Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Central a alarm na 306

Recommended Posts

Odesláno

Koupil jsem 306 z 95 ktera ma zabudovanej alarm a central...Mam ten klicek s tim knoflikem, tak jsem si koupil baterky a myslel sei, ze to bude fungovat....A vono nic...Tak jsem se od jednoho autoelektrikare dozvedel, ze bejva problem s tim infra ve klicku...Takze jsem si doma nasel starej ovladac na telku a vyndal z nej infra a prehodil ho do klicku a stejne to nefunguje, takze by me zajimalo, co stim je.....Byl jsem v Peugeotu u nas v Srbicich...to je u Teplic a maj to nekrestansky drahy....Jenom za diagnostiku chtej skoro 700 plus praci 400 za hodinu, zlodeji!!!!!! A novej klicek skoro za 3000!!!! Hruza, nevite nekdo co by stim mohlo bejt, popripade, kde by mi to ,mohli opravit za NEJAKOU SLUSNOU SUMU???? Dikys:o

Odesláno

Podle mě máš jedinou možnost - bleskem tenhle alarm nechat vyhodit a dát nový. Za prvé nevíš, když to nefunguje, jestli to náhodou není schválně a starý majitel nemá nějaké nekalé úmysly - jednou ráno auto prostě nenajdeš a nikomu nic nedokážeš. A za druhé - i kdyby ti to v servisu rozběhali - tak krám, co ještě funguje na infra, je pro zloděje alespoň se základním vzděláním hračka. Dnešní alarmy fungují na rádio, plovoucí kód, a mívají už ochranu proti naskenování, a jsou bez servisního tlačítka, které zloděj snadno najde a vypne ti to (to tlačítko má např. nejrozšířenější Jablotron, bacha na to). Vzhledem k tomu, že centrál už máš, si už dokoupíš jen alarm s imobilizérem a je to. Cena (včetně montáže) od 5 tisíc za solidní jednoduchý až po luxus za 20 tisíc, který tě neskutečně rozmazluje, dálkově startuje a vytápí auto v zimě, zatímco ty ještě doma piješ kafe, hlásí ti stav auta i mimo dosah ovladače a když ho přeci jen někdo ukradne (dokáže přemostit imobilizér, zatímco alarm řve), můžeš na dálku mobilem vypnout elektřinu a ono mu to chcípne a už nenastartuje, a taky ti nahlásí, kde v republice zrovna je s přesností cca na 500 metrů... To jsem si nechal dát já :-)) Záleží na tobě, kolik tě auto stálo a jak moc by tě mrzelo, kdyby ti ho někdo ukradl. Podle mě alespoň 5 tisíc za jakous takous základní jistotu stojí.

Odesláno

To Gorgik: Bratránek s tím má taky problémy a zakopaný pes je skutečně v klíčku. Jednou mu ta infradioda vyšle kód a jednou ne. Teď o víkendu jsem se mu v tom hrabal a jakž takž jsem to dal do kupy. Je to nějaká mechanická záležitost. Zkus jestli Ti ta infradioda svítí, když zmáčkneš tlačítko. Já na ni koukám přes digitální fo?ák, je to krásně vidět. Jinak nevím, jestli jsi udělal dobře s tou výměnou. Já bych tam vrátil tu původní, pokud bych to chtěl opravit. Ono totiž nevíš, jestli ta \"nová\" dioda nesvítí v trochu jiný části IR spektra a to se pak nikdy nesejde přijímač s vysílačem.

To Garfield: Nevím, proč auta s centrálem na IR dálku je jednodušší ukrást, než auta s dálkovým centrálem na rádio. Odposlouchat kód je navíc jednodušší u toho rádia. Plovoucí kód může používat jak rádio dálkáč, tak IR. Jde jenom o to, že s tím rádiem nemusíš až k autu. V ničem jiným rozdíl není. Nebavíme se teď o alarmu nebo imobilizéru, to je něco jinýho.

Už se tady o tom mluvilo a došlo se k logickému závěru, že pokud Ti to auto někdo chce ukrást, tak ho naloží na náklaďák a tradá. Do pěti minut najde slavný Jablotron, odpojí ho a sbohem autíčko...

Odesláno
Napsán autorem Petr605

To Gorgik: Bratránek s tím má taky problémy a zakopaný pes je skutečně v klíčku. Jednou mu ta infradioda vyšle kód a jednou ne. Teď o víkendu jsem se mu v tom hrabal a jakž takž jsem to dal do kupy. Je to nějaká mechanická záležitost. Zkus jestli Ti ta infradioda svítí, když zmáčkneš tlačítko. Já na ni koukám přes digitální fo?ák, je to krásně vidět. Jinak nevím, jestli jsi udělal dobře s tou výměnou. Já bych tam vrátil tu původní, pokud bych to chtěl opravit. Ono totiž nevíš, jestli ta \"nová\" dioda nesvítí v trochu jiný části IR spektra a to se pak nikdy nesejde přijímač s vysílačem.

To Garfield: Nevím, proč auta s centrálem na IR dálku je jednodušší ukrást, než auta s dálkovým centrálem na rádio. Odposlouchat kód je navíc jednodušší u toho rádia. Plovoucí kód může používat jak rádio dálkáč, tak IR. Jde jenom o to, že s tím rádiem nemusíš až k autu. V ničem jiným rozdíl není. Nebavíme se teď o alarmu nebo imobilizéru, to je něco jinýho.

Už se tady o tom mluvilo a došlo se k logickému závěru, že pokud Ti to auto někdo chce ukrást, tak ho naloží na náklaďák a tradá. Do pěti minut najde slavný Jablotron, odpojí ho a sbohem autíčko...

Napsán autorem Petr605

Ukrást jde všechno. Ale auta se kradou podle toho, jakou mají cenu. Když budu mít nový Mercedes S za několik melounů, a někdo ho bude opravdu chtít, s velkou pravděpodobností ho dostane. Když mám auto v hodnotě 150 - 200 tisíc, těžko o něj bude mít někdo takový zájem, aby dával peníze do sofistikované krádeže, jako odstavení skrytých vysílačů a odtažení. A když budu mít nezrezlého Favorita či Uno či 205ku či Fiestu za 50 tisíc a nebude tam ani ten nejjednodušší imobilizér a alarm a třeba zamykání zpátečky, tak mi ho ukradnou na náhradní díly raz dva. Pokud to tam bude, vezmou si auto vedle. Podle mě nejde o nic jiného než správně posoudit cenu auta a úměrně tomu cenu zabezpečení. Sherloga bych do toho Favorita opravdu nedával :-)

Stejné je to s odposlechem/nascannováním kódu. Na infra stačí dálkový ovladač z obchodu za pár stovek, co si koupí každý drban. Odposlechnout rádio je dražší, drban kradoucí levná auta na náhradní díly chce mít co nejnižší náklady a co nejmíň práce. A jak jsem říkal, dneska už je ochrana proti scannování - to je založeno na tom, že se zkouší moc variant za sebou, což pro elektroniku není problém. A ochrana spočívá v tom, že po několika výzvách-odpovědích přestane rádio z auta na 5 minut komunikovat. Takže to jde nascannovat, ale to by tam ten zloděj strávil mládí. Určitě si pak vybere jiné auto, je jich dost.:papa

Odesláno

k tomu centralu, nebude spis problem v tom, ze klicek a central nejsou naladeny ? mam sice 306 z r.2000, ale mel sem ten stejny problem, stacilo jednotku sesynchronizovat s klickem a bylo to .. viz nejaky thread na foru ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...