milhaus Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 Pánové, můžete mi prosím poradit, kde najdu šroub na seřízení volnoběžných otáček? Mám 1.4i motor TU3M se vstřikováním Mono-Jetronic a otáčky 1100ot/min... díky:papa Citovat
N3R3Z Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 joo být to klasickej karbec bez vstřikování tak ti poradím... zkus se optat na 205foru... tam se dočkáš odpovědi asi dřív Citovat
Pája Rybišár Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 Je potřeba trochu poladit natočení destičky potencionmetru vůči škrtící klapce a popřípadě paralerně stim seřídit i doraz na škrtící klapce...(imbus 4mm) Jukni na http://forum.205gti.org/index.php ......sekce servis....neni to tak jednoduche:mrk K dosažení spravneho výsledku je potřeba mít v bezchybném stavu zapalovaní(svíčky,kabely,rozdělovač-palec i víčko+regulaci předstihu)+regulaci volnoběžných otáček pomocí krokového motorku+jeho vnitřní spinač režimu volnoběh+dobry stav teplotního čidla....... [upravil dne 30/4/2009 Pája Rybišár] Citovat
milhaus Odesláno 1. květen 2009 Autor Odesláno 1. květen 2009 myslíš toto? : Takže aby jste v tom měli jasno, tak se s vámi podělím se svými zkušenostmi. Nastavení se musí dělat pouze při ohřáteém motoru, to znamená, kdy už je teplý i chladič. Potenciometr je přidělán 4 šroubky typu Torx, u jednoho auta mám obyč a u druhého torx s výstupkem uprostřeď (potřebujete speciální bit) Já osobně sem s laborováním kolem nastavení strávil asi 14 dní a ze začátku sem pro lepší přístup sundaval plastové sání mezi filtrem a vstřikem, ale časem sem tam nacpal ruku i bez demontáže. Tak samotné nastavení. Povolíme lechce 4 torxy a zapneme klíčky do druhé polohy (poslední před startérem) Jelikož je motor ohřátý na provozní teplotu, měla by se škrtící klapka skoro dotýkat dorazu (zavřeno) to v jaké poloze se nachází právě přímo ovlivňuje potenciometr a jeho poloha. Když budeme potenciometrem pomalu otáčet, měl by se hýbat krokový motorek a tím hýbat s klapkou. Pokud se při otáčení potenciometrem klapka nehýbe je v háji KROKOVÝ MOTOREK . Správné polohy docílíme tedy, když se klapka blíží k dorazu a je slyšet cvaknutí relátka v motorovém prostoru( spínač volnoběhu ) Pokud nic necvaká tak je v hájí spínač volnoběhu, který je součástí krokového motorku. Není to sice úplně přesné nastavení, ale 2000 otáček na teplý volnoběh už po tomhle mít nebudete a teď několik důležitých podmínek: funkční čidlo teploty vody, správně seřízený předstih, dostatečně volné plynové lanko. Citovat
vinorak Odesláno 13. květen 2009 Odesláno 13. květen 2009 Původně zaslal: milhaus myslíš toto? : Takže aby jste v tom měli jasno, tak se s vámi podělím se svými zkušenostmi. Nastavení se musí dělat pouze při ohřáteém motoru, to znamená, kdy už je teplý i chladič. Potenciometr je přidělán 4 šroubky typu Torx, u jednoho auta mám obyč a u druhého torx s výstupkem uprostřeď (potřebujete speciální bit) Já osobně sem s laborováním kolem nastavení strávil asi 14 dní a ze začátku sem pro lepší přístup sundaval plastové sání mezi filtrem a vstřikem, ale časem sem tam nacpal ruku i bez demontáže. Tak samotné nastavení. Povolíme lechce 4 torxy a zapneme klíčky do druhé polohy (poslední před startérem) Jelikož je motor ohřátý na provozní teplotu, měla by se škrtící klapka skoro dotýkat dorazu (zavřeno) to v jaké poloze se nachází právě přímo ovlivňuje potenciometr a jeho poloha. Když budeme potenciometrem pomalu otáčet, měl by se hýbat krokový motorek a tím hýbat s klapkou. Pokud se při otáčení potenciometrem klapka nehýbe je v háji KROKOVÝ MOTOREK . Správné polohy docílíme tedy, když se klapka blíží k dorazu a je slyšet cvaknutí relátka v motorovém prostoru( spínač volnoběhu ) Pokud nic necvaká tak je v hájí spínač volnoběhu, který je součástí krokového motorku. Není to sice úplně přesné nastavení, ale 2000 otáček na teplý volnoběh už po tomhle mít nebudete a teď několik důležitých podmínek: funkční čidlo teploty vody, správně seřízený předstih, dostatečně volné plynové lanko. to sem psal já Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.