Edison Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 Dík.. Nemohu ho ovšem přijmout, i když se snad na Šebetov kouknu ... zeptal jsem se strýčka Googla... To by bylo unfair... Takže máš spíše paňáka Ty u mě... ;-) Citovat
Pegoo Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 Je mi jedno, jakou RZ mám na autě ,hlavně když ji znám. Citovat
punkac Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 Strakonice také neměly STB :Dale STA a STC a dál fakt hňupi ti soudruzi [upravil dne 19/5/09 punkac] Citovat
oddie Odesláno 27. květen 2009 Odesláno 27. květen 2009 Původně zaslal: Medvěd ...Údajně v Holandsku prý auto dostane RZ při první registraci a ta mu zústává až do šrotu (či prodeje mimo NL) - kdo viděl jejich RZ, tak asi chápe, že u nich (nebo třeba u Frantíků) je to fakt jedno. U frantíků je ale ve značce také zakomponován kraj, nebo co to tam maj, prostě místo registrace. Je to poslední dvojčíslí. Dá se to najít na stránkách sběratelů SPZ. Jinak mimochodem, systém, že mám svoji SPZ, a při prodeji auta si ji nechám, a plácnu si ji na další auto, které koupím, je mnohem, mnohem lepší a funkčnější než ten náš ultradementní systém výměny značky kvůli každému prdu, notabene na těch šílených úřadech s ještě šílenějšími frontami (ne, opravdu ještě všude nemají rezervaci přes internet jako třeba v Praze, a i když jí mají, stejně je to zbytečný opruz). A jen tak mimochodem, jinde taky třeba nemají monopolního výrobce SPZ, ale klidně je lisuje maník v karavanu před úřadem, takže se tam o mnoho snadněji řeší ztráta SPZ, či třetí značka na nosič na kouli, že... Citovat
marko306 Odesláno 27. květen 2009 Autor Odesláno 27. květen 2009 oddie, mohol by som ta poprosit odkaz na nejaku stranku tychto zberatelov? Ja tiez trosku zbieram EČ (pokusam sa uz mam, ale zo 20) Citovat
oddie Odesláno 27. květen 2009 Odesláno 27. květen 2009 Tady na klubu je sběratel Pajda, jeho stránky jsou http://www.spz.euweb.cz/ Na další se proklikáš od něj... Citovat
shwaara Odesláno 27. květen 2009 Odesláno 27. květen 2009 U \"RZ na cely zivot\" by mohly nastat problemy pri kradezi takove RZ. Dalsi vec je, ze je to dalsi krok k odpovednosti majitele za vozidlo (To aby se spravni organ zbavil dukazniho bremene pri dokazovani prestupku). Takze za me rikam ne. Citovat
Edison Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 Nezbavil. Majitel pořád nemusí být řidič, tedy pachatel. Citovat
aka Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 jak rika oddie...co se ti emdvede nelibi an francouzskych znackach? vzdyt jsou krasne jasne mame na cortine SPZ ve tvaru CB cislo cislo - cislo cislo......a ze by to bylo lepsi nebo horsi sem si fakt nevsimla... [upravil dne 28.5.09 aka] Citovat
shwaara Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 Edison: Vsak jsem nepsal, ze se na tom timhle neco zmeni. Jen jsem napsal, ze je to dalsi krucek k tomuto cili Citovat
Edison Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 Krůček to je. Ale rozhodně ne tímhle směrem. Citovat
shwaara Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 To je už asi věc názoru Doufám, že máš pravdu Citovat
Edison Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 To je holý fakt. Problém není v identifikaci majitele, ale v identifikaci řidiče. Kdyby něco takového mělo přispět k identifikaci řidičů, musel by RZ mít řidič a na auto, se kterým právě jede být povinen ji nasadit. To je ovšem úplný nesmysl. Takže jediná možnost je změna přestupkového zákona (nebo čeho), což s RZ nemá vůbec nic společného. Co by ovšem podle mě bylo mnohem zajímavější, je přenést velkou část povinného ručení z majitele na řidiče. To už by snad takový problém být nemusel. [upravil dne 28.5.2009 Edison] Citovat
marko306 Odesláno 28. květen 2009 Autor Odesláno 28. květen 2009 Původně zaslal: oddie Tady na klubu je sběratel Pajda, jeho stránky jsou http://www.spz.euweb.cz/ Na další se proklikáš od něj... dík:papa Citovat
shwaara Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 To by byl prave spolu s par dalsimi postupnymi zmenami dalsi krok k tomu, ze identifikace ridice by nebyla treba Ale dost, mame na to oba svuj nazor a asi se nepresvedcime, zatim ani neni o cem. Citovat
Edison Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 Pořád bude platit, že RZ bude identifikovat majitele (provozovatele), nebo vozidlo. Nikdy ne řidiče. K identifikaci řidiče lze dospět nejrůznějšími způsoby, systém RZ na to však nikdy vliv mít nebude. Řidič a vozidlo jsou zcela oddělené záležitosti. Citovat
shwaara Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 Prijde mi, ze asi kazdy mluvime o necem jinem a nejak se vzajemne nemuzeme pochopit:) Ja to prece nezpochybnuji, jen rikam, ze cilem postupnych zmen je, aby se ridic vubec nemusel identifikovat a odpovednost nesl majitel vozidla. [upravil dne 28/5/09 shwaara] Citovat
Edison Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 Nojo, ale změna systému RZ s tímhle nesouvisí a nikdy souviset nebude, pokud si na vozidlo RZ nebudou dávat řidiči. A to nebudou, takovou věc nikdy nikdo nenavrhne, natož, aby to někdo schváli. A o RZ se tu bavíme především. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.