Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidi, prosím o radu - po demontování krycího deklu na motoru jsem zjistil, že mi prolíná olej kolem příruby a ventilu, nebo čidla. Nevím co to je.

Mohl by mi někdo pomoci to identifikovat a poradit co s tím??

Díky moc za rady.

obrazek1

obrazek2

obrazek3

[upravil dne 3/5/09 Ferry]

[upravil dne 4/5/09 RadekD]

Odesláno
Původně zaslal: RadekD

Ahoj lidi, prosím o radu - po demontování krycího deklu na motoru jsem zjistil, že mi prolíná olej kolem příruby a ventilu, nebo čidla. Nevím co to je.

Mohl by mi někdo pomoci to identifikovat a poradit co s tím??

Díky moc za rady.

ten olej ti dost pravdepodobe unika z turbodmychadla a na to jak je to vazne, necht odpovedi jini, erudovanjesi, tedy pokud je ma diagnoza spravna :myslim:roker;)

[upravil dne 3/5/09 Ferry]

Odesláno

Tam sa myslím pripája odvetrávanie zo skrine. Pokiaľ by to bolo to, tak to bude len zlým utesnením, nič vážne. Únik na turbe zkontroluješ podľa toho koľko oleja vytečie po odpojení spodnej hadice z intercoolera.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Tam sa myslím pripája odvetrávanie zo skrine. Pokiaľ by to bolo to, tak to bude len zlým utesnením, nič vážne. Únik na turbe zkontroluješ podľa toho koľko oleja vytečie po odpojení spodnej hadice z intercoolera.

Intercooler je ten menší chladič ve tvaru kvádru vedle chladiče motoru (sahary) ??

Odesláno

Tak jsem to hned po příchodu domů kontroloval - žádný modrý dým z výfuku, olej jsem nechal měnit někdy v únoru a nepozoruji, že by ho ubylo ( ještě jsem nedolíval, na měrce je na maximu), spodní hadici od intercooleru jsem odmontoval a nevyteklo nic (tedy - neměl jsem nastartovaný motor) - když jsem tam sáhl prstem, na dně hadice i intercooleru bylo oleje asi tak na umazání hadru (skoro nic), taky jsem to s ním trochu vytřel. :)

Takže ještě má někdo nějaký nápad??

Bude to jen tím těsněním??

Co je to za ventil, nebo čidlo před začátkem hadice směrem od motoru k intercooleru?? Tam to mám celé mastné.

Díky za odpovědi. :papa

Odesláno

Tak jsem se vrátil od Vašendy, chlápek na diagnostice pohodář, příjemné jednání na příjmu - fakt jsem příjemně překvapený. :super

Ten malinký únik oleje je prý časem normální, a měla by to prý být nějaká klapka (asi i zpětná) pro uzavření potrubí při vypnutí motoru. Nevím... bylo mi to tak řečeno.

Díky všem za info a rady. :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...