punkac Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Původně zaslal: jara1 samostav chce natocit tolik aby buben jemně šustil po paknach předpokládám šustil při povolené ručce....??? to bude asi to samé jako ho nastavit aby se kolo bloklo a pak ho o 6 zubů vrátit zpět apropo na jakém zubu má ručka zabírat? Citovat
Grave Odesláno 17. duben 2009 Odesláno 17. duben 2009 já nastavil, že na pátej už brzdí a na šestej je to už natvrdo Citovat
punkac Odesláno 17. duben 2009 Odesláno 17. duben 2009 myslíš na samostavech na kole nebo zuby na ruční brzdě? Citovat
kobr Odesláno 17. duben 2009 Autor Odesláno 17. duben 2009 brzda demontovaná, odrezená, funkční. Ruční brzda se seřizuje na 4 zubu ruční páky, lana dotáhnout, musí držet kolo, po povolení páky musí jít točit koly Seřizování přesně podle návodu a BRZDA FUNKČNÍ Drží jak ďas, náklaďák z kopce udržím. Citovat
punkac Odesláno 17. duben 2009 Odesláno 17. duben 2009 dnes tu pršelo zítra tu sou posraný náckové a v neděli jdu do práce sakra kdy já ty brzdy udělám:( Citovat
Grave Odesláno 17. duben 2009 Odesláno 17. duben 2009 Já měl na mysli zuby ruční páky. Dělal jsem to bez návodu a brzdí jak vzteklá, co je na tom k návodování Citovat
kobr Odesláno 17. duben 2009 Autor Odesláno 17. duben 2009 Původně zaslal: Grave Já měl na mysli zuby ruční páky. Dělal jsem to bez návodu a brzdí jak vzteklá, co je na tom k návodování Jedná se při seřizování ruční brzdy, že ty točící se rozpěrky roztáhnou čelisti na průměr bubnu a pak lanko přes páku roztahuje čelisti rovnoměrně na průměr bubnu. Pokud se neseřídí rozpěrkama, čelisti nepřilnou celou plochou k bubnu. Brzda brzdí, ale ne na celém průměru, pak je snížená účinnost. pardon, složitě napsáno, rozpěrky roztáhnou jednu stranu čelistí a páka lanka druhou stranu, něco jako stavitelný klíč bubnové mechanické brzdy [upravil dne 17.4.2009 kobr] Citovat
punkac Odesláno 17. duben 2009 Odesláno 17. duben 2009 no a to je můj případ, snad se mi to povede sladit Citovat
kobr Odesláno 17. duben 2009 Autor Odesláno 17. duben 2009 Původně zaslal: punkac no a to je můj případ, snad se mi to povede sladit Citovat
punkac Odesláno 19. duben 2009 Odesláno 19. duben 2009 Tak hezké počasí a město bez posranejch fašounů mě dnes přálo a ruční brzda je seřízená a funkční, tam kde jsem ji předtím zatáhl a auto se pomalu z kopečka rozjelo, dnes drží jak přikované hurrráááá akorát buduu muset pod autí ještě jednou a stříknout mu trošku spodek bodýčkem [upravil dne 19/4/09 punkac] Citovat
Grave Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 kobr> To bys mi pak mohl odpovedet na otazku, kterou si kladu jiz delsi dobu ... rucni brzda OK, brzdi fakt jak vzteklá a nemusí se ani moc zatahovat , ale jak je možný, že ten štel mi tak při intenzivnějším brždění zavází od zoubky ABS...? Vydává to takovej bzučivej zvuk při brždění Dvakrát jsem to měl venku a dělá to furt... Asi jsem něco opomněl...?? Citovat
kobr Odesláno 20. duben 2009 Autor Odesláno 20. duben 2009 Původně zaslal: Grave kobr> To bys mi pak mohl odpovedet na otazku, kterou si kladu jiz delsi dobu ... rucni brzda OK, brzdi fakt jak vzteklá a nemusí se ani moc zatahovat , ale jak je možný, že ten štel mi tak při intenzivnějším brždění zavází od zoubky ABS...? Vydává to takovej bzučivej zvuk při brždění Dvakrát jsem to měl venku a dělá to furt... Asi jsem něco opomněl...?? Ten seřizovací váleček NEMUŽE nikde zavazet . Vždyť senzor ABS(tyčka)je přece úplně mimo. Nemáš tu brzdu přehozenou? Levé zadní kolo na úhlu 215° přibližně, 0° nahoře, že, je přece ten mechanismus rozpírání čelistí a pod úhlem 45° je ten rozpírací váleček s ozubením. Pravé kolo mechanismus je pod úhlem 135° a rozpěrka pod úhlem asi 330°. Ty úhly neber doslova:D Je to od oka. Čelisti jsou připevněné přes pružinu a tyčinku na pootočení? A stažené pružinama k sobě? Právě ta jedna pružina, ta horní je pojistka proti pootočení seřizovacího šroubu (se zuby) [upravil dne 20.4.2009 kobr] [upravil dne 20.4.2009 kobr] [upravil dne 20.4.2009 kobr] Citovat
Atamann Odesláno 11. září 2009 Odesláno 11. září 2009 V létě jsem také měnil lanko ruční brzdy. Manželka mne tak naštvala, že jsem v kopci zatáhnul ruční brzdu - naposled . Bylo to prorezlé vzadu za zadní nápravou. U všech aut se to tam nějak víří, že jsou v těch místech rezavá. Prasklo dlouhé lanko od páky ruční brzdy. Mám pegeot 406 kombík, rok výroby 2001 a ty mají na nalisované koncovce u ruční páky seřizovací šroub. Pozor na to. Koupil jsem lanko bez toho seřizovacího šroubu a musel jsem to vyměnit. Jinak ten systém mi opravdu připadá nepovedený. Ať to seřizuji jak chci, není to ono. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.