Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

P306 1,6 hatch. 89ps 96rv bez abs

Cauki, ač jsem hledala, kde jsem mohla, mam problemek s brzdama, potrebuju vymenit komplet, jelikoz se mi jaksi utavily... to by problem nebyl... prace na odpoledne.

ALE!!!

Potrebovala bych vedet jaky typ desek - tvarove jdou na tydle kotouce 266mm chlazene

kotouce:

montovací strana: přední náprava

typ brzdového kotouče: chlazeno

průměr [mm]: 266

tloušťka brzdového kotouče [mm]: 20.5

minimální tloušťka [mm]: 18,5

výška [mm]: 27,4

průměr kruhového otvoru [mm]: 66

Počet otvorů: 4

pevnost v tahu [N/mm?]: 9

hmotnost [kg]: 9,4

- co jsem koukala na auto, tak by to melo byt takhle:

desky: desky2.jpg

rozmery kotouceu odpovidaji tomu, co mam na aute, i kdyz service box mi vyjel jen 247mm prumer.. to mi navadi, ale katalog mi nabizi dva tvary desek ten, kterej jsem uz hazela obrazek a pak tydle:

desky1.jpg

takze jsem z toho takova zmatena.... muj typ i podle toho co jsem koukala na auto je ty dve prvni volby, ale jestli nekdo ma tudle velikost kotoucu, prosim pisnete, jakej tvar desek mate.. DIKEC ..

ps:jezdim, ale nebrzdim a neni to dobrej pocit.. :-D

[upravil dne 6/5/09 Geri007]

Odesláno

Tak já mám ten samej problém a zrovna kupuju nový desky. Mám ty samý kotouče a desky jsou to ty na prvním obrázku. Záleží jestli máš Lucas nebo Bosch. Ale podle těch desek je to to samé co mám já. Kde jsi na ně kápla? Já tyhle totiž nikde neviděl.

Odesláno

tak já vám nevím. Ty první desky jsou na brzdiče ATE Teves ještě je mám na autě ale jsou na kotouče 247mm nevím jak jste přišli na to že tam máte 266mm? Bud sundat a změřit kotouč nebo sem hod vinko.

Odesláno

No ja ked som isiel kupovat kotuce aj platnicky, tak som iba zhodil koleso, pozrel som sa na tvar, odmeral som vsetko metrom a prislo mi presne to co som potreboval:papa

Odesláno
Původně zaslal: Capy

tak já vám nevím. Ty první desky jsou na brzdiče ATE Teves ještě je mám na autě ale jsou na kotouče 247mm nevím jak jste přišli na to že tam máte 266mm? Bud sundat a změřit kotouč nebo sem hod vinko.

Já dám na servicebox vinko a mám tam dva druhy brzd, Girling 266mm nebo Bosch 266mm. Přitom na brzdách mám napsáno Lucas.:D:D:D Takže by to mělo být Lucas Girling, ale podle tvaru na výkresu mi spíš připadá, že mám Bosch. A ty destičky s tím plíškem tam mám. Tak fakt nevím, co mám objednat.

Odesláno

Capy: no ja kotouce merila...a mam 266...ale service box mi hlasi ze 247... jenze zase problem 247 se prevazne delalny nechlazeny ( i kdyz par jich je taky hlazenejch ) takze je v tom bordel... sice jsem si na francouzsky auto uz zvykla, ale todle me docela rozciluje... u Opela jsem prisla rekla co mam za auto a kluci mi dali dily a byl klid vse pad¨sovalo okamzite...

Odesláno

Qcko: to ja jsem se taky divala, ale proste mito porad nejak nesedi.. merila a divala...myslim si, ze se v autech hrabu uz dost dlouho, ale todle me zarazi.. no zkuasim objednat ten prvni pbrazek - tvar desky a uvidime..

Odesláno

taky uz nekdo mohl ty trmeny vymenit za ty vetsi, aby to lip brzdilo. To jsem ted udelal zrovna ja na svoji 406. Ono u moji 406 po zadani VIN by se asi leckdo divil co tam je za veci, ktery v serviceboxu nejsou uvedeny :D

Odesláno

Vitin, mylsis ty Feroda Thermo quiet ??? bo na co jsem kde narazila?:-)))))

chtela jsem davat ate power disky, ale na druhou tranu feroda mam vyzkouseny taky na bejvalym aute a brzdilo to na svrnknuti na polovicnim kotouci a nechlazenym, tak tady to bude taky good:roker

Odesláno

Ferry: presne tak, podle boxu mam mit 247 ale mam tam 266 chlazeny..takze si taky myslim, ze to nekdo menil.. tak snad to bude ok a bude vse sedet... pravdepodobne v sobotu to budu menit a doufam, ze vse pujde hladce jako na jinych autech, co jsem delala.. ze me francouz zase neprekvapi - tak jak to umi..:super:bacha:D

Odesláno
Původně zaslal: Geri007

Vitin, mylsis ty Feroda Thermo quiet ??? bo na co jsem kde narazila?:-)))))

chtela jsem davat ate power disky, ale na druhou tranu feroda mam vyzkouseny taky na bejvalym aute a brzdilo to na svrnknuti na polovicnim kotouci a nechlazenym, tak tady to bude taky good:roker

Jo, myslel jsem kde jsi splašila ty desky na prvním obrázku. Já kupuju v Elitu a tam je nemají. Dík:nevim

Odesláno

to Geri pokud ti servis box hází že tam máš 247mm tak je divný že tam máš 266mm protože na brdič ATE se dávali jen 247mm pokud se nepletu. A dát jen větší kotouč na tyhle brdiče nejde protože se tam za prvé nevejde a za druhé má jinou výšku. 266 má brzdící plochu asi o 7mm blíž ke kolu zrovna včera jsem zkoušel jestli se mi tam vejdou větší brzdiče takže to vím. Jinak 247 jsou i chlazený mám je na autě. Dopručil bych to ještě jednou změřit protože je mi to fakt divný. Nebo sem hod foto brzdiče a řeknu ti co je to za druh

Odesláno

Já dám na servicebox vinko a mám tam dva druhy brzd, Girling 266mm nebo Bosch 266mm. Přitom na brzdách mám napsáno Lucas.:D:D:D Takže by to mělo být Lucas Girling, ale podle tvaru na výkresu mi spíš připadá, že mám Bosch. A ty destičky s tím plíškem tam mám. Tak fakt nevím, co mám objednat.

ty brzdiče co mám doma mají taky vyraženo Lucas a podle servis boxu (obrázku) jsou to Girlingy. Jinak tedka je na tyhle brzdiče akce na desky ferodo ds performance za 1100kč z 3600kč

Odesláno

Ten první obrázek jsou Girling, ten druhý je Bosch. Stejně nechápu, proč podle vinka tam uvedou dvojí brzdy, když na tom autě jsou jen jedny. Podle mně na tom service boxu jsou pěkný ptákoviny.

Já mám 306 1,6l rok 2001 restyl, takže tam mám plno věcí úplně jinejch než se doposud dávaly. Spíš tam dali dost věcí z 206ky.

[upravil dne 6.5.2009 vitin]

Odesláno

ty první jsou girling a já na nich mám vyraženo lucas.

Ty druhé bosh

nejlepší je mrknout na brzdič a hned poznáš co je to zač už podle oka girling lucas má na sobě dvě kulaté díry a průměru tak 10mm.

Odesláno
Původně zaslal: Capy

ty první jsou girling a já na nich mám vyraženo lucas.

Ty druhé bosh

nejlepší je mrknout na brzdič a hned poznáš co je to zač už podle oka girling lucas má na sobě dvě kulaté díry a průměru tak 10mm.

No já tam mám lucas, takže to bude stejný jak u tebe. Kde jsou ty díry?

Já na to čučel ve smontovaným stavu, ale to nepoznáš. Jedině to rozhodit a to se mi nechce dokud nemám desky. Ale jestli máš taky Lucas, tak je to asi ono a napiš mi, jaký kupuješ desky a kde? Moc dík!

[upravil dne 6.5.2009 vitin]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...