marekb26 Odesláno 18. duben 2009 Odesláno 18. duben 2009 tak moj milacik ma nesklamal a kedze je teraz v servise kvoli vymene hadic na vodnu sustavu mimochodom su fajn lacne,tak ma mechanik upozornil ze mi vytlaca olej hore nad hlavov neviem ci je to sanie alebo co presne si to nepametam a steka po motore dole vraj to mozu byt kruzky ale to sa mi nejak nezda lebo auto ani nedimy ak mam spravny dojem tak ak sa dostane olej nad piest tam kde vybuchuje nafta tak by mal dymiet.neviete co stym moze byt. upraveno - ten Caps Lock při psaní názvu přiště vynech! Díky, Béďa [upravil dne 18/4/2009 Béďa] Citovat
Pája Rybišár Odesláno 18. duben 2009 Odesláno 18. duben 2009 No jestli olej ,,slzí\"na hlavou válců a stéka po motoru,tak by mohlo byt špatné těsnění ventilového víka,nebo špatné simerinky..to by ale teklo spiše ze stran(jak na straně řemenice rozvodového řemene,tak i na řemenici vyvěvy-pokud je mimo hlavu valců,v opačném připadě i samotnou vyvěvou) Pak je ještě možnost že by povolilo těsnění pod hlavou a olej(např.z mazacího kanalu) se tlačil mezi blokem motoru a hlavou valců...... dej pořadné foto motoru,,,třeba ti poradime:) PS:to co řika mechanik se mi zda momentalne jako hloupost:P:aut Citovat
marekb26 Odesláno 18. duben 2009 Autor Odesláno 18. duben 2009 ak by to bolo tesnenie pod hlavou tak by sa to aj hrialo a robilo nejake sarapaty s vodou ako ked mi prasklo tesnenie pred pol rokom je tam nove tesneni tak neviemauto je este u mechanika asi az v pondelok ho posklada cakam na tie hadice tak potom dodam foto Citovat
ozzy56 Odesláno 18. duben 2009 Odesláno 18. duben 2009 taky to tipuju na těsnění ventildeklu----nakonec umyj pak vrch motoru a sleduj kudy teče... Citovat
marekb26 Odesláno 18. duben 2009 Autor Odesláno 18. duben 2009 mas na mysli tesnenie jak su ventili a vacka? Citovat
ozzy56 Odesláno 18. duben 2009 Odesláno 18. duben 2009 Původně zaslal: marekb26 mas na mysli tesnenie jak su ventili a vacka? ano,těsnění víka ventilů Citovat
Pája Rybišár Odesláno 18. duben 2009 Odesláno 18. duben 2009 Původně zaslal: marekb26 ak by to bolo tesnenie pod hlavou tak by sa to aj hrialo a robilo nejake sarapaty s vodou ako ked mi prasklo tesnenie pred pol rokom je tam nove tesneni tak neviemauto je este u mechanika asi az v pondelok ho posklada cakam na tie hadice tak potom dodam foto neee nemusel by se olej dostavat do vody,či naopak....otazka jestli pan mechanik užil spravny postup pro montaž hlavy valců,nebo maš prostě smůlu a bylo těsnění na dvě věci(kvalitou)....když byla ta hlava dole,byla rovnana?:myslimProstě mezi blokem motoru a hlavou vede i kanal s tlakovým olejem(pro mazací mista v hlave-uložení vačky,vahadla,zdvihatka,ventilové pruziny,voditka ventilů,atd)a tam by to mohlo sáknout a i kanaly pro odvod oleje z hlavy valců...je to méně pravděpodobné vůči tomu víku ventilů,ale i to je možnost....zkontroluj si hladinu oleje,at nejezdiš na sucho:D,umyj motor a pak stačí jen pozorně sledovat.. Citovat
marekb26 Odesláno 18. duben 2009 Autor Odesláno 18. duben 2009 ked bola hlava dole tak sa davala skontrolovat ci nieje skrutena a nasledne odtlakovana vtedy sa zistilo ze skrutena nieje ale prasknuta na dvoch miestach ten mechanik co to vtedy robil ma uz odobratu zivnost oprava vtedy ma stala12000sk a auto mi dal vtakom istom stave takze stym panom sa uz nekontaktujem a nasiel som ineho takze ake tesnenie pouzil a ci sprave poskladal to uz nezistim.olej kontrolujem a z casu nacas dolejem liter motor ma najazdene 340000km a ide ako hodinky bolo by skoda ho pokazit Citovat
DJJD Odesláno 29. říjen 2009 Odesláno 29. říjen 2009 Dovolte abych se taky pridal k dotazu a doplnil, co jsem zjistil ja ... Problem s unikem oleje nahoru na viko ventilu mam uz ve druhem pripade,405 GLD (XUD9B) a dnes 406 1.9TD (XUD9BTF), tesneni pod vikem ventilu to nebylo ani v jednom pripade (vymenil jsem ho uz nekolikrat). Kdy:Olej tece jen nad 4000otacek a vyssi teplote (vyssi rychlost na dalnici, nebo dlouhe stani v kolone a pak rychle rozjezdy). Odkud:U 405 z direk u zarubni v plastovem rozvodniku vzduchu, tesne pred vstupem vzduchu do zelezne casti sani a u ventilu odsavani olejovych par (za filtrem vzduchu - hadicka je od nalevky oleje), U 406 v podobnem miste vstupu vzduchu do motoru a trochu i na spojkach hadic od a k turbu, v obou pripadech je mokre viko ventilu (vzlinanim a vyparem) a olej tece vzadu po motoru kolem svodu (tam se vysokou teplotou odparuje), od oleje je i tlumici izolace kapoty. Co s tim: Pomuze olej s mensi vyparnosti, zacpavat tu hadicku do sani jsem moc nechtel, pri zacpani tech direk u 405 zacala kourit a moc nejela, pak to zacalo tect i jinde. Problem:STK, jinak asi nic, tolik oleje, aby to opravdu vadilo mi z toho nikdy nevyteklo. Dotaz: Ma nekdo lepsi napad co s tim ? Jeste jsem nezkousel vymenit ten plastovy ventil (nesehnal jsem ho), ted jsem to mel u 406 v C zavadach, tak jsem vzal vapkou kryty a motor.... Citovat
salomen27 Odesláno 31. říjen 2009 Odesláno 31. říjen 2009 DJJD mám tiež taký problém z tečením oleja a tiež sa mi zdá že až v otáčkach nerozumiem celkom tomu kde ti to tečie u zarubni či ako? Citovat
DJJD Odesláno 31. říjen 2009 Odesláno 31. říjen 2009 Původně zaslal: salomen27 DJJD mám tiež taký problém z tečením oleja a tiež sa mi zdá že až v otáčkach nerozumiem celkom tomu kde ti to tečie u zarubni či ako? No ta 405 tekla u zarubni, kdyz se sunda rozvodnik vzduchu (plastova krabice nad vikem ventilu), tak kdyz jsem poradne prohledl konstrukci tech plastovych zarubni, co vedou k jednotlivym valcum, tak je tam vsazovaci zaruben s O krouzkem, co sedi do hlinikoveho protikusu na motoru (ten netekl) a hned pred zarubni (smerem k plasove bedne) jsou dirky prumeru cca 3mm (nahoru i dolu), ta horni je zaslepena, ale ta spodni vede az dovnitr do sani. Z tech to nejvic kape (kdyz jsou dobre O krouzky na zarubni toho ventilu, co je odvetravani oleje), takze olej kape rovnou na zadni cast motoru ke svodum vyfuku, pak olej vyvzlina a odpary se rozlije po celem motorovem prostoru (umyl jsem motor a sledoval, jak se olej rozleva a odkud). Ty dirky kdyz jsem zalepil, tak byl chvili pokoj, ale pak se tam toho oleje nahromadilo vic a zacal pri akceleraci litat do sani a auto zacalo dost kourit, taky to odnesly zhavici svicky .... Tak jsem je zase uvolnil a olej kapal, ale auto nekourilo, jezdilo lepe a nepalilo zhavicky .... Taky je to lepsi, kdyz je mene oleje .... myslim, ze je problem s prutokem oleje od nalevaciho otvoru do vany, protoze tam usti jak prepad z vika ventilu, tak to odvetravani par ..... mozna by to stacilo vycistit, asi to na jare vyzkousim (ted uz u 406) ..... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.