Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nový dotaz viz. ZDE

...jestli nevadí když nemám tu kartičku??

Dříve jsem se ptal na:

Mám řidičák na Béčko (auto + malá motorka do 45km/h).

Chtěl bych se zeptat jestli nevíte jak musej bejt vybavený motorky který tuto rychlost splňujou.

Např. Babeta prej nemusí mít značku, technickou, pojistku (?) a jen nějakou kartičku pro bengáče.

Zajímalo by mě to jak je to třeba u těchto skůtrů. Nechci platit další zbytečný prachy našemu státu (dneska jsem viděl silničáře jak opravujou :o, ale né tu nejhorší silnici :grr) a těm vydřiduchům z pojišťoven.

Hlavně mě zajímá jestli se musí platit pojistka a jestli to musí mít SPZku a vlastně i technickou

[upravil dne 25.6.2009 dolly1010]

Odesláno

Babeta musí mít povinné ručení, techničák nemá, značky si nejsem jistej, chvíli museli být a pak zase ne, tak to nevim přesně. Jinak skůtry a malé moto musí mít jak povinné tak techničák, tak značku

[upravil dne 8/4/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

Jo jo.

Jedine babety su vynimky .. Aj to im chceli tie spz zaviest.

Kazdy iny skuter uz musi mat TP + SPZ, musi robit STK, EK si nepametam, ked som mal skurtra som robil len STK, a poistka samozrejme...

Neviem co by dnes vysla poistka, ale ja som mal 50 tku od zavedenia povinnej poistky.

Prva poistka ma vysla na 140 Sk, dalsi rok na 280 sk, potom skoro 700 SK , dalsi rok uz 1180 Sk, a potom sa to trocha ukludnilo, a platil som okolo 800 - 1000 Sk ... Ale srali ma riadne, pretoze so uz moze taky skuter 50 tka narobit skody aby som platil tisicovu poistku ?

Teraz fakt netusim jak to je, asi uz nizsie, lebo 2500 som platil za auto :D

Odesláno

Babetta prý nemá RZ proto, že kdyby zafoukal protivítr, tak by hrozilo velké nebezpečí, že stroj začne pod silou větru i s jezdcem couvat.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Babetta prý nemá RZ proto, že kdyby zafoukal protivítr, tak by hrozilo velké nebezpečí, že stroj začne pod silou větru i s jezdcem couvat.

Takova hruzna to neni. Vim ze byla doba kdy RZ byt mela - mati se na Korado dodelavala, ale protoze se ta povinnost pak zrusila, tak se znacka sundala a aspon se muze vesele do lesa na houby :D

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Ja len podotknu, ze jak sem psal, u nas Babety zadny SPZ mit nemusi...

Treba poistku, a ridicak..

Inac babetu nevim, jestli bych koupil. Pokud chces neco normalnejsiho, a levne, kupo simsona :) Mas 4 rychlosti, ide to podstatne rychlejsie, spotreba skoro totez a konstrukcne nulova narocnost ... Ja sem ho mnel cca 4 roky, a nemuzu si ho vynachvalit.. Kedze sem na nem jezdil jak cune, stale plnej, aj za studena, tak sem prekruzkovaval valec (zapekl sem je) a udelal sem si to sam doma na kolene :D

A pred tym sem to v zivote nerobil, takze tym sem jen chcel podotknut konstrukci ... Ale ten uz ma SPZ tky a TP urcite ...

Odesláno

Az ted sem si precital poradne dotaz ...

Poistku budes muset platit ci mas babetu, alebo skutra, je to uplne jedno.

SPZ tku nemneli jen babety, vse ostatni ji mit mnelo. V kazdem pripade SPZ je jednorazovi poplatek, a mozna se i oplati nakolko za to dostanes neco, co jede ovela lepe jak babeta :)_

Odesláno

Na Babbetu je potreba ridicak min. skupiny B, pojistku (zelena karta, na rok to vychazi nejak kolem 200kc) a pak jeste jak pises \"karticka\". Je to \"prukaz zpusobilosti typu\", kde jsou napsany technicky udaje babetty, vcetne cisla ramu. Pokud tu karticku k tomu nema, tak se da na internetu koupit. SPZ a technicka neni na Babbetu potreba.

Mam ji taky na dojizdeni do prace. Servis se da taky zvladnout doma.

Odesláno

Tak tu zas prudím s tou svou babettou, kterou už mám doma :D Jezdí jak divá :D No Pežot to neni :D

Jde o to, jak zjistím rok výroby.

Na štítku mám jen VIN, celkovou hmotnost, hmotnost na osy a číslo rámu a motoru. Nikde žádnej rok.

Nevíte teda aspoň kdy se 210ky vyráběli?

Jo a ještě jeden dotaz.

V kolonce VIN mám uvedeno:

TLV21xxxx

DK02xxxx

takhle jak to píšu, na dvou řádcích. Co mám napsat do pojistky? Oba řádky, nebo jen druhej?

Dík moc :) Časem sem hodím fotky mej \"mašiny\" :D

Odesláno

:) 210 tky boli myslim uz 2 rychlostne ze ?

Predstavila sa roku 1983 na Brnenskom veltrhu :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...