Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

S dovolením autorů tohoto skvělého nápadu bych sem chtěl dát podrobný popis jak osvětlit kliky dveří,protože nikde jsem žádnej podrobnej nenašel:myslim co budeme potřebovat: led diody-já jsem použil 5mm,můžou být i jiné,

2000mcd,2V,oranžové barvy

odpor-12v,590ohmů

objímky na diody:

post-0-1410960708677_thumb.jpg

Odesláno

stálo mě to všechno 39.- a první dveře mě zabrali asi 2,5 hodiny jak je ostatně vydět na fotkách:) druhý dveře jsem měl hotový asi za 1 hodinu.Do zadních dvouch se asi pustím zítra;) Jinak ještě jednou děkuju za skvělej nápad a autorům :potlesk

Odesláno

ozzy---při jízdě v noci to vidět je,ale vypadá to nádherně a neoslňuje to,protože to svítí dolů a dá se to svícení zmenšit odporem

shwaara--- když bys to dal dolů tak by to vadilo při otevírání,přece jen ta dioda kouká ven asi tak 3mm

Odesláno

kdyby se dioda dala dolu asi by oslňovala řidiče při jízdě, u novýho modelu asi ne protože tam je páčka v kuse tak tak svítí jen mezírky. Pokud se nepletu někdo tady z klubu to má ve spod kliky :myslim Sílu osvětlení bych vyřešil trimrem, když se tam místo odporu připojí 1k trimr dá se nastavit osvětlení ;) tak aby to vyhovovalo každýmu.

Taky přemýšlím že se na to přes jeden víkend vrhnu, protože mě štve jak se spousta lidí v noci ptá \" jak se otevírá \" :D

Odesláno
Původně zaslal: kmotrik

kdyby se dioda dala dolu asi by oslňovala řidiče při jízdě, u novýho modelu asi ne protože tam je páčka v kuse tak tak svítí jen mezírky. Pokud se nepletu někdo tady z klubu to má ve spod kliky :myslim Sílu osvětlení bych vyřešil trimrem, když se tam místo odporu připojí 1k trimr dá se nastavit osvětlení ;) tak aby to vyhovovalo každýmu.

Taky přemýšlím že se na to přes jeden víkend vrhnu, protože mě štve jak se spousta lidí v noci ptá \" jak se otevírá \" :D

aaaa,někdo zkušený:D prosím tě co je to ten trimer?? a kolik stojí?? to je něco jako stmívač??

Odesláno

Tak,tak..taky me rozciluje,jak se kazdy pta,kde je klika..Jen otazka,ten hnedy drat je napajeni ceho?Zajma me,kdy se ti to rozsvit,jestli pri otevreni dveri,zapnutych svetlech nebo otoceni klicku v zapalovani???Jinak kdyby to delal nekdo na 306,tak to prosim nafotte..taky bych se do toho pustil..

Odesláno

Nene trimr je proměnný odpor kterej je nastavitelnej pomocí šroubováku ;) takovej trimr může stát maximálně 7kč ;) Čím větší odpor dáš před diodu tím míň bude svítit ;).

Ta dioda by se dala dát i zespoda, jen jí nesmíš tolik vystrčit. Samotná má celkem solidní rozptyl takže by jí nevadilo že bude zároveň s plastem rámečku ;)

Peter: hnědý drát by mělo být napájení ke světýlkům na ovládání oken, nebo ke spínáčům oken... teoreticky je to jedno jen je důležitý +12V ;) mělo by to pak reagovat na otočení klíčkem ;)

Mám pocit že tu bylo vlákno ve kterým to někdo řešil přes časovej obvod, chtěl aby se mu to rozsvítilo když zhasne světla. Pohledej a určtitě se dozvíš víc ;)

[upravil dne 22.5.2009 kmotrik]

Odesláno

rozsvítí se to při otočení klíčku,když ho vyndáš tak to zhasne a čeho je to napájení to přesně nevím,ale myslím že je to + pro všechny káble co tam jsou:myslim aspoň mě to svítilo jen na tenhle jedinej drát,všechny jsem vyzkoušel a tohle byl jedinej funkční:D už se to tady někde řešilo,já jsem jen nahodil foto protože jsem nikde nemohl najít podrobnej popis

řešilo se to tady:

http://www.peugeot-club.cz/forum/viewthread.php?tid=20883&page=1

[upravil dne 22/5/09 4000006]

Odesláno
Původně zaslal: kmotrik

Nene trimr je proměnný odpor kterej je nastavitelnej pomocí šroubováku ;) takovej trimr může stát maximálně 7kč ;) Čím větší odpor dáš před diodu tím míň bude svítit ;).

Ta dioda by se dala dát i zespoda, jen jí nesmíš tolik vystrčit. Samotná má celkem solidní rozptyl takže by jí nevadilo že bude zároveň s plastem rámečku ;)

a ten odpor tam být musí když bych tam dal ten trimer?? Jinak uvidíme jak s tím budu spokojen,dělal jsem to dnes:D když by se mě zdálo že to svítí moc tak ho koupím.nějaký technický data k tomu trimrovi by nebyli??;)

Odesláno

Ale zas nemusíš trimr správně nastavit a každý dveře ti můžou svítit jinak :nevim Já bych to řešil tak, že bych pomocí trimru ve dne/v noci nastavil optimální svit, změřil hodnotu a pak podle toho sehnal jaký odpory dát. Sice trošku víc práce ale svítili by všechny stejně. A trimr se může vybracema poškodit (ale asi tak horký to nebude :)).

Na druhou stranu můžeš kdykoliv změnit intenzitu osvětlení a při montáži na šikovný místo (třeba spodek dveří + dírka do tapce akorát pro šroubováček) bys nemusel ani sundávat tapec, když by sis to chtěl ztlumit, nebo úplně vypnout ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...