Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

box vzduchoveho filtru

Recommended Posts

Guest Ludweek
Odesláno

jak mate kdo poreseny privod vzducho do origo boxu vzduchoveho filtru na 1.8 16V? me ten origo \"koberec\" casto upadava, tak by me zajimalo, jestli tam nekdo zkusil nacpat nejakou silikonovou hadici, nebo neco uplne jinyho.

Guest Ludweek
Odesláno

hlinik je meky, myslim ze by dlouho neudrzel svuj tvar, mozna by se i snadno protrhl.

Odesláno

myslim ze by se tam dala naohybat takova ta hlinikova trubka co se pouziva u kuchynskych digestori, je dost silna, dobre se natahuje a ohyba

Odesláno

No já jsem celý ten box na filtr vyhodil a dal jsem tam sportovní. Kobercovou rouru jsem použil jako přívod vzduchu od náporu z pod auta a lehce přidrátoval. Ten plastovej nasávač, který je přidělanej na masce jsem otočil a nabírá vzduch pod nárazníkem a přes tu kob. rouru vede přímo do filtru. Tak snad trochu pomůžu. :D

Odesláno

Na 306gti6 som mal odkedy ju mam namiesto airboxu KN sisku co neni moc stastne riesenie (saje teplo od chladica aj motora a neni ju kam inde dat a aj ked je tam dorobeny flexi privod naporoveho vzduchu z masky v pripade tejto verzie nie je podla mna lepsie riesenie ako origo airbox-takze som ho nakoniec v Peugeote objednal-akurat ho modifikujem tym ze dovnutra pojde siska z kitu KN57i napojena prirubou zvnutra a povodne nasavanie spod kapoty bude zrezane tak aby nenasavalo spod naraznika ale priamo naporovy vzduch z tej strbiny pod kapotou. Niekedy je proste origo airbox najlepsi, preto na tento model ziadna specializovana firma ako AEM, Injen, KN... Ziadny komplet air kit nerobi

Guest Ludweek
Odesláno

konus jsem tam kdysi taky mel ale nebylo to ono..ted mam v boxu vlozku od KN. proto resim nahradu \"koberce\" a ne nahradu boxu. ale obe reseni jsou vydarene

2 mates306: ten plast na kterym mas nasazeny filtr je z kteryho auta?

Odesláno

mates: ja to mam v zasade podobne riesene, ale podla mna je to nedostatocne aj ked lepsie ako len siska placnuta do motoroveho priestoru-privod vzduchu je fajn, ale izolovanie od salania tepla z motor ato neriesi a to je podstatne negativum

306gti6: ako si utesnil ten hlinikovy airbox? musi to byt dokonale tesne musi to tahat len z tej hadice. ja urcite nasavanie od zeme nechcem, mal som riesenie original AEM CAI a okrem toho ze asi za 3mesiace a cca 2500km bol filter spinavy ako po cca 20tis km, plus je velmi nebezpecne ak ti nasava vodu-vodu nestlacis ked sa dostane do spalovacieho priestoru moze ti totalne rozmlatit motor-ohnut ojnice a podobny hnus. pokial je sucho moze to byt funkcne ale dobre riesenie ak si to dobre utesnil

tu je niekolko rieseni:

http://www.306gti6.com/forum/showthread.php?id=61809&page=1

pri vsetkych sa mi nepaci to sanie od zeme, podla mna je optimalne miesto nasavania spod kapoty-teda tam kde je origo, moze vacsin a aut zavidiet, preto podla mna ziadny renomovany vyrobca nevyraba ziadny kit pre 306gti6. podla mna ma zmysel len urobit naporove sanie (zrezat nasavac) a vymenit restriktivne trubky za staly 70-76mm priemer

Odesláno

da sa dat aj siska do origo boxu, aspon do toho valcoveho, potrebujes k tomu nejaky adapter na ktory to dovnutra chytis. Green aj K@N ma prakticky identicky sosrtiment takze siska aj vlozka od KN alebo Green tam ide, len box u gti je dost uzky takze max 120mm priemer tam ide

Odesláno

ja mam 1.8 16V, takze predpokladam, ze sa to tam do orig. boxu zmesti. povodne som rozmyslal nad tym, ze by som tam dal Storm od GREEN ale neviem ako na to. asi sa na to vykaslem a dam tam iba ten novy filter do original boxu. nevies ci to bude mat lepsi vykon, alebio nie? pokial by to nebolo tak moc financne narocne, tak by som asi volil ten Storm a pouzil nasavanie vpredu ako je. len by som to riadne obalil, aby sa nezohrieval ten vzduch co tam pojde....

Odesláno

ta kadice na kterej má mates 306 nasazenej kónus není z P205D jak tam má napsáno, ale z P406 1.9TD nebo 2.1TD . Dával mi jí Benny (Petr406red) a nevím jestli byla z jeho auta nebo z auta jeho bráchy.

• O 2 týdny později...
Odesláno

čau lidi máte to někdo na 306 1.6..chtěl bych vidět vaše řešení já to mám jen že sem vindal filtr z origo boxu a tu hadici ve předu u masky sem malinko seříznul a na to nasadil kužel...a nevím jestli by to takhle mohlo být jestli to neni nějaká chyba??? díky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...