Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Akumulátor

Recommended Posts

Odesláno

Zajímalo by mě jaká baterka má bejt ve 206 1,1.Ted je tam baterka 55 Ah,ale zdá se mi zbytečně silná na tak malej motor. Neni to originál,protože je na ní znak Oplu.

Odesláno

pokud je dobrá tak ji tam mužeš klidně nechat,motoru to nic neudělá(já si to teda myslim.a v zimě ji jen oceníš.určitě bych ale kvuli tomu nekupoval slabší baterku.zdarec

Odesláno

tak tak, cim vyssi kapacita, tim lip ... 55 Ah je super, rozhodne bych ji tam nechal.

V zime, kdy treba pri -20 oC je vyuzitelna kapacita baterky cca 50%, je kazda Ah znat.

On starter je samo o sobe zarizeni s velkym odberem (cca 0,8 kW) a mizernou ucinnosti...

nehlede na to, ze ti pri tom mrazu klesa napeti a roste proud (a tim odpor)... ale to jen tak bokem :)

BTW: do starych S 100L se davaly akumulatory s kapacitou 36 Ah :D

Odesláno
Napsán autorem vix

nehlede na to, ze ti pri tom mrazu klesa napeti a roste proud (a tim odpor)... ale to jen tak bokem :)

V mrazu houstne elektrolyt a tím se snižuje kapacita a maximální proud. Proud startérem roste, protože potřebuje k otočení motorem víc energie, páč motor je \"ztuhlej\", olej hustej atd. Musíme si uvědomit, že než se startér roztočí, představuje z elektrického hlediska zkrat. Žádný odpor nikde neroste, ani bokem. Jediný odpor, který roste je vnitřní odpor akumulátoru. Z tohoto všeho plyne jediné: čím \"silnější\" akumulátor, tím lépe. :papa

[Editován dne 22/6/04 Petr605]

Odesláno

Koukni se kolik Ah je alternátor,protože není dobré předimenzovávat.Potom altík trpí a muže se stát že se ti spálí v alternátoru stabilizátor napětí.Nejvíc odchazejí diody.:papa

Odesláno

Ah je jednotka kapacity. Alternátor žádnou kapacitu nemá! Kapacitu má akumulátor. To že má baterka větší kapacitu (víc \"ampérhodin\" ), neznamená, že při dobíjení do ní poteče větší proud. Znamená to akorát tolik, že z ní můžeš dostat větší množství energie, ale tím pádem se bude taky déle dobíjet. A mám pocit (jistý si ale nejsem), že dnešní regulátory dobíjení regulují i dobíjecí proud. Diody odcházet můžou, ale ne díky tomu, že máš akumulátor s větší kapacitou.:papa

[Editován dne 23/6/04 Petr605]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...