RadekD Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 Ahoj lidi, prosím o radu - po demontování krycího deklu na motoru jsem zjistil, že mi prolíná olej kolem příruby a ventilu, nebo čidla. Nevím co to je. Mohl by mi někdo pomoci to identifikovat a poradit co s tím?? Díky moc za rady. obrazek1 obrazek2 obrazek3 [upravil dne 3/5/09 Ferry] [upravil dne 4/5/09 RadekD] Citovat
bure Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 Původně zaslal: RadekD Ahoj lidi, prosím o radu - po demontování krycího deklu na motoru jsem zjistil, že mi prolíná olej kolem příruby a ventilu, nebo čidla. Nevím co to je. Mohl by mi někdo pomoci to identifikovat a poradit co s tím?? Díky moc za rady. ten olej ti dost pravdepodobe unika z turbodmychadla a na to jak je to vazne, necht odpovedi jini, erudovanjesi, tedy pokud je ma diagnoza spravna [upravil dne 3/5/09 Ferry] Citovat
BV406 Odesláno 4. květen 2009 Odesláno 4. květen 2009 a ztraci se ti olej, nebo ti jde modry dym z vyfuku ? [upravil dne 4/5/09 BV406] Citovat
RadekD Odesláno 4. květen 2009 Autor Odesláno 4. květen 2009 Na to jsem se nekoukal, mrknu na to dneska a napíšu. Olej to ale nežere, alespoň mi to nepřijde. Citovat
AnotherOne Odesláno 4. květen 2009 Odesláno 4. květen 2009 Tam sa myslím pripája odvetrávanie zo skrine. Pokiaľ by to bolo to, tak to bude len zlým utesnením, nič vážne. Únik na turbe zkontroluješ podľa toho koľko oleja vytečie po odpojení spodnej hadice z intercoolera. Citovat
RadekD Odesláno 4. květen 2009 Autor Odesláno 4. květen 2009 Původně zaslal: AnotherOne Tam sa myslím pripája odvetrávanie zo skrine. Pokiaľ by to bolo to, tak to bude len zlým utesnením, nič vážne. Únik na turbe zkontroluješ podľa toho koľko oleja vytečie po odpojení spodnej hadice z intercoolera. Intercooler je ten menší chladič ve tvaru kvádru vedle chladiče motoru (sahary) ?? Citovat
BV406 Odesláno 4. květen 2009 Odesláno 4. květen 2009 mame stejny motor, viz here http://www.peugeot-club.cz/forum/viewthread.php?tid=54844 Citovat
RadekD Odesláno 4. květen 2009 Autor Odesláno 4. květen 2009 Tak jsem to hned po příchodu domů kontroloval - žádný modrý dým z výfuku, olej jsem nechal měnit někdy v únoru a nepozoruji, že by ho ubylo ( ještě jsem nedolíval, na měrce je na maximu), spodní hadici od intercooleru jsem odmontoval a nevyteklo nic (tedy - neměl jsem nastartovaný motor) - když jsem tam sáhl prstem, na dně hadice i intercooleru bylo oleje asi tak na umazání hadru (skoro nic), taky jsem to s ním trochu vytřel. Takže ještě má někdo nějaký nápad?? Bude to jen tím těsněním?? Co je to za ventil, nebo čidlo před začátkem hadice směrem od motoru k intercooleru?? Tam to mám celé mastné. Díky za odpovědi. Citovat
BV406 Odesláno 4. květen 2009 Odesláno 4. květen 2009 co to je za cidlo nevim, na to si pockam, to me taky zajima Citovat
RadekD Odesláno 5. květen 2009 Autor Odesláno 5. květen 2009 Tak jsem se vrátil od Vašendy, chlápek na diagnostice pohodář, příjemné jednání na příjmu - fakt jsem příjemně překvapený. Ten malinký únik oleje je prý časem normální, a měla by to prý být nějaká klapka (asi i zpětná) pro uzavření potrubí při vypnutí motoru. Nevím... bylo mi to tak řečeno. Díky všem za info a rady. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.