Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Včera jsem WAPkou čistil nánosy oleje na převodovce a zjistil jsem, že to tam prská z toho kloboučku plnicího otvoru převodovky. Zapatlaná je tak převodovka, skříň řízení, rám motoru i všechno kolem a myslím celkem zbytečně :grr

Odesláno

Zrejme myslíš odvetrávací otvor v hornej časti prevodovky. S tým nič neurobíš. Olej i vdruch v prevodovke sa teplom rozťahujú preto tam musí byť. Keby bol upchatý tak vzniknutý tlak by sa snažil unikať cez tesnenia a guferá čo je väčší problém. Jeden známy použil na ten ventilček kúsok molitanu a ten občas vypral v benzíne.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Zrejme myslíš odvetrávací otvor v hornej časti prevodovky. S tým nič neurobíš. Olej i vdruch v prevodovke sa teplom rozťahujú preto tam musí byť. Keby bol upchatý tak vzniknutý tlak by sa snažil unikať cez tesnenia a guferá čo je väčší problém. Jeden známy použil na ten ventilček kúsok molitanu a ten občas vypral v benzíne.

Přesně tak, taky jsem myslel použít kousek molitanu: jednak to nebude tolik prskat olej ven a navíc, když to \"dejchá\", tak to nebude přisávat prach atd.

Odesláno

ucpavat v zadnem pripade...me z toho normalne tekl olej,,,,,kdyz se to zahralo,tak to z toho cakalo......reseni bylo vymenit olej v prevodovce....stalo to litr a tedka ani kapicka:)tak jak ma byt:)

Odesláno
Původně zaslal: Rejty

ucpavat v zadnem pripade...me z toho normalne tekl olej,,,,,kdyz se to zahralo,tak to z toho cakalo......reseni bylo vymenit olej v prevodovce....stalo to litr a tedka ani kapicka:)tak jak ma byt:)

Počkej, tak tomu vůbec nerozumím :nevim - když se vymění olej v převodovce, tak to přestane cákat ? Mimochodem olej v převodovce se ani měnit nemá (resp. nemusí).

Odesláno

To už jsem taky slyšel,že olej v převodovce se nemění,ale stejně jsem ho vyměnil a udělal jsem dobře,pač když jsem ho vypouštěl,měl opravdu zvláštní konzistenci.Cáká ti to ven,protože je nějakej špatnej olej a tlakuje nebo pění.Dopiručuji dát tam Total.Já osobně jsem sním nadmíru spokojen.:papa

Odesláno

jou ja to zapomel dodat ..omlouvam se...me olej penil,protoze tam byl spatnej z posledni servisni prohlidky,proste nechapu cotam kdo nalil...tetka je tam TOTAL co tam patri a je to v klidu:P

Odesláno

ten ovzdušnovák rosí když je špatný olej,nebo je ho moc...:myslim

dá se vytočit redukce na závit ovzdušnováku a osazení na hadici--ta se vyvede nad převodovku,takže olej nezasírá

převodovku

Odesláno
Původně zaslal: Cyklon

Počkej, tak tomu vůbec nerozumím :nevim - když se vymění olej v převodovce, tak to přestane cákat ? Mimochodem olej v převodovce se ani měnit nemá (resp. nemusí).

To není pravda. Výrobce sice tvrdí, že je tam \"celoživotní\" náplň, ale on počítá s životností auta pět let, což je v našich podmínkách trochu nepředstavitelné, neb se u nás auta vyměňují mnohem později, než jednou za pět let. A těch pět let je navíc počítáno s normálním každodenním užíváním běžnými uživateli. U takového auta můžeš klidně jednou za čtyři roky ten olej vyměnit, ono to té převodovce jen prospěje. A úplně jiná věc je, pokud jsi příznivcem sportovní jízdy a sem tam to pořádně proženeš. Řadíš ve vysokých otáčkách, což nadměrně namáhá synchrony, přenášíš přes zuby plný krouťák motoru po mnohem delší dobu, než obvykle - převodovka pracuje neustále s maximální zátěží. V takovém případě získává pravidelná péče o převodový olej úplně jiný význam, než u městského vozítka.

Odesláno

Jasně, určitě se vyplatí investovat cca 600 korun do toho oleje (myslím, že Total 80W/75 - doporučený výrobcem), než riskovat odchod převodovky.

Ozzy1956: to je výborný nápad vyvést odvzdušnění nasazenou svislou hadičkou. Pak to zaručeně cákat nebude.

[upravil dne 8/6/09 Cyklon]

Odesláno

Nebude to cákat na prevodovku ale niekde inde. V princípe by ten otvor mal slúžiť iba na dilatáciu objemu oleja pri zmenách teploty. Nakoľko unikajúce výpary sú mastné tak sa okolo neho vytvorí mastný fľak. Teoreticky by nasadenie hadičky a prepojenie s odvetraním motora malo vyriešiť problém so zaolejovaním okolia.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...