Guest servisman Odesláno 29. srpen 2010 Odesláno 29. srpen 2010 nedá mi to ale u tvýho jak je v odkazu má jiné rozměry takže bych prodělal Citovat
Guest servisman Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 tak se dá vyměnit i ten větší tu vidite rozdíl nový starý Citovat
Guest servisman Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 na boku je vystupek ten má zapadnout do otvoru v ojničce Citovat
Martin 1981 Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 ja mam kaput ten vacsi,treba podlozit motor ked ste menili tu ojnicku? Citovat
Benžík Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 Pokud jenom vyndaváš ojničku, nemusíš podkládat motor. Motor visí na takovym velkym silentbloku, co je pod držákem (jsou tam celkem 3, z toho 2 v tý ojničce). Ta ojnička a silentbloky v ní jsou jen reakční, mají za úkol dělat protisílu při tahu motoru, neni na nich motor zavěšenej. Pokud bys chtěl měnit silentblok pod tim držákem, tak už motor podložit (nebo zavěsit) musíš. Citovat
Martin 1981 Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 Pokud jenom vyndaváš ojničku, nemusíš podkládat motor. Motor visí na takovym velkym silentbloku, co je pod držákem (jsou tam celkem 3, z toho 2 v tý ojničce). Ta ojnička a silentbloky v ní jsou jen reakční, mají za úkol dělat protisílu při tahu motoru, neni na nich motor zavěšenej. Pokud bys chtěl měnit silentblok pod tim držákem, tak už motor podložit (nebo zavěsit) musíš. ok dik za radu Citovat
Martin 1981 Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 da sa zohnat samostatne aj ten vacsi zatial som ho nikde nenasiel:myslim Citovat
Bendy_- Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 27.9.2010 v 10:11 honza 406 psal: tak se dá vyměnit i ten větší tu vidite rozdíl nový starý Citovat
taven Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 tak se taky chystam na vymenu toho mensiho silentbloku ojnicky - ten bliz ke kabine. Jenom si nejsem 100% jistej typem, mam 1.8 81kw rok 2000, vin VF38BLFYF80964934. Vzhledove to je taky tohle http://eshop.autobenex.cz/cz/sortiment/motor/zaveseni-motoru/drzak-motoru/?skt=5230.1.0&kTypCode=SA8003205 , ale v service boxu mam u ojnicky cislo 1806 34 a BENEX ma napsano pro cislo 1839.46. Poradi nekdo? Citovat
Guest servisman Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 máš tu samou ojničku jako já jsem dával návod origo je 180634 v autobenexu je i 183946 ta je pro starší . Citovat
taven Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 diky moc, uz bych malem koupil spatnou... maji to v katalogu spatne a u motoru LFY 81kw tuhle nemaji vubec uvedenou, proto sem ji nemohl najit... je jenom u LFX 66kw, EW 85kw... Citovat
taven Odesláno 22. říjen 2010 Odesláno 22. říjen 2010 tak zase takova sranda vymena nebyla... celkem mi to mohlo trvat tak 1,5 hodiny. Takze par rad pro panelakovy typy jako sem ja . Prvni problem byl s povolenim sroubu u vetsiho silentbloku ojnicky - obycejnym klicem to neslo a malem sem strhnul matku, gola se nevesla... nakonec pomohl takovej ten prstynkovej klic, nvm jak se mu presne rika...a sroub u mensiho silentbloku golou. Dalsi vec - zapamatujte si nejen polohu mensiho silentbloku co menite, je treba si pamatovat i ten druhy - coz sem zjistil pozde , takze musim ted u kolegy zkontrolovat jestli to ma stejne, protoze ojnicka se tam da dat i obracene a ten vetsi silentblok alespon u me nebyl uprostred. Stara guma sla vytlouct dobre, davejte pozor pri rezani pilkou abyste uplne rozrizli tu kovovou objimku staryho silentbloku, me se to napoprve nepovedlo, chybela mi tak desetinka mm. ktery sem si nevsimnul a snazil sem se to vymlatit ven, coz neslo, a dorezat uz taky neslo protoze to bylo pomlaceny . A tak sem musel znovu rezat na druhe strane, tentokrat sem to zase naopak proriznul moc a trochu nacal i ojnicku ... ale najednou to slo skoro samo ven. Novej silentblok sem mel asi 2 hodiny v mrazaku, trochu sem podel celeho kraje nanes olej, ale rek bych ze moc malo... a pak sem tak pul hodiny mlatil ruznejma predmetama... orech od goly sem mel asi moc malej, s tim mi to totiz moc neslo. No nakonec se podarilo, i kdyz ojnicka je trochu znasilnena od sveraku a silenblok - ta kovova objimka od ruznejch kovovejch veci kterejma sem to tam namlatil . Zpatky sem to uz daval za tmy, takze mi to taky dvakrat neslo, ale nakonec se povedlo a zmena je hned znat, uz mi neskace radicka na 2 a 4 pri pridani a ubrani plynu ... tak a konec monologu Citovat
pták Odesláno 17. listopad 2010 Odesláno 17. listopad 2010 ahoj všem,chci se poptat když koukám na obrázek na první stránce uchycení ojničky,tak já to mám trochu jinak,lépe řečeno otočené,velký mám na plocho a malý na stojáka,mám doma nový malý silentblok a chystám se ho vyměnit,ale uchycení mě překvapilo,chci si ho o víkendu vyměnit,ale na 100% to nevim jak pořádně ho vymontovat,díky za pomoc Citovat
Guest servisman Odesláno 26. duben 2014 Odesláno 26. duben 2014 Tak při dnešní kontrole a dotažení hlavního silentbloku motoru,který byl malinko povolený jsem zjistil že na ojničce je opět načatý malý silentblok , takže mne čeká výměna po 5 letech provozu. Citovat
misho.1709 Odesláno 11. duben 2015 Odesláno 11. duben 2015 (upraveno) Zdravím, tak po dlhšom čase pozorovania som dnes zbadal, že guma na ojničke sa už roztrhla. Vyzerá to takto:http://www.fastimages.eu/images/imag2220.jpg Zatiaľ sa to výrazne neprejavuje nijak, ale chcel by som ten silentblok vymeniť. Treba pri výmene vypodložiť motor alebo nie? Vie mi niekto poradiť aký silentblok presne potrebujem, ak by som menil len ten konkrétny alebo celú ojničku, za čo najlepší pomer cena/kvalita? Viem, že osobitne to vychádza lacnejšie, len neviem či budem mať toľko času sa s tým šprtať. Auto v podpise. Upraveno 11. duben 2015 uživatelem misho.1709 Citovat
edo172 Odesláno 19. duben 2015 Odesláno 19. duben 2015 Na vymenu nepotrebujeś vypodložiť motor.Stači odmontovať obe šruby ojničku vybrať nasadiť novu dať śruby spať a dotiahnuť.Ja som menil asi pred 2 rokmi a kupoval som celu ojničku (40€). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.