Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: jara1

samostav chce natocit tolik aby buben jemně šustil po paknach

předpokládám šustil při povolené ručce....???

to bude asi to samé jako ho nastavit aby se kolo bloklo a pak ho o 6 zubů vrátit zpět

apropo na jakém zubu má ručka zabírat?

Odesláno

brzda demontovaná, odrezená, funkční. Ruční brzda se seřizuje na 4 zubu ruční páky, lana dotáhnout, musí držet kolo, po povolení páky musí jít točit koly

Seřizování přesně podle návodu a BRZDA FUNKČNÍ

Drží jak ďas, náklaďák z kopce udržím.:D

Odesláno
Původně zaslal: Grave

Já měl na mysli zuby ruční páky. Dělal jsem to bez návodu a brzdí jak vzteklá, co je na tom k návodování :D;):aut

Jedná se při seřizování ruční brzdy, že ty točící se rozpěrky roztáhnou čelisti na průměr bubnu a pak lanko přes páku roztahuje čelisti rovnoměrně na průměr bubnu. Pokud se neseřídí rozpěrkama, čelisti nepřilnou celou plochou k bubnu. Brzda brzdí, ale ne na celém průměru, pak je snížená účinnost.:papa:P

pardon, složitě napsáno, rozpěrky roztáhnou jednu stranu čelistí a páka lanka druhou stranu, něco jako stavitelný klíč bubnové mechanické brzdy

[upravil dne 17.4.2009 kobr]

Odesláno

Tak hezké počasí a město bez posranejch fašounů mě dnes přálo a ruční brzda je seřízená a funkční, tam kde jsem ji předtím zatáhl a auto se pomalu z kopečka rozjelo, dnes drží jak přikované hurrráááá :D

akorát buduu muset pod autí ještě jednou a stříknout mu trošku spodek bodýčkem

[upravil dne 19/4/09 punkac]

Odesláno

kobr> :D To bys mi pak mohl odpovedet na otazku, kterou si kladu jiz delsi dobu ... rucni brzda OK, brzdi fakt jak vzteklá a nemusí se ani moc zatahovat :aut, ale jak je možný, že ten štel mi tak při intenzivnějším brždění zavází od zoubky ABS...? Vydává to takovej bzučivej zvuk při brždění :roll Dvakrát jsem to měl venku a dělá to furt... Asi jsem něco opomněl...?? :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Grave

kobr> :D To bys mi pak mohl odpovedet na otazku, kterou si kladu jiz delsi dobu ... rucni brzda OK, brzdi fakt jak vzteklá a nemusí se ani moc zatahovat :aut, ale jak je možný, že ten štel mi tak při intenzivnějším brždění zavází od zoubky ABS...? Vydává to takovej bzučivej zvuk při brždění :roll Dvakrát jsem to měl venku a dělá to furt... Asi jsem něco opomněl...?? :myslim

Ten seřizovací váleček NEMUŽE nikde zavazet . Vždyť senzor ABS(tyčka)je přece úplně mimo. Nemáš tu brzdu přehozenou? Levé zadní kolo na úhlu 215° přibližně, 0° nahoře, že, je přece ten mechanismus rozpírání čelistí a pod úhlem 45° je ten rozpírací váleček s ozubením. Pravé kolo mechanismus je pod úhlem 135° a rozpěrka pod úhlem asi 330°. Ty úhly neber doslova:D Je to od oka. Čelisti jsou připevněné přes pružinu a tyčinku na pootočení? A stažené pružinama k sobě? Právě ta jedna pružina, ta horní je pojistka proti pootočení seřizovacího šroubu (se zuby)

[upravil dne 20.4.2009 kobr]

• O 4 měsíce později...
Odesláno

V létě jsem také měnil lanko ruční brzdy. Manželka mne tak naštvala, že jsem v kopci zatáhnul ruční brzdu - naposled :roker. Bylo to prorezlé vzadu za zadní nápravou. U všech aut se to tam nějak víří, že jsou v těch místech rezavá. Prasklo dlouhé lanko od páky ruční brzdy. Mám pegeot 406 kombík, rok výroby 2001 a ty mají na nalisované koncovce u ruční páky seřizovací šroub. Pozor na to. Koupil jsem lanko bez toho seřizovacího šroubu a musel jsem to vyměnit. Jinak ten systém mi opravdu připadá nepovedený. Ať to seřizuji jak chci, není to ono.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...