Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Taky mám jeden problém,a už se mi zdá fakt neřešitelnej:(

Už nekonečně dloho řeším trhavý rány při ubrání a přidání plynu když tam mám rychlost.Jsou to takový tvrdý kopance jako když je utrženej spodní silentblok motoru. Jenže silentbloky jsou všechny komplet nový,poloosy bez vůlí,sto lidí včetně servisu mi řeklo že taková velká vůle musí bejt už jenom v diferáku,tak jsem vyměnil celou převodovku,rovnou i spojku:( Ty hnusný trhavý rázy při přidání a ubrání jsou pořád stejný:(:( 406 HDI,66kw,RHY.

Odesláno

Tak nikdo nic? Diagnostika hlásí pouze vadnou polohu snímače ply nového pedálu,ale to asi s rázy určitě nemá nic společnýho,protože na neutrál jde plyn od volnoběhu plynule nahoru až k max otáčkám.

Odesláno

ta řemenice je ze dvou kusů,spojených gumou--vadná je,když se ty dva díly protáčí, ale ta všelijak klepe,zvoní--vůbec se neprojevuje jak píšeš...

vyrábí se i celokovová...

Odesláno

Jo je tam taky dvouhmotová řemenice,když jsem dělal rozvody tak jsem jí zkoumal,neměla žádnou vůli a ani známky oddělenýho pohybu,tak fakt už nevim:( Co říkáte na možnost toho snímače polohy plynovýho pedálu? Já už jsem z toho fakt hotovej,jsou to takový rázy že to musí zákonitě ničit poloosy,zavěšení,prostě všechno.Na spojkový lamele mi to oddělalo i to její prostřední odpružení:( Proto jsem taky tu spojku měni,doufal jsem že to je ta závada a není. :(

Odesláno

toto tu uz bolo preberane hlavne deddo306break ma s tym tiez problem ma 2,0 Hdi 66kw a pomenil vsetko na naprave okrem poloosi a ja to mam tiez na mojej. Ked prudsie uberies alebo razantnejsie radis rychloti tak to trha. Ja som sa stym uz zmieril a tak jemnesie pustam spojku:D a tak okrajovo roby to viacero peugeotom

Odesláno
Původně zaslal: marko306

toto tu uz bolo preberane hlavne deddo306break ma s tym tiez problem ma 2,0 Hdi 66kw a pomenil vsetko na naprave okrem poloosi a ja to mam tiez na mojej. Ked prudsie uberies alebo razantnejsie radis rychloti tak to trha. Ja som sa stym uz zmieril a tak jemnesie pustam spojku:D a tak okrajovo roby to viacero peugeotom

No přesně jak píšeš,spojkou se to dá korigovat,ale tohle přece není normální:grr:grr:grr:grr Já už vyměnil půl auta,dokonce i převodovku:( Hodiny a hodiny práce:( a

pořád to samý,někde musí být příčina:grr:grr:grr

Odesláno

taky jsem měl podobný rány a myslel jsem, že někde necham celou nápravu. Zkuste pročistit všechny čidla, která by mohla mít vliv při přidání i ubrání plynu, nevim co tam všechno je , já toho poměnil taky celkem dost, ale jelikož rychle zapomínam, takže už nevim, co se mi u jakého čidla zlepšilo :nevim, taky by to mohlo být pallivovym popř. vzduchovym filtrem, kdo ví :)

Odesláno

Palivák je taky měněnej,ale už jsem slyšel že to může mít na svědomí taky plynovej potenciometr,je fakt že na diagnostice mi to hlásí \"chybná poloha snímače plynového pedálu\",nebo tak nějak,prostě nějakej **** s potenciometrem:nevim:nevim

Odesláno

tie cidla a filtre to nie je zly napad, ale podla mna je to mechanickeho razu. Do uvahy pripadaju aj tie silentbloky motoru alebo kĺb z polosi co vchadza do prevodovky tiez moze byt vybity.

Odesláno

No mně když to chcípalo, tak mi ho myslim odpojili, jestli to bude chcípat dál, ale rány mi to nedělalo - teda jestli mi odpojili opravdu to :). Možná by to chtělo zkusit všechno pročistit a uvidíš :). Nevim, jestli by ti to pomohlo třeba taky odpojit na zkoušku, ovšem ty máš drobet novější model než jsem měl já, tak aby ti při zkouškách nevyskočila nějaká hláška a nemusil si kvůli tomu na diagnostiku na smazání chyb. U novějších aut se bojim něco odpojovat :nevim

Odesláno
Původně zaslal: marko306

tie cidla a filtre to nie je zly napad, ale podla mna je to mechanickeho razu. Do uvahy pripadaju aj tie silentbloky motoru alebo kĺb z polosi co vchadza do prevodovky tiez moze byt vybity.

jo je to možný, ovšem za prostříkaní čidel taky nic nedá ;)

Odesláno

Poloosy mám všechny překontrolovaný důkladně,byl jsem až tak šílenej že jsem je vyndal a odkryl všechny manžety,zkoumal jsem vůle,nikde nic:grr:grr:grr Známej má taky 406 HDI,66kw a nic mu to nedělá,krásný plynulý reakce na přidání a ubrání plynu:grr:grr:grr:grr:grr:grr

Odesláno

jo ještě mi napadlo - 16V je prý hodně háklivý na vzduch, ale to asi bude problém spíš benzínu :). Teď mě taky napadlo - nemůže být něco špatného u turba? Ted nevim, jak se tomu říká ( obtokovej ventil, či něco podobného ), aby tam nebyla prodleva při sešlápnutí plynu apod. - i když to by asi necukalo při puštění plynu. Doufam, že jsem neřekl teď úplnej blábol :mad:. Radši se budu držet těch čidel, než budu uvažovat kdo ví o čem, a nakonec skončim u výfuku :D

Odesláno

mam podobny problem, teda aspon mne to robi pri akcelerovani 1 a 2 tesne po pretadeni, alebo po rozbehu a par krat to skoci a potom to ide plynule. Ale keby pustim plyn a brzdim motorom tqk zas to poskace a zacne plynule brzdit.... Robi to takto aj tebe, alebo tebe to trha furt?

Odesláno

Většinou to opravdu dělá nějakej silentblok,hlavně ten spodní (reakční vzpěra),tak se na to zkus mrknout,třeba ti to pomůže,já ho měnil a nic.

Odesláno
Původně zaslal: Kekros

jo ještě mi napadlo - 16V je prý hodně háklivý na vzduch, ale to asi bude problém spíš benzínu :). Teď mě taky napadlo - nemůže být něco špatného u turba? Ted nevim, jak se tomu říká ( obtokovej ventil, či něco podobného ), aby tam nebyla prodleva při sešlápnutí plynu apod. - i když to by asi necukalo při puštění plynu. Doufam, že jsem neřekl teď úplnej blábol :mad:. Radši se budu držet těch čidel, než budu uvažovat kdo ví o čem, a nakonec skončim u výfuku :D

Hele já už jsem tak bezradnej že bych klidně uvěřil tomu že to dělaj stěrače.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...