Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

mel bych ciste ze zvedavosti dotaz na zdvih spojkoveho pedalu.

Nedavno jsem pustil poprve za volant mladou a pod dozorem jsem ji \"ozivoval\" rizeni auta. Takze rozjezdy, klicky a couvani na parkovisti (hra se spojkou, razenim a volantem). Po 20 minutach jsme vyjeli na okrsky s minimalnim provozem. Otackama auto netrapila, chciplo to behem 20km jen 2x (rozjezd do kopecka na krizovatce).

ALE - kdyz jsem sedl za volat ja, tak jsem zjistil, ze spojkovy pedal ma pouze cca polovicni zdvih - slo normalne radit, spojka pri rozjezdu zabirala, ale pedal byl proste o hodne niz.

Po chvilce (kdyz jsem cumel pod haupnu) mlada tukla nohou zespoda pedalu a \"vytahla\" jej nahoru. Pri me dalsi (100km) zadny problem.

Dotaz: to se nekdy stane, ze se snizi rozsah zdvihu? Cim to bylo? Nahoda? Mne ani jinemu \"vyjezdenemu\" cloveku se to po roce uzivani nestalo. Byl jsem docela vystrasenej, tak chapejte me otazky :D

Odesláno

Přesně to samé se mi stalo, když auto bylo v servisu, tak se mi vrátilo a nemohl jsem nahmatat spojku, jak byla nízko....

Nemohl jsem se pořádně rozjet, ale nakonec jsem brnkl zespod do pedálu, ten se vrátil a od té doby je to ok.

Nevím co s tím dělali, měl bych představu že na to někdo pěkně dupnul a tak se to nějak zaseklo.... no.

Jsem rád že sem to nestalo jen mě. :aut

Odesláno

Mne sa to stalo na inom aute (nie peugeot). Robili to gumičky vo valci hydraulického ovládania spojky. Postupne sa to zhoršovalo, až mi raz spadla spojka na podlahu bez záberu a vytiehlo časť kvapaliny von. Nepomáhalo vrátenie pedálu do pôvodnej polohy - spojka nezaberala. Takže len vyradiť rýchlosť a odťah a výmena gumičiek na valčeku. Stať sa to pred križovatkou - celkom zábavné.:mrk

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Mne sa to stalo na inom aute (nie peugeot). Robili to gumičky vo valci hydraulického ovládania spojky. Postupne sa to zhoršovalo, až mi raz spadla spojka na podlahu bez záberu a vytiehlo časť kvapaliny von. Nepomáhalo vrátenie pedálu do pôvodnej polohy - spojka nezaberala. Takže len vyradiť rýchlosť a odťah a výmena gumičiek na valčeku. Stať sa to pred križovatkou - celkom zábavné.:mrk

No ale jak to vyvoláš? Podle mě na to musel někdo pořádně hňápnout, protože mě se to nikdy nestalo, jen v tom servise to někdo takhle zasekl...

Odesláno

jak píše AnotherOne--stává se to,když je dlouho sešlápnutá spojka, hl.válec spojky už dobře netěsní a propustí malé množství

kapaliny za pístek--po zvednutí pedálu nohou se kapalina lehce dostane zpátky před pístek (těsnící gumička je konusová...)

takže u hydrauliky drží dlouho sešlápnutou spojku jen idi.t...;)

[upravil dne 30/5/09 ozzy1956]

Odesláno
Původně zaslal: corsair.cz

... njn, pak aby dal člověk něco do ruky (resp. do nohy) servismenovi....

...nebo zenske :D

Diky vsem za vysvetleni. Budu muset jako lektor predat \"studentce\" nove instrukce. Je pravda, ze na spojce stala dost (proti normalnimu jezdeni - asi proto se mi to nikdy nestalo).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...