Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dík.. Nemohu ho ovšem přijmout, i když se snad na Šebetov kouknu ... zeptal jsem se strýčka Googla... To by bylo unfair... Takže máš spíše paňáka Ty u mě... ;-)

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

...Údajně v Holandsku prý auto dostane RZ při první registraci a ta mu zústává až do šrotu (či prodeje mimo NL) - kdo viděl jejich RZ, tak asi chápe, že u nich (nebo třeba u Frantíků) je to fakt jedno.

U frantíků je ale ve značce také zakomponován kraj, nebo co to tam maj, prostě místo registrace. Je to poslední dvojčíslí. Dá se to najít na stránkách sběratelů SPZ.

Jinak mimochodem, systém, že mám svoji SPZ, a při prodeji auta si ji nechám, a plácnu si ji na další auto, které koupím, je mnohem, mnohem lepší a funkčnější než ten náš ultradementní systém výměny značky kvůli každému prdu, notabene na těch šílených úřadech s ještě šílenějšími frontami (ne, opravdu ještě všude nemají rezervaci přes internet jako třeba v Praze, a i když jí mají, stejně je to zbytečný opruz).

A jen tak mimochodem, jinde taky třeba nemají monopolního výrobce SPZ, ale klidně je lisuje maník v karavanu před úřadem, takže se tam o mnoho snadněji řeší ztráta SPZ, či třetí značka na nosič na kouli, že...

Odesláno

U \"RZ na cely zivot\" by mohly nastat problemy pri kradezi takove RZ. Dalsi vec je, ze je to dalsi krok k odpovednosti majitele za vozidlo (To aby se spravni organ zbavil dukazniho bremene pri dokazovani prestupku). Takze za me rikam ne.

Odesláno

jak rika oddie...co se ti emdvede nelibi an francouzskych znackach? vzdyt jsou krasne jasne :)

mame na cortine SPZ ve tvaru CB cislo cislo - cislo cislo......a ze by to bylo lepsi nebo horsi sem si fakt nevsimla...

[upravil dne 28.5.09 aka]

Odesláno

To je holý fakt. Problém není v identifikaci majitele, ale v identifikaci řidiče. Kdyby něco takového mělo přispět k identifikaci řidičů, musel by RZ mít řidič a na auto, se kterým právě jede být povinen ji nasadit. To je ovšem úplný nesmysl. Takže jediná možnost je změna přestupkového zákona (nebo čeho), což s RZ nemá vůbec nic společného.

Co by ovšem podle mě bylo mnohem zajímavější, je přenést velkou část povinného ručení z majitele na řidiče. To už by snad takový problém být nemusel.

[upravil dne 28.5.2009 Edison]

Odesláno

To by byl prave spolu s par dalsimi postupnymi zmenami dalsi krok k tomu, ze identifikace ridice by nebyla treba :)

Ale dost, mame na to oba svuj nazor a asi se nepresvedcime, zatim ani neni o cem.

Odesláno

Pořád bude platit, že RZ bude identifikovat majitele (provozovatele), nebo vozidlo. Nikdy ne řidiče. K identifikaci řidiče lze dospět nejrůznějšími způsoby, systém RZ na to však nikdy vliv mít nebude. Řidič a vozidlo jsou zcela oddělené záležitosti.

Odesláno

Prijde mi, ze asi kazdy mluvime o necem jinem a nejak se vzajemne nemuzeme pochopit:) Ja to prece nezpochybnuji, jen rikam, ze cilem postupnych zmen je, aby se ridic vubec nemusel identifikovat a odpovednost nesl majitel vozidla.

[upravil dne 28/5/09 shwaara]

Odesláno

Nojo, ale změna systému RZ s tímhle nesouvisí a nikdy souviset nebude, pokud si na vozidlo RZ nebudou dávat řidiči. A to nebudou, takovou věc nikdy nikdo nenavrhne, natož, aby to někdo schváli. A o RZ se tu bavíme především.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...