Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zdar všem mam peugeot 306 r.v. 2000, 1.6, mám takový problém, jel jsem a najednou sem mi rozsvítila kontrolka STOP tak sem zastavil chvíly počkal a pak zas nastratoval, chvíly sště svítila a pak zhasla, po chvíly se zas rozsvítila a pak se občas zhasla při průjezdu zatáčkou, občas ne vždy zhasla a zas se rozsvítila tak nevim.....prosím o radu co by to mohlo být??? děkuji

Odesláno
Původně zaslal: purkmistr

tak tak, myslím že málo brzdovky

To by svítila ruční brzda,ne?Alespoň mě to tak dělá....Spíš bych tipoval olej:myslim
Odesláno

co ventilatory, fungujou ? ma to auto klimatizaci ? videl bych to bud na ridici jednotku vetraku ( tzv. Bitron, v levem prednim podbehu pod plastovym nadkolim ), nebo relatka vetraku pod predni maskou ( zarezle konktakty, upadly drat apod ), nebo cidlo teploty chladici kapaliny ( hnede ) pro ridici jednotku vetraku ( zoxidovany konektor, spatne hodnoty )

Odesláno

čau, hele tak provozní kapaliny jsou všechny v pořádku, jo auto má klimu, a všiml jsem si že mi neběží 1 ventilátor, a přitom jsou všechny pojistky v pohodě...jo a vždy když teplota vylezla na 90 tak se rozsvítila a když klesla na 80 tak zhasla ta STOPKA...:o:myslim:myslim

Odesláno

tak je to bud tema relatkama v predni masce , nebo zaoxidovanyma kontaktama te jednotky Bitron v podbehu ( pripadne spatna cela jednotka ) nebo to muze byt i to hnede cidlo teploty na domecku termostatu. Vzhledem k tomu, ze budiky i RJ motoru maji kazdy svoje vlastni cidlo teploty, tak se to nemusi na nicem jinem projevit nez na tech vetracich

[upravil dne 28/4/09 Ferry]

Odesláno

čau, a ty ventilátory by měly bežet oba?? nebo kdy se má rozběhnout ten druhej???? a to má každej ventilátor svojí tu řídící jednotku??? a ty relé to teda nejsou??

[upravil dne 28/4/09 kovi306]

Odesláno

ventilatory se spinaj ruzne, v zavislosti zda je pustena klima nebo ne, bez klimy by mely na prvni rychlost bezet tusim oba a to od cca 97stC , to jsou zapojeny do serie, pak by se mely prepnout na druhou rychlost od cca 105st C - zapojeni paralelne mezi seriovym a paralelnim zapojenim prepinaji tri relatka pod predni maskou.

po zapnuti klimatizace bezi ihned (bez zavislosti na teplote motoru) tusim ze jen jeden na prvni rychlost, ale tim si nejsem uplne jist

RJ vetraku je jedna v levem podbehu pod plastovym nadkolim v predni casti.

Relatka jsou tri, pod predni maskou primo na ventilatorove stene

muzou to byt jak relatka, tak ridici jednotka, tak treba motor jednoho z vetraku ( napr. spatne uhliky), zaoxidovane konektory, zaoxidovane patice relatek, upadly dratek z konektoru nebo z patice, spatne cidlo na termostatu (je to to s hnedym konektorem, zelene je pro RJ motoru, modre pro ukazatel na budikach) proste tech moznosti je spoustu, je treba vsechno projit, promerit a vyzkouset

Odesláno

Nejdřív se mrkni jestli nejsou uklepaný (nějaký studěňáky na desce/oxidace apod), a když se do nich podíváš (myslím že jsou navolno - nejsou v žádným plastu) tak opálený kontakty - vyčistit.

Nebo je možnost je vyndat a připojit na ně 12V, jestli přepne (a změřit multimetrem mestli opravdu přepli)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...