kmotrik Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 no je lepší ho tam nechat, budeš pak mít citlivější nastavování technický data? je to trimr s odporem 1000 ohm a maximální zátěží 1 Ampér ... na druhou stranu pokud tam dáš 500 ohm trimr bude to nastavení ještě citlivější ale pak tam ten odpor musíš nechat přesně jak píše dolly1010 je to o komfortu. S těma vibracema bych neměl strach, trvá to hodně dlouho než by se ten pásek odlepil [upravil dne 22.5.2009 kmotrik] Citovat
Šalda Odesláno 22. květen 2009 Autor Odesláno 22. květen 2009 vidím že tady máme dost elektrikářů tak díky za další rady,uvidíme jak moc to svítí a když použijeme trimer:D:super [upravil dne 22/5/09 4000006] Citovat
dolly1010 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 To 4(ňáký nuly)6: Odpor bys před trimr měl dát, protože kdybys šteloval a snížl odpor trimru na moc malou hodnotu odpálil by sis diodu. Nechal bych tam ten odpor co tam máš a za něj trimr. Pak by ti to na maximum svítilo ja teď a moh bys snižovat intenzitu. Moh bys použít i potenciometr (je to to samý, akorát to má na štelování \"tyčku\", takže u sebe nemusíš mít šroubovák 1k trimry: http://www.gme.cz/cz/index.php?page=search&q=trimr+1k&w=1111 [upravil dne 22.5.2009 dolly1010] Citovat
Peter86 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Muzete mi trosku priblizit,co znamena 2000mcd??Uz to nejak nevim a bohuzel zrovna ja elektrikar nejsem.. Myslite,ze ta dioda pujde i do kliky 306??r.v.98..mam tu kliku uplne jinou..neni to jen packa dole,ale je to nejake celistve vpodstate dokola.. Citovat
marko306 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 super navod:super a ako by sa to riesilo u aut co nemaju zadne dvere v elektrike okrem centralu. Tiez by tam mal byt taky nejaky kabel, alebo natiahnut od prednych dvery? Citovat
Šalda Odesláno 22. květen 2009 Autor Odesláno 22. květen 2009 dej fotku kliky a uvidíme a jinak to 2000mcd znamená svítivost diody,aspoň myslím Citovat
Šalda Odesláno 22. květen 2009 Autor Odesláno 22. květen 2009 Původně zaslal: marko306 super navod:super a ako by sa to riesilo u aut co nemaju zadne dvere v elektrike okrem centralu. Tiez by tam mal byt taky nejaky kabel, alebo natiahnut od prednych dvery? tak v tom ti bohužel neporadím,to už je na mě vysoká škola:nevim Citovat
marko306 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 na 306 by to mohlo ukazat este lepsie lebo tam je klucka cela a svietil by obris tej klucky Citovat
Šalda Odesláno 22. květen 2009 Autor Odesláno 22. květen 2009 marko--- tak sem se teď díval na fotku kliky na 306 a možná by to šlo,ale musel bys to asi dát na bok,tam kde je pant té kliky,ale nevím,musel bych to vidět na živo;) Citovat
Peter86 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Jasne,svitivost..to mi nejak doslo;)..Ale co primo znemana ta zkratka?? Asi by se to teda muselo dat k tomu pantu..sice jsem uz to mel rozdelany,ale taky si presne nepamatuju,jak to vypada zevnitr..Ale kdyby to bylo schovane,byl by to asi jeste vic luxus:super Citovat
Peter86 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 to 4........6 : Kolik te to teda vyslo na vsechny dvere?? A s tema zadnima dverma na 306 by me to taky zajmalo...snad by to mohlo jit napojit na central..teda pokud tam je staly proud.. Citovat
marko306 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 to Peter86 sa pytal ako to tam dat;) Ja som mal uz celu klucku vonku aj s tiahlom tak tam by problem nebol, len tie zadne dvere. Moc sa mi nechce natahovat kabel od predu. Citovat
Šalda Odesláno 22. květen 2009 Autor Odesláno 22. květen 2009 Původně zaslal: Peter86 to 4........6 : Kolik te to teda vyslo na vsechny dvere?? A s tema zadnima dverma na 306 by me to taky zajmalo...snad by to mohlo jit napojit na central..teda pokud tam je staly proud.. na všechny dveře mě to vyšlo na 39.- Citovat
kmotrik Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 na 306 to určitě půjde, ta dioda by nevykukovala ven ale byla by zároveň s tím plastem rámečku a jak psal marko306 svítil by jen obrys kličky ( světlo by prosvítalo v místech mezírek plastových dílů ) mcd = milicandela - jednotka svítivosti *10^-3 marko306: nevím jak je to s centrálem ale i tam by mělo být stálý napětí 12V přeci jen využívali se skorem stejný kabelový svazky pro spoustu aut i s el. ovládáním oken Citovat
marko306 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Původně zaslal: kmotrik marko306: nevím jak je to s centrálem ale i tam by mělo být stálý napětí 12V přeci jen využívali se skorem stejný kabelový svazky pro spoustu aut i s el. ovládáním oken francuzi setrili na com sa dalo. Bolo by fajn keby tam boli tie kable, ale neviem. Ja som raz chcel dat tlacitko okien s automatickym dojazdom a na moje prekvapenie tam chybal ten kablik na automat a natahovat som nechcel takze neviem ci tam daco take bude. A 306 mala aj tak tlacitka na zadne okna medzi prednymi sedackami. Citovat
Peter86 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Původně zaslal: kmotrik na 306 to určitě půjde, ta dioda by nevykukovala ven ale byla by zároveň s tím plastem rámečku a jak psal marko306 svítil by jen obrys kličky ( světlo by prosvítalo v místech mezírek plastových dílů ) mcd = milicandela - jednotka svítivosti *10^-3 marko306: nevím jak je to s centrálem ale i tam by mělo být stálý napětí 12V přeci jen využívali se skorem stejný kabelový svazky pro spoustu aut i s el. ovládáním oken Jako myslis dat ji taky ze shora??To bys ji ale musel mit trochu zapustenou v tom ,,pevnem´´plastovem dilu,aby se primo ta klika vracela do puvodni polohy a taky do ni provrtat dirku,aby to svitilo dovnitr kliky..teda jestli jsem te dobre pochopil.. Ja bych to dal spis jakoby primo zevnitr dveri(smerem dovnitr auta),ale schovane za tou casti ,,primo pro prsty\'\' Jen nevim,jestli by to nevadilo prave tem prstum pri otevirani.. Citovat
marko306 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 to Peter86, ak by aj dioda pretrcala tak by nebol problem ju zbrusit Citovat
Šalda Odesláno 22. květen 2009 Autor Odesláno 22. květen 2009 jinak sem se teď byl dívat v garáži jak to svítí v úplné tmě a asi koupím ještě ten trimer,zdá se mě to docela silný,ale možná je to tím že je to nezvyk ale každopádně to svítí náááádherně Citovat
Šalda Odesláno 22. květen 2009 Autor Odesláno 22. květen 2009 Původně zaslal: dolly1010 To 4(ňáký nuly)6: Odpor bys před trimr měl dát, protože kdybys šteloval a snížl odpor trimru na moc malou hodnotu odpálil by sis diodu. Nechal bych tam ten odpor co tam máš a za něj trimr. Pak by ti to na maximum svítilo ja teď a moh bys snižovat intenzitu. Moh bys použít i potenciometr (je to to samý, akorát to má na štelování \"tyčku\", takže u sebe nemusíš mít šroubovák 1k trimry: http://www.gme.cz/cz/index.php?page=search&q=trimr+1k&w=1111 [upravil dne 22.5.2009 dolly1010] Můžeš mě tam prosímtě najít nějakej vhodnej trimer?? nějak se v tom ztrácím:D a proč mají všechny 3 výstupy?? kam je zapojím??díky Citovat
dolly1010 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Je v podstatě jedno, kterej použiješ. Liší se už jen mechanickým provedením (jemnost ladění apod.). Můžeš použít třeba tenhle: http://www.gme.cz/cz/index.php?product=112-386 K zapojení: 2 vývody spojíš (krajní a prostřední) a zapojíš mezi odpor a diodu (viz obrázek ). Pokud trymr vytočíš úplně doprava bude ti to svítit jako teď (jako by tam trimr nebyl). Točením doleva se bude svit snižovat [upravil dne 22.5.2009 dolly1010] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.