bych se podíval na ruční brzdu, jestli se správně vrací a také by přibržďování mohla dělat hadice mezi trubkou a třmenem. [upravil dne 6/6/09 Swallow] Citovat
Kelfik Odesláno 6. červen 2009 Autor Odesláno 6. červen 2009 Takže odvzdušňovat zadní třmen vymontovaný a odvzdušnovákem nahoru?? No zkusím to ještě. Ale to přibržďování mi nejde do hlavy, měl jsem to rozebraný komplet ten třmen a vše to celkem hladce chodilo, je tam zvláštní systém, který jsem ještě neviděl, jak to funguje?? Pístek je našroubovaný na ovládání ruční brzdy, ale jak to funguje, nevím. Citovat
Pája Rybišár Odesláno 6. červen 2009 Odesláno 6. červen 2009 při odvzdušnovaní musi byt vypnute zapalovani....u ABS od Bosche... Nejdriv ovzdušnit hlavni brzdovy valec,potom hydraulický blok ABS a pak klasicky začit od nejvzdalenějšího brzdoveho valce(pravy zadní)a jit až k nejbližšímu(levý-přední) Ono mam takovy dojem...jestli tvým zasahem odvzdušněním celeho systemu(jenž stejně nebylo třeba,teda jestli ti nevyteklo hodně kapaliny)nevznikl problem v odvzdudšnění hydraulického bloku,,,vím na na 406ka jak psal člen Ferry je potřeba použít diagnostiku k aktivovani ele čerpadla jednotky a otevření ele.ventilů...osobne se přiznam,že neznám přesný postup odvzdušnění tohoto bloku,jen se domnívám,že by se mohlo jednat i o system kde je potřeba mít plně otevřene elektroventily... PS:Ja mam na 405 ABR od bendixu...to je take dílo:D:D:D Citovat
Durko Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 mne pribrzdovalo jedno koleso na 405 tak jak tebe a problém bol v hadicke. Citovat
Kelfik Odesláno 7. červen 2009 Autor Odesláno 7. červen 2009 Durko: v hadičce? že už je moc stará a nafukuje se?? Citovat
Kelfik Odesláno 7. červen 2009 Autor Odesláno 7. červen 2009 Pája Rybišár : Tak já mám systém Bendix, už se mi to nějak podařilo, že mám odvzdušněno, ale s tím přibrždováním nevím, je tam divný patent. Takže bez diagnostiky, ale na podzim budu dělat repas všech brzd a pak to nechám už v servise naplnit strojem. Citovat
Durko Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 no u mna to bolo jednoduche, ja som vybral odvzdusnovák a kapalina mi nevitekala. pozatlacení na brzdu mi nieco islo ale málo vyslovene to bolo pripchate Citovat
Kelfik Odesláno 7. červen 2009 Autor Odesláno 7. červen 2009 Durko. tak ucpaná hadička asi, no taky ty zadní budu muset vyměnit. A jak ti auto brzdí? Super nebo nic moc?? Já nejsem moc spokojený s brzdama. Citovat
Durko Odesláno 8. červen 2009 Odesláno 8. červen 2009 no mne to auto momentalne nasralo a nereším ho. spravil som brzdy a odišla mi vakuova pumpa takze brzdiť to brzdí ale bez posilovača tak ti nepoviem ako Citovat
patko79 Odesláno 16. červen 2009 Odesláno 16. červen 2009 Tak chlapi, koľko majstrov, toľko názorov. Ja mám 407-čku a kupoval som nové disky, tak som chcel trocha vylepšiť aj brzdy a streknúť ich;) Nechcel som to striekať na kolese, tak museli ísť brzdy dole. Lepilo mi vypustiť celý systém, najmä keď som preblúdil kopu for a niektorí strašili, že odvzdušniť to budem musieť ísť na diagnostiku mám ABS aj ESP. Už som sa xcel na to vykašľať a potom mi jeden kámoš povedal, neboj a vypúšťaj, odvzdušníš to ako nič. Z čerpadla ti kvapalina nevytečie, bo ABS sa aktivuje až pri prudkom brzdení a len vtedy sa otvoria elektromagnetické ventily aby sa mohol znížiť tlak v systéme a koleso nezostalo zablokované - mno nejak tak mi to vysvetlil a ja som mu nemal dôvod neveriť. Tak som kvapalinu vypustil, strmene nastriekal, napustil a odvzdušnil a šup to odskúšať za dedinu, pre istotu do kopca;) veď človek nikdy nevie, či chlapík rozumie veci:super Mno a žiaden problém, okrem svalovky na lýtku Auto brzdí ako pred tým, farbu som hneď aj poriadne vypálil len tie kotúčovky teraz vyzerajú tak ako majú Tak asi tak by som charakterizoval celú záhadu s ABS systémom Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.