Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

shark: aha, takže tyčky boli pre mna :) no dobre vedieť, snáď to nie je \"smrteľné\" lebo do servisu sa fakt neponáhľam

ináč čo sa týka kovových nárazov zo zadu mňa napadajú také banality ako uchytenie zadných sedačiek v okách (ja som ich oblepil lepiacou páskou - idú ťažko zaklapnúť, ale potom už nemajú vôľu) alebo lietajúca rezerva alebo ako už bolo aj tu na stránkach spomínané - nejaký klepajúci kryt na výfuku či čo.....

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Mne ten kovovy zvuk zo zadu tak isto ide...zaujimave je ze su obdobia ked to vobec nepocujem a zvuk sa strati a inokedy zas to dava take rany ze mam normalne strach ze sa tam nieco ide ulomit. Nedavno som to od nervov rozobral, kupil nove horne ulozenia ze to idem vymenit a zaujimavost na ktoru som prisiel ze povodnym, teda starym ulozeniam a silentblokom nebolo absolutne nic. Tak som to tam namontoval naspat ako to bolo. Co sa tyka ostatnych silentblokov zadnej napravy, uz som pod tym prelezal kopu casu a nezda sa mi ze by tam nieco mohlo byt zle. Naozaj som si myslel ze ten zvuk je sto percent z tych hornych ulozeni ale po tomto som opat zmateny. Nemam absolutne ziadnu predstavu co by to mohlo byt. A co sa tyka tych umelohmotnych lahkych krytov tlmica...to nepripada do uvahy...

Odesláno

Jakmile se vjede do hlubší díry, je to rána jako z děla. Taková tupá rána. Kryty tlumičů mi drží dokonale. Kolega z práce má C4 - tedy naprosto stejný podvozek ( mimo jiného ) - už to nevydržel a zajel do Citroena. Sami přiznali, to nevelké tajemství, že pružiny jsou poddimenzovány a objednali mu silnější z Francie. provedli výměnu a má ticho..... vyšlo ho to zhruba na 3500 Kč.

Odesláno
Původně zaslal: robčo

Ja mam novy eibach pro kit -30mm, spickove pruzenie ten zvuk je stale tam...

Tak to je smutny, nehledě na to, že to stálo určitě víc. Já to neřešim, protože jezdíme z 90% ve 2. Ale fakt je, že tohle tedy hoši opravdu podcenili.

Odesláno

nikde som ale nenasiel 100percentnu odpoved na otazku...aky to je zvuk? co konkretne ho vydava? ako to odstranit? Kazdy pise napady co by to tak mohlo byt...niekto predsa musi vediet v com je problem:myslim

Odesláno

Niekto tu raz napisal velmi mudru vetu.Znela asi takto: Peugeot ma na kazdy den iny zvuk,alebo buchot.... Mne to robi tak ako to tu popisujete vsetci ostatni. Hoci som uz vela veci pomenil-aj tak este raz idem do servisu,poriadne to zo spodu skontrolujem,dam vymenit este tlmice a silembloky a pripadne ine zavady ktore objavim a ak to nepomoze tak tu šunku predam a hotovo. To som teda necakal ze take krasne autko mi bude zozierat nervy kazdy den.O peniazoch radsej pomlcim.

Odesláno

asi niet co dodat..ak toto cita niekto kto uz rozlustil problem zadnej napravy na 307 a uspesne nad tym zvitazil prosime ta o pomoc! Vsetkym by si usetril bezsenne noci:)

Odesláno

Vec sa ma tak ze tych poruch je viac a kazdemu nieco ine bucha.Mne aj tie plastove kryty padaju,ale ked som ich upevnil tak zase bucha cosi ine,asi to horne ulozenie tlmicov.Ked sa mi podari daco vyriesit tak dam vediet.Inak po vymene spodnych gulovych capou sa 50% hluku z podvozka stratilo.Ale to je na prednej naprave.

Odesláno

podla na to moze byt presne tak sko to ppisuje \"Pa.vlos\" s tou C4. Su to viacmenej identicke auta len s inou kasnou. Staci aby som nieco vlozil do kufra alebo ked v zadu sedi jedna osoba auto vyzera ako keby som mal v kufri 200kg cementu. A preto ked je auto akoze nalozene zadok je dole a buchoce to. Mozno by fakt pomohli nejake lepsie pruziny. Chcelo by to nejakeho pokusneho kralika :Dhlasi sa niekto?:D

Odesláno
Původně zaslal: omegascream

zdar, mne zas pre istotu klepe nieco na prednom lavom kolese. Robi to len na jemnych nerovnostiach a obzvlast ked pri tom aj zatacam. Je to taky pomerne rychly klepavy zvuk ako keby ste na kovovu tycku navliekli vacsi kovovy kruzok a z tou tyckou zatrepali....miestami to znie az ako take chrupanie. Neviem co to moze byt. Zatial sa mi do servisu nechce - to az na jar, ale zatial by mi aspon pomohlo vediet o co sa jedna a ci je to len kozmeticka zalezitost.

[upravil dne 8/1/10 omegascream]

omega nie su to tycky stabilizatora? ja som mal podobny problem

Odesláno

robozv: jasné ločkanie je dobrý výraz :D Ale do tohto zvuku to prejde až po čase. Najskôr to len klepoce....

dalibor: no je to možné, aj shark mi to písal, ale zatiaľ to neriešim (iba hlasnou hudbou :D) Aj tak zas navalilo snehu, tak sa mi rozhodne nechce v tom babrať

Odesláno

cus,

presne tohle jsem taky resil..hlavne na malych nerovnostech a pri zataceni..vypadalo to jako kdyby ty kola drzely na jednom sroubu nebo tak neco, bylo to dost neprijemny...vymenil jsem stabilizatory, silentbloky atd...ale nakonec to byly jen spodní čepy, takže žádná velká položka na opravu..

zdar, mne zas pre istotu klepe nieco na prednom lavom kolese. Robi to len na jemnych nerovnostiach a obzvlast ked pri tom aj zatacam. Je to taky pomerne rychly klepavy zvuk ako keby ste na kovovu tycku navliekli vacsi kovovy kruzok a z tou tyckou zatrepali....miestami to znie az ako take chrupanie. Neviem co to moze byt. Zatial sa mi do servisu nechce - to az na jar, ale zatial by mi aspon pomohlo vediet o co sa jedna a ci je to len kozmeticka zalezitost.

[upravil dne 8/1/10 omegascream]

Odesláno

robozv: jasné ločkanie je dobrý výraz :D Ale do tohto zvuku to prejde až po čase. Najskôr to len klepoce....

nezaznamenal som nijake klepotanie:o nevadi aj tak to musim vymenit

Odesláno

Zdrojů klepání bude asi více. tohle jsem našel na netu:

Model 307 se narodil s celou řadou dětských nemocí, z nichž některé se výrobce dosud pokouší léčit marně. Nejvýraznějším příkladem jsou vibrace řízení při jízdě, které se většinou servisy marně pokoušejí vyřešit laborováním s vyvážením kol – obvykle pomůže až výměna těhlic na přední nápravě. Jen částečně se podařilo vyřešit rázy od zadní nápravy dané vadným horním uložením tlumičů. Nová uložení se při přejezdu nerovností ozvou také, ale s menší intenzitou. Zdrojem hluku bývají též uložení předního příčného stabilizátorů, na což u peugeotu vymysleli řešení, za které by se nestyděl žádný domácí kutil – příslušné místo se vypodloží rozříznutou gumou.

A ještě tohle:

Při nájezdu na zpomalovací retardér nebo menší výtluk jedná se o nárazy na zadní nápravě obou kol. Kde je problém? Peugeot 307 má několik míst, která mohou způsobovat klepání v zadní části vozu, některé z těchto \"klepání\" jsou všeobecně známé a setkává se s nimi většina majitelů těchto vozů. Asi nejslabším místem zadní nápravy, které často způsobuje klepání, je horní uložení zadních tlumičů. Tento díl je vyroben z hliníkové slitiny a uvnitř je ložisko v gumovém pouzdře, které vyrovnává drobné natáčení tlumiče pérování při propružení. Gumová část tohoto dílu se časem proklepe, a pak naráží vnitřní ocelové ložisko na hliníkový obal, to způsobuje klepání a vibrace , které se přenáší do karoserie vozu. Výměna tohoto uložení není nijak složitá ani časově náročná, stačí uvolnit tlumič pérování od nápravy a vyšroubovat dva šrouby, které drží horní uložení v zadním podběhu. Cena horního uložení se v druhovýrobě pohybuje kolem 450Kč. Někdy bývá problém také v uložení samotné zadní nápravy, ta je upevněna ke karoserii dvěma držáky, ve kterých jsou umístěny silentbloky. Ty jsou ovšem nalisované v nápravnici a jejich výměna není nic jednoduchého, cena se pohybuje kolem 800Kč za kus. K opotřebení těchto silentbloků však většinou dochází až po ujetí většího počtu kilometrů, takže ve Vašem případě je málo pravděpodobné. Další, velmi častý problém bývá s ochranným krytem zadních tlumičů, jedná se o plastovou trubku, která kryje horní část tlumiče a chrání jej před nečistotami. Ta se často utrhne a sjede po tlumiči dolů, potom při přejetí nerovnosti způsobuje klepání do nápravy. Samozřejmě můžou být také vadné samotné tlumiče pérování, pokud je na těle tlumiče vidět vytékání oleje kolem těsnění pístu, tak je nutno jej vyměnit. Klepání mohou také způsobovat některé součásti karoserie, například 5té dveře občas klepou v upevnění mechanismu zámku, tady postačí seřízení, kterým přitáhneme dveře více ke karoserii. Někdy také klepou opěradla zadních sedaček v západkách, ty bývají potažené plastem a časem se může tento plastový povrch prodřít a pak začne klepat kovová západka o čep. Provizorně pomůže elektrikářská lepící páska, jinak výměna čepu.

Odesláno

Vcera uz jsem nevydrzel, protoze to jak mi to z kufru mlatilo pri jizde treba po koskach uz bylo moc. Celou dobu jsem si myslel, ze to je vypln 5. dveri, ale nakonec stacilo soupnout trochu uchyt zamku pod tou stribrnou listou v kufru a 80% zlepseni. Tak necham vymenit vyfuk, tak pri ty prilezitosti dam udelat i ulozeni tlumicu.

Bohuzel jak relativne ztichnul zadek slysim zas nic moc zvuky zepredu, vypada to na tycky stabilizatoru a to jsem je menil pred rokem, tzn. ccca 25000 km zpatky... Ikdyz vzhledem k silnicim se jim ani neni moc co divit.

Odesláno

No tak dnes som bol v servise na prehliadku podvozka.Na moje pocudovanie sme z mechanikom zistili ze len zadne tlmice aj s hornym ulozenim a na prednej naprave vymenime 4ks silembloky na spodnych ramenach.Ostatne vsetko OK. V pondelok idem na vymenu.Ak to buchanie po tejto oprave neprestane,zostava uz len zrejme posledna moznost a to je vypustit pneumatiky na polovicu aby bol maksi podvozok. :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...