mychaylow Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 nazdar chlapi stává se mi,že jednou za měsíc dolejvám kolem 1 litru vody do chladiče.voda pořád někam mizí,přitom výměna těsnění pod hlavou proběhla minulý rok.na víčku od oleje žádné stopy po vodě nejsou,takže motor by tu vodu taky neměl papat.stále mám ale špinavou tu náddobu na vodu od jakoby rezavý vody,jako kdyby to utíkalo přes to víčko s pružinou.tam byla nějaká spuchřelá těsnící guma,kterou jsem vyhodil a vyseknul jsem si novou.je to divný...... 406 1.8 8V Citovat
Cune Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 Jednou mi taky mizela voda a zaboha jsem nedokázal najít místo úniku. Pomohlo mi až to, že jsem to nastartoval a sledoval motorovej prostor. A taky nic. Až když jsem trochu přidal plyn (čímž jsem zvýšil tlak vody v okruhu) jsem si všiml nepatrného čůrku vody, vycházejícího z titěrné dirky v hadici. Byl to malý pramínek, ale po opravě voda ubývat přestala. Možná ti to uniká jen při větším tlaku vody, zkus to a uvidíš. Vzhledem k tomu, jak malej pramínek vody to byl, nebyl jsem schopen závadu vystopovat, pač se to hned někde odpařovalo. A jednou na starej šůtě (škoda 120) mi taky mizela voda a nakonec jsem zjistil, že jsem blbě dotáhnul hlavu po výměně těsnění pod ní Ale pokud máš stopy orezlé vody u víčka, myslím, že tam bude příčina problému [upravil dne 19/5/09 Cune] Citovat
pastorek Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 Hrdzavá farba vody nieje závada ani prejav žiadnej závady. Skôr býva na osoh lebo sa dá podľa nej nájsť miesto úniku. Na tvojom mieste by som pozrel radiátor kúrenia či netečie lebo tam voda mizne do koberca alebo chladič lebo na ňom sa voda rýchle odparí. Vodítkom môže byť práve hrdzavý fľak. Pri najhoršom môžeš dať do vody trochu farbiva a natlakovať chladič. Vtedy sa každý únik prejaví. Citovat
punkac Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 Měl jsem to stejně jako CUNE na hadici, co vrací vodu do chladiče, na straně motoru byla nepatrně prodřelá a steřelá pod motex páskou normálně to nebylo vůbec vidět, jen když se přidal plyn, tak se objevily kapičky jinak okolo toho byl na hadici takový bílý šlem Hadici jsem skrátil o 1 cm a od té doby je to v pořádku [upravil dne 19/5/09 punkac] Citovat
Bret Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 Mně se voda ztrácela kolem plastového bazmeku vzadu za motorem (viz obrázek). Měl jsem ho prasklý a tlak vody pomalu vytlačoval \"O\" kroužek. Cena opravy cca 300 za díl + práce, mimochodem hnus velebnosti. Je tam málo místa [upravil dne 19.5.2009 Bret] [upravil dne 19.5.2009 Bret] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.