Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pánové, můžete mi prosím poradit, kde najdu šroub na seřízení volnoběžných otáček?

Mám 1.4i motor TU3M se vstřikováním Mono-Jetronic a otáčky 1100ot/min...

díky:papa

post-0-14109606569764_thumb.jpg

Odesláno

Je potřeba trochu poladit natočení destičky potencionmetru vůči škrtící klapce a popřípadě paralerně stim seřídit i doraz na škrtící klapce...(imbus 4mm)

Jukni na http://forum.205gti.org/index.php ......sekce servis....neni to tak jednoduche:mrk

K dosažení spravneho výsledku je potřeba mít v bezchybném stavu zapalovaní(svíčky,kabely,rozdělovač-palec i víčko+regulaci předstihu)+regulaci volnoběžných otáček pomocí krokového motorku+jeho vnitřní spinač režimu volnoběh+dobry stav teplotního čidla..:papa.....

[upravil dne 30/4/2009 Pája Rybišár]

Odesláno

myslíš toto?:myslim :

Takže aby jste v tom měli jasno, tak se s vámi podělím se svými zkušenostmi. Nastavení se musí dělat pouze při ohřáteém motoru, to znamená, kdy už je teplý i chladič. Potenciometr je přidělán 4 šroubky typu Torx, u jednoho auta mám obyč a u druhého torx s výstupkem uprostřeď (potřebujete speciální bit) Já osobně sem s laborováním kolem nastavení strávil asi 14 dní a ze začátku sem pro lepší přístup sundaval plastové sání mezi filtrem a vstřikem, ale časem sem tam nacpal ruku i bez demontáže.

Tak samotné nastavení. Povolíme lechce 4 torxy a zapneme klíčky do druhé polohy (poslední před startérem) Jelikož je motor ohřátý na provozní teplotu, měla by se škrtící klapka skoro dotýkat dorazu (zavřeno) to v jaké poloze se nachází právě přímo ovlivňuje potenciometr a jeho poloha. Když budeme potenciometrem pomalu otáčet, měl by se hýbat krokový motorek a tím hýbat s klapkou. Pokud se při otáčení potenciometrem klapka nehýbe je v háji KROKOVÝ MOTOREK . Správné polohy docílíme tedy, když se klapka blíží k dorazu a je slyšet cvaknutí relátka v motorovém prostoru( spínač volnoběhu ) Pokud nic necvaká tak je v hájí spínač volnoběhu, který je součástí krokového motorku.

Není to sice úplně přesné nastavení, ale 2000 otáček na teplý volnoběh už po tomhle mít nebudete

a teď několik důležitých podmínek: funkční čidlo teploty vody, správně seřízený předstih, dostatečně volné plynové lanko.

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: milhaus

myslíš toto?:myslim :

Takže aby jste v tom měli jasno, tak se s vámi podělím se svými zkušenostmi. Nastavení se musí dělat pouze při ohřáteém motoru, to znamená, kdy už je teplý i chladič. Potenciometr je přidělán 4 šroubky typu Torx, u jednoho auta mám obyč a u druhého torx s výstupkem uprostřeď (potřebujete speciální bit) Já osobně sem s laborováním kolem nastavení strávil asi 14 dní a ze začátku sem pro lepší přístup sundaval plastové sání mezi filtrem a vstřikem, ale časem sem tam nacpal ruku i bez demontáže.

Tak samotné nastavení. Povolíme lechce 4 torxy a zapneme klíčky do druhé polohy (poslední před startérem) Jelikož je motor ohřátý na provozní teplotu, měla by se škrtící klapka skoro dotýkat dorazu (zavřeno) to v jaké poloze se nachází právě přímo ovlivňuje potenciometr a jeho poloha. Když budeme potenciometrem pomalu otáčet, měl by se hýbat krokový motorek a tím hýbat s klapkou. Pokud se při otáčení potenciometrem klapka nehýbe je v háji KROKOVÝ MOTOREK . Správné polohy docílíme tedy, když se klapka blíží k dorazu a je slyšet cvaknutí relátka v motorovém prostoru( spínač volnoběhu ) Pokud nic necvaká tak je v hájí spínač volnoběhu, který je součástí krokového motorku.

Není to sice úplně přesné nastavení, ale 2000 otáček na teplý volnoběh už po tomhle mít nebudete

a teď několik důležitých podmínek: funkční čidlo teploty vody, správně seřízený předstih, dostatečně volné plynové lanko.

to sem psal já:mrk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...