Wensdy Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Nazdar nazdar. Jaké máte kdo zkušenosti s praskáním žárovek H7 v předních světlech na 807 ? Ty žárovky opravdu moc nevydrží a dost často praskají. Zkoušel jsem lacinější i ty dražší ale furt jen kupuju (cca 1 žárovka za měsíc) Máte nějakej tip ? Citovat
nanux Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 Zkus si změřit napětí, možná praskají pač je vysoké... sice to není 807, ale řešilo se to např. zde... Citovat
ozzy56 Odesláno 22. květen 2009 Odesláno 22. květen 2009 mám 406 a ty levné mi vydrží déle--nechápu a už neřeším (teď drží půl roku za 49.- kč) Citovat
Wensdy Odesláno 22. květen 2009 Autor Odesláno 22. květen 2009 nanux: Praskají jen ty H7. Ostatní mi žádná ještě nepraskla. Slyšel jsem že mají problém s H7 i ostatní se škodovkama. Dneska mi ještě prodejce doporučil ¨odporové drátky¨ co s předřadí před žárovku. Tak uvidím. Používáte je někdo? Citovat
Shemik Odesláno 23. květen 2009 Odesláno 23. květen 2009 Wensdy me taky praskaly, sice ne jedna mesicne, ale me se i 2 za pul roku zdalo dost, tak jsem tam flak xenony a mam po starostech. Vykasli se na zarovky a dej tam taky xenony, lip uvidis a pri tom jak rychle Ti ty zarovky praskaj, se Ti ty xenony cenove vrati rychleji nez si dokazes predstavit. Me ta sada stala 1.700, mam ji tam cca pul roku a nemuzu si to vynachvalit. Vice zde: Citovat
shwaara Odesláno 23. květen 2009 Odesláno 23. květen 2009 Pokud se Ti automaticky svetla zapinaji pri startovani v poloze zhaveni, behem startovani zhasnou a pak zase naskoci, zkus je zapinat rucne az po nastartovani. Mne to u minulyho auta pomohlo, predtim mi odchazely po 14dnech. Zarovkam vadi otresy po zhasnuti (startovani = otresy). Citovat
Shemik Odesláno 23. květen 2009 Odesláno 23. květen 2009 Cece, to s tema otresama se mi moc nezda. Dyt si vem, jak se to auto zatrese pri startu, to je spis jen zachveni, nez otres. Pouhym startem podle me 2 tuny zeleza neroztreses tak, aby to nicilo zarovky. Nehlede k tomu, ze kdyz uz, tak pri takove jizde po poradnych kocicich hlavach by se to muselo trast daleko vic nez pri startu. Jinak pokud by dochazelo opravdu k velkym vibracim auta v souvislosti s otackama motoru, tak bych to odhadoval spis na spatny nebo povoleny silenbloky motoru. Citovat
shwaara Odesláno 23. květen 2009 Odesláno 23. květen 2009 No jo, ale na kocicich hlavach jedes uz s rozsvicenymi svetly, kterym otresy tak nevadi No je to jen tip k zamysleni, mne predtim vydrzely zarovky 1-2 tydny (el. byla OK) a potom 3 mesice a vic (nevim kolik, auto jsem po 3 mesicich prodal a Osram Night Breaker drzely). Mozna je to blbost a nahoda, mozna ne. Citovat
shwaara Odesláno 23. květen 2009 Odesláno 23. květen 2009 Vsiml jsem si, ze 607 automaticky rozsvecuje az po nastartovani, nikoli uz behem zhaveni, takze u te by to timhle stejne byt nemohlo. Citovat
Wensdy Odesláno 24. květen 2009 Autor Odesláno 24. květen 2009 Moje 807 rozsvěcuje až po nastartování. Citovat
plaz Odesláno 24. květen 2009 Odesláno 24. květen 2009 moje taky az po startu ale ne uplnym tak na pul Citovat
Shemik Odesláno 24. květen 2009 Odesláno 24. květen 2009 No me se na zapnuti klicku (na zhaveni) rozsviti vedne jen denni a ty uz pak sviti porad i po startu, takze se potkavacky nerozvecuji vubec. A v noci (nebo ve tme) na klicek take jen denni a az po startu se prene z dennich na potkavacky. Citovat
shwaara Odesláno 24. květen 2009 Odesláno 24. květen 2009 U Sonaty to prave bylo tak, ze na zhaveni se rozsvitily parkovacky i potkavacky, behem startovani potkavacky zhasly a po nastartovani se zas rozsvitily. Citovat
Burisek Odesláno 25. květen 2009 Odesláno 25. květen 2009 Původně zaslal: shwaara U Sonaty to prave bylo tak, ze na zhaveni se rozsvitily parkovacky i potkavacky, behem startovani potkavacky zhasly a po nastartovani se zas rozsvitily. takhle to má i kamarád na Boxerovy.... ale myslím si že by se to mělo rozsvítit až naskočí motor ne ?? Jinak já tam mám xenony,a super.... nic nepraská jak praskávalo,já měnil do měsíce i 3 žárovky,proto ty xenony.... ale ten odpor prý tomu dost pomůže... Citovat
Shemik Odesláno 25. květen 2009 Odesláno 25. květen 2009 Kuci, ale jak tady pisete, 3, nebo dokonce 2 zarovky za mesic, to je fakt narez. Tam musi, nebo muselo jit o zavadu. To fakt neni normalni. Me praskly 2 za pul roku a uz jsem nadaval a sel hledat xenony. Citovat
Wensdy Odesláno 25. květen 2009 Autor Odesláno 25. květen 2009 No já měl dříve na chvíli pokoj a pak to zase bylo častěji. A řekl bych že by asi praskaly i ostatní žárovky kdyby bylo větší napětí ale žádnou jinou jsem ještě neměnil. [upravil dne 25.5.2009 Wensdy] Citovat
Shemik Odesláno 25. květen 2009 Odesláno 25. květen 2009 A praskaj Ti v obou svetlech priblizne na stridacku, nebo jen v jednom ? Citovat
shwaara Odesláno 25. květen 2009 Odesláno 25. květen 2009 Mne praskaly na stridacku cca po 14 dnech, nechal jsem promerit elektriku a byla OK. Pry se jen prehrivaly:) Citovat
Wensdy Odesláno 25. květen 2009 Autor Odesláno 25. květen 2009 Nejdříve mi praskly asi čtyři v pravém světle a poslední dvě byly v levém. Citovat
Shemik Odesláno 25. květen 2009 Odesláno 25. květen 2009 Tak to musi byt nejaky binec v elektrice, nebo nevim. Kdyby praskaly jen v jednom svetle, tak bych jeste uvazoval, treba o spatne tesnosi, necistotach - to na zarovky take muze mit vliv, ale kdyz to praska v obou, tak to nebude ve svetlech. Jinak prehrivat by se take nemely, pokud ano, tak opet nejspis elektrika. Zarovka je prece i na dlouhy provoz stavena, takze se beznym pouzivanim prehrivat nemuze. Leda, pokud by to byly nejake uplne levne ksunty, tam covek nikdy nevi, ale pisete, ze jste zkouseli i lepsi zarovky, tak to nebude zarovkama. Wensdy, cece ja bych to neresil, nez nejake patrani po nejakem tom amperu navic, nebo bastleni nejakych odpurku, bych tam radsi flak ty xenony. Ta sada Te vyjde na cenu dvojich lepsich zarovek a mel bys vystarano, xenony nepraskaji vubec a jeste je s nima o hodne lepe videt. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.